Overzicht competitiejaar 2009 – 2010 (deel 1)

OVERZICHT LIGACOMPETITIE 2009 – 2010
Gemengd 1 : (4de op 6)
Door het plotse vertrek van Joke D’Hont beloofde het een aartsmoeilijk seizoen te worden. Om het allemaal nog wat erger te maken viel ook Romy Van Der Sypt in de loop van het seizoen weg.
Het was gans het seizoen kantje boordje. Uiteindelijk werd het na verlies in de laatste wedstrijd tegen kampioen Zwijndrecht nog bang afwachten en hopen dat De Valkaart geen punten pakte op het terrein van Wit-Wit Ronse. Dit lukte hen gelukkig niet (met veel dank aan Wit-Wit) waardoor onze 1ste mixploeg zijn plaatsje in 2de liga kon behouden. (3x oef!)

Gemengd 2: (3de op 7)
Na een sterke start met 6 op 6 kwam er met de zware knieblessure van Kristel Bingé in de topwedstrijd tegen Antwerp abrupt een einde aan de zegereeks.
Zonder die blessure hadden we Antwerp die avond zeker geklopt (want we verloren Kristel haar 2 wedstrijden met forfait). Er werd nog nipt een 4-4 uit de brand gesleept.
De blessure van Kristel gaf de ploeg mentaal een zware dreun.  
Het seizoen werd met wisselvallige resultaten verder gezet wat resulteerde in een magere 3de plaats.

Heren 1: (2de of 3de op 6)
Ons jeugdig talent werd dit seizoen ‘groot genoeg’ bevonden om voor de leeuwen gegooid te worden. Het was dan ook vooraf onvoorspelbaar waar Heren 1 ging eindigen. Na een matige start (iedereen moest nog zijn plaatsje zoeken) werd de kern afgeslankt van 6 naar 4 (soms 5) spelers en van dan af werd een perfect geöliede machine ontwikkeld. De mengeling jeugd/oldies werkte voortreffelijk. De kans is groot (als Wit-Wit verliest van de ongeslagen leiders) dat een prachtige 2de plaats het eindresultaat is. Proficiat heren!

Dames 1: (3de op 6)
Ook hier had het uitvallen van Kristel en Romy (thx Liesbeth ;-)) zwaar zijn weerslag op de ploeg. Gelukkig werd Caroline bereid gevonden om het vrijgekomen plaatsjes te bezetten. Met een 3 op 10 werd de heenronde zonder overwinning afgesloten. Behoorlijk wat ontgoocheling toch voor de ploeg die vorig seizoen bijna kampioen was. In de terugronde werden de puntjes op de I gezet. Met 7 op 10 (met belangrijke overwinningen tegen de rechtstreekse degradatieconcurrenten) werd verdiend beslag gelegd op de 3de plek in het klassement.

Conclusie
Alle ligaploegen slagen erin hun plaatsje in de reeks te behouden wat vooral voor de G1 geen senicure was. Vooral het uitvallen van enkele dames bleek zijn weerslag te hebben op het competitieverloop. Gelukkig werden alle hyaten goed opgevangen.
Volgend seizoen proberen we een stapje hoger te geraken, maar we hopen vooral toch iets minder blessures te moeten doorworstelen.

Morgen volgt een 1ste deel van het jaaroverzicht van de provinciale competities.

0 gedachten over “Overzicht competitiejaar 2009 – 2010 (deel 1)

  1. Wat betreft D1, groter probleem was het uitvallen van onze titularis Romy. We hopen dat zij op het gemak kan terugkeren naar het hoogste schavotje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *