Lokerse H8 – Oudegem H5 : 4-4

De voorbije weken waren erg hectisch geweest voor de leden van Heren 8: interviews, poseren voor een standbeeld, bedolven worden onder de telefoontjes van uitgevers die ons heldenepos wouden uitgeven met het oog op de komende Boekenbeurs en zelfs acte-de-présence moeten geven op een plaatselijk galabal. De wedstrijd tegen Oudegem kwam dan ook als een welkome ontspanning.

Kapitein Wim moest verstek geven wegens een babyborrel en ook Wouter zit officieel nog altijd hard te studeren in Amerika – sterkte, jongens!
Wel van de partij: Pieter (die jammer genoeg geen extra long of biceps heeft overgehouden aan het proefkonijn zijn), Evert, Laurens, Matthias en ik.

Om iets voor 6 trokken we naast onze vrienden van Heren 11 de match op gang met twee dubbels. Pieter en ik namen HD1 voor onze rekening maar moesten (onder meer door het bedroevende niveau van onze opslagen) in 2 sets het onderspit delven in 24 en 17. Matthias en Evert gaven gelukkig wel het goeie voorbeeld en wonnen in 3 sets: synchroon met onze stadsgenoten in Brugge stond de stand 1-1. Jammer genoeg stopte daar de overeenkomst met het voetbal, want Matthias verloor zijn enkel. Evert en ik namen het ondertussen op tegen smashkanon Yoni Van Geert en in de eerste set mochten we dan ook meer dan eens de shuttle van tussen het parket peuteren. In de 2de set en tot aan de kantwisseling in de 3de leken we een antwoord te hebben gevonden, maar uiteindelijk vonden zij ook een antwoord op ons antwoord en was onze inspiratie en tijd op om ook daarop nog een antwoord te vinden.

Evert nam daarna direct revanche op toch de helft van het dubbelkoppel en haalde zwaar uit met 9 en 13. Pieter en Laurens deden er langer over, maar ook zij slaagden erin de tegenstand te bedwingen, 3-3 en nog 2 matchen te gaan.
Ondanks een beloofde pint bij winst mocht het niet baten voor Laurens, Yoni bleek te sterk.
De spanning werd tot een hoogtepunt gedreven met Pieter die zijn laatste enkel begon en Lokeren die het laatste kwartier binnenging, maar gelukkig werd het een zondagavond met een happy-end.

4-4, Heren 8 nog altijd gedeeld leider. Wij reserveren alvast onze stand op de Boekenbeurs. We signeren op maandag.

We onthouden dat:
– ’t Wiel Thijs zijn bestelling van een frikandel spécial niet onthouden heeft
– deze zich daarna uit miserie maar in de koffie heeft gestort
– een speling van het lot bij de loting een fietstocht naar Oudegem op het nippertje vermeden heeft
– diezelfde loting volgend seizoen rekening moet houden met matchen van Lokeren
– een groot scherm in de sporthal zelf ook een oplossing is waarmee we zouden kunnen leven
– de reden waarom mensen kotsen wanneer ze zich overzetten gegroeid is uit het feit dat ze vroeger (door het verminderde gewicht) zo sneller konden weglopen van leeuwen, aldus Lieven
– deze dit naar de hedendaagse tijd omzette door snel weg te lopen van zijn B2-tegenstander
– wie wil kickeren best een schroevendraaier meeneemt

-STAN-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *