25 jaar Lokerse BadmintonClub

Vorige week konden we al alles lezen over het ontstaan van de club.
Vandaag gaan we dieper in op onze tornooigeschiedenis, meerbepaald die van de Victor Badminton Cup die we enkele jaren hebben georganiseerd. Dit was in 2005, 2006 & 2007
De Victor Badminton Cup werd georganiseerd door een aparte werkgroep onder leiding van Frederic Schroyens.
Het tornooi ontstond als uitbreiding op ons succesvolle AB-tornooi begin januari en werd in 2005 uitgebreid naar een driedaags tornooi met een Team-Event waar verschillende Europese landen met elkaar in de clinch gingen. Vooral de nationale selectie van Denemarken was hierbij dé blikvanger. Maar ook de selecties van Duitsland, Frankrijk, België, Nederland, Zwitserland en Finland namen hieraan deel.
Resultaat was een weekend vol topbadminton die op vrijdagavond startte met de voorrondes van het teamevent met op zaterdagavond de finale tss. de 2 sterkste landen.
Daarnaast stond zaterdag en zondag ook het individueel tornooi op het programma.
Het zal u niet verbazen dat Denemarken zowel het Team- event als het gros van de individuele titels voor haar rekening nam.

Het tornooi, op dat moment het sterkst bezette van België, kon uiteraard rekenen op grote belangstelling van zowel kijklustigen als van de media.
Daarnaast werd op zaterdagavond voor de sponsors een volledige catering op poten gezet.
In 2007 werd het jammer genoeg de laatste editie. Hoofdreden hiervoor was de onzekerheid rond de subsidies van de Vlaams overheid. De werkgroep besloot te stoppen op een hoogtepunt.

Meer foto’s kan je bekijken op onze oude website via link 1, link 2 & link 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *