Verslag Drive G1 – Lokerse G4 : 3 – 5

Drive, Dendermonde, op donderdagavond om half 9, om te beginnen iets voor 9, niemand zit daar precies echt op te wachten. Want zowel Vicky, Merel, joke, Kimberley, Els en Elke bedankten voor de eer. Gelukkig waren de 2 finalisten van DE B1 van ons clubkampioenschap bereid om hun titel ook op competitie niveau extra glans te geven. Vermits ook Steven Oste ergens aan het inchecken was met zijn stewardess (jaja, vele hartjes zullen nu breken) en ondergetekende nog zijn serie nieuwjaarsrecepties aan het doorworstelen is (zowel gisteren als vandaag, mmmm), vonden we het een goed idee om Gianni mee te pakken. (kwestie dak geen enkel moe spelen tegen nen b1 of zo…).

Gianni en ikzelf (beiden b2) speelden een matige dubbel, Tourné en de Ridder (beiden B1) een zeer solide match en zonder echt in de problemen te komen maakten ze het verdiend af in 2 sets. Isabelle en Kristel konden niet zonder moeite afstand nemen van Ellen (b1) en Marijke (b2).

In de enkels zag het er wel iets positiever uit. Isabelle geniet als clubkampioene B1 van een soort psychologische voorsprong waardoor ze zelfs zonder zich moe te maken kan winnen. Ook Kristel kon winnen, ietskes moelijker, maar volgens mij spaarde ze zich omdat ze nadien nog moest mixen met mij, en dan weet ge dat er gaten vallen die ge moet toelopen… .

Bij de heren kreeg hans opnieuw de technisch superieure Steve de Ridder voor zich, het betere loop- en beukwerk mocht niet baten, het kopke zit een beetje te vol met boekhoudingen en dus toch weer een beetje klop gekregen. Gianni was wel wreed gemotiveerd om zich te revancheren op Tourne, winst zou ons al zeker een punt opleveren, en 2 competitiepunten voor den G, en daarbovenop zijnen B1. Na een mooie wedstrijd met aanvallend spel en weinig fouten (behalve een intussen klassiek serieke van 7 verliespunten op rij en wa geroep en zo) kan Gianni één van zijn mooiste overwinningen meepakken, proficiat aan onze kersverse B1.

Na mijn dubbel voelde mijn arm maar half en half, dus een strategische meesterzet drong zich op. Allez, echt moeilijk is het niet; den Gianni bulkte van het vertrouwen en kon voor de 2e keer op rij Bart Tourné pakken. Op dat moment is het niet moeilijk voor de poesie om dit kolfje door te schuiven naar onze 17jarige. Een beetje zijn ego strelen en hopla, het plein op ging ie.

Ons natuurtalent (hij weet zelf wel wat we daarmee bedoelen) liet bij momenten knappe dingen zien, en met Kristel Binge super-efficiënt aan het net was de buit weer binnen. Ondertussen moest hans voor 2e maal zijn meerdere erkennen in Steve De Ridder, niet goe voor zijn al bij al klein groen balkske op toernooi.nl J Steve werd bovendien geflankeerd door B1 dame Ellen De Smet, die wel vrij beweeglijk is moet ik zeggen. 3-5 op verplaatsing tegen drive g1, voorwaar niet slecht zou ik zeggen. Een douchke en sauna beurt later in de cafetaria werd wijselijk besloten om niet naar het gezever vd smurf in Lokeren te gaan luisteren en kon “Hans courtin vd Brande” zijn teamgenoten een half uurtje entertainen in de wagen en ze hopelijk veilig naar huis brengen.

Na 2 overwinningen op rij plots niet meer laatste maar uiteraard nog niet gered, de gewaardeerde hulp van Isabelle en Kristel en Isabel speelde een zeer cruciale rol maar man of the day was natuurlijk den Gianni, de 2 uurtjes Duits in ’t college deze morgen zullen waarschijnlijk moeiteloos doorgesparteld zijn, levend op zijn B1 wolk.

Cap Ley

0 gedachten over “Verslag Drive G1 – Lokerse G4 : 3 – 5

  1. Allé, den hanzzZ is een serie’ken aant zetten….
    Mocht hij zich nog willen/kunnen herpakken, dan zit een verlengd verblijf er zeker in 1ste er zeker in 😉
    Go hanzzZ Go!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.