Stort je hart uit bij … Madame de la Plume Perdue

Beste Madame de la Plume Perdue,

Ik zit reeds een tijdje met een groot probleem. Alhoewel ik technisch goed onderlegd ben in het badminton zit ik toch verveeld met het feit dat ik regelmatig eens geen enkele snaar raak en ik het alomgevreesde pingelgeluid voortbreng. Dit resulteert meestal in een afschuwelijke grimas van de tegenstander. Alsof het nog niet genoeg is, raakt het pluimballetje meestal het net nog een keer. Hoe moet ik hier tegenover staan, want het is telkens punt voor mij. Het is toch zo tof hé, ge weet wel, pingel en punt. Als ik dan terecht de match gewonnen heb zwiert men mij naar het hoofd dat ik een pingelaar ben en dat ik met veel geluk gewonnen heb. Ik begin dan ook te twijfelen aan  mijn badmintonkwaliteiten en ik ga er moreel aan ten onder.
Een hopeloze pingelaar.
——————————————————————–

Beste getormenteerde speler,

U bevindt zich onder de weinigen in de badmintonwereld die én technisch onderlegd is én besmet is met “pingelitis acutis”. Hierover moet u zich niet al te veel zorgen maken. U bent niet de enigste die met dat probleem te maken krijgt. Maar u bevindt zich onder de uitzonderingen die ook nog het gevreesde “filetvirus” heeft opgelopen. Dit is natuurlijk een tot hiertoe ongeneeslijke ziekte. U heeft waarschijnlijk in het verleden reeds verschillende partners gehad en deze ziekte opgelopen in één van uw wilde dubbels. Laat dit dus een les zijn voor iedereen! U dient altijd veilig te badmintonnen. En zeker nu, raap dus voor alle zekerheid na elke pingel of netpingel het pluimpje zelf op, maak een imaginair ovaal voor u waar u als het ware doorstapt met pluimpje en al. Nu is het veilig de pluim weer in het spel te brengen en kan u rustig weer serveren aangezien u toch het punt zal gewonnen hebben. Gelieve nooit maar dan ook nooit te lachen na zo een punt, het is al erg genoeg dat u beide ziekten hebt opgelopen. Zoniet zal uw tegenstander geloven dat u zich in een uiterste staat van extase bevindt, en zal na verloop van tijd zijn wiesselend badmintonverkeer uiteindelijk leiden tot een besmetting met het gevreesde virus? Gelieve ook uw kader uit te rusten met de laatste nieuwe rubbertechnologie waardoor het pingelgeluid sterk gedempd wordt en dit de kans tot besmetting tot een minimum herleidt. U kan ook proberen overschakelen naar een tennisracket met een grotere sweepspot. Indien dit financieel niet haalbaar is, gelieve dan voor de wedstrijd een kleine stoomcursus gebarentaal te geven aan uw dubbelpartner  en uw tegenstanders en hen daarna uit te rusten met oordopjes. Gelieve dan ook voor elk tornooi in een gesloten omslag aan de hoofdscheidsrechter en aan de tornooiverantwoordelijke melding te geven van uw ziekten.

U ziet mijn beste, zelfs met deze ziekten hoeft badminton nog niet afgeschreven te worden. U kan er in sommige gevallen zelfs van profiteren. Maar wees voorzichtig en verantwoordelijk zodat u niet met de vingers kan gewezen worden indien “pingelitis acutis” en “filetvirus” zich uitbreiden tot uw club of zelfs de BBF. Aanvaard uw situatie en probeer u duidelijk te maken tegenover uw tegenstander indien u hierbij op onbegrip stuit. Veel geluk.. En vergeet niet : Badminton Veilig!!!!

Madame de la Plume Perdue

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.