Het seizoen 2011-2012 in vogelvlucht

Na dit weekend zit het seizoen er op! Al blijven de die-hards nog even doorspelen 🙂
Toch willen we jullie nog enkele statistieken mee geven van het afgelopen seizoen.

 • dit seizoen kenden we maar liefst 17 klassementsstijgingen. Voor nieuwjaar was het nog redelijk windstil, maar na nieuwjaar was het volle gaas! Justine Penneman verdient hierbij een aparte vermelding omdat zij erin slaagde 2x te stijgen in één seizoen… en dat zijn weinigen gegeven. Ik heb er alvast goeie hoop in dat we volgend seizoen minstens evengoed doen (en mss. over ons record van 2010 geraken van 20 klassementsstijgingen)
 • die stijgingen zorgen voor een ruime uitbreiding van het aantal geklasseerde spelers. Momenteel beschikt onze club over 1 A-speler (onze Sam), 24 B1’s (16M/8V), 16 B2’s (11M/5V), 16 C1’s (12M/4V), 28 C2’s (22M/6V) & 36 D’s (22M/14V). Nooit eerder deden we het zo goed!
 • dit seizoen telde de Lokerse BC 22 competitieploegen wat ons de grootste competitieclub van België maakt! Voor volgend seizoen schreven zich maar liefst 125 spelers in om competitie te spelen en gaan we naar 23 ploegen.
 • door de stijging van Gemengd 3 naar 3e liga slagen we er voor het eerst in om 6 ligaploegen te hebben. Hiermee evenaren we Pluimplukkers & Zwijndrecht. Dijlevallei doet het met 8 ligaploegen nog beter. Naast Gemengd 3 werden ook Heren 5 en Heren 11 kampioen in hun reeks. Heren 7 won dan weer de play offs en zorgt zo voor 4 provomerende ploegen.
 • Sam Van den Broeck (18) blijft zonder twijfel hét uithangbord van onze club. Zijn palmares dit seizoen valt amper op te sommen. Toch hebben we de belangrijkste punten voor u geselecteerd.
  In zijn eerste seizoen als A-speler eindigt hij meteen als 4de op de nationale dubbelranking. In enkelspel bekleedt hij de 10de plek. Dankzij zijn deelname aan enkele internationale tornooien staat Sam nu ook genoteerd op de World-ranking. In het dubbel staat hij samen met Nick Marcoen op de 329ste plek. De nationale ranking hebben Sam & Nick zeker niet gestolen. Ze openden het seizoen met een toch wel verrassende dubbelwinst in Zwijndrecht. In november volgde dan de dubbelfinale op de Vlaamse Kampioenschappen waar ze verloren van de nationale nr 1 Golinski/Dierickx. In Hoensbroeck (NL) wonnen ze het dubbelspel U19 op één van de belangrijkste jeugdtornooien in Europa. Weinig Belgen deden het hen voor. Op de Belgische kampioenschappen tot slot behaalden ze brons na nieuw verlies tegen Golinski/Dierickx. Deze prestaties vielen uiteraard ook in de smaak bij onze bondscoach en Sam Van den Broeck werd begin februari voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg. Hij nam deel aan het EK voor herenteams waarin België 3de werd in zijn poule. En last but not least bracht ook zijn uitleenbeurt aan Lebad aardig wat op. Samen met zijn team werden ze onverwacht kampioen van België en kan hij volgend seizoen deelnemen aan de Champions League voor ploegenteams.
  Alle berichten over Sam kan je bekijken onder deze categorie
 • Ook het nationale tornooicircuit bleek ruim in de smaak te vallen van de Lokerse spelers met geregeld een rode invasie tot gevolg. Hoogtepunt was uiteraard ons eigenste BCD-tornooi met maar liefst 71 Lokerenspelers. Hoofdscheidsrechter Pierloot begon zowaar te overwegen van tenue te veranderen om toch een beetje af te steken. Prestaties waren er natuurlijk ook. In totaal werden er 35 finales gewonnen. De belangrijkste waren (naast die van Sam) de prestaties op het Provinciaal Kampioenschap waar Lokerse 4 gouden medailles wegkaapte. Je kan alle tornooiprestaties van dit seizoen nalezen via de link.
 • bij de jeugd tot slot mogen we opnieuw een eindwinnaar op de jeugdcup bejubelen. Marijke Verherbruggen wint er bij de meisjes U9. Eind mei werd het palmares van Marijke nog aangevuld op de provinciale kampioenschappen voor de jeugd. Zij zorgde bij de meisjes enkel U9 voor één van de 4 provinciale titels. Matteo Christiaens (gemengd dubbel U11) & Jordy Van Der Sypt (jongens enkel & dubbel U19) waren de andere kampioenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *