Verslag Landegem G2 – Lokerse G7 : 5 – 3

Verslag Landegem G2 – Lokerse G7: 5-3

Na een zomerstop die voor de ene al iets langer duurde dan voor de andere, trokken we zonder enige vorm van matchritme naar Landegem, om de plaatselijke G2 partij te geven. ‘Wij’ zijn Inge, Céline, Eef, Dirk, Mats en ondergetekende. Ambities waren er niet echt, behalve dan ons amuseren, en bij voorkeur niet te hard verliezen. Een snelle blik op het wedstrijdblad leerde ons dat de tegenstander 5 D-spelers en 1 C2-speler had, wij stelden daar 5 D’s en een C1 tegenover. Twee ongeveer evenwaardige ploegen, behalve dan dat onze C1 11 maand niet gespeeld had.

Dubbels.
Mats en Tom mochten de honneurs waarnemen tegen Jackie en Nick (C2/D). Door een hoge foutenlast aan beide kanten was het niet echt een hoogstaande wedstrijd. Onze tactiek was simpel: proberen om niet te forceren zodat de fouten aan de overkant gemaakt werden. En dat lukte ook, met 19-21 en 16-21 als resultaat: 0-1.
Intussen speelden Céline en Inge tegen Bea en Sylvie (D/D). De dames aan de overkant waren gewoon om samen op te draven en ze hadden iets meer ervaring. Dit liet zich ook merken in de setstanden: 21-11 en 21-8. 1-1 na de dubbels.

Enkels.
Dirk mocht opdraven tegen Nick (D) op eerste enkel en hij liet onmiddellijk weten dat we niet al te veel moesten verwachten, aangezien zijn vakantie nog een beetje in zijn kleren hing. Toch pakte Dirk de eerste set met 16-21. De tweede kreeg hij een kleine inzinking en de tegenstand profiteerde door naar 21-9 te fietsen. De derde set zou dus de beslissing brengen. En die derde set was heel spannend. Dirk stond steeds een punt of 4 achter, tot hij toch plots op wedstrijdpunt kwam bij 19-20. Dit wedstrijd punt ging verloren, maar gelukkig kon hij het enkele punten later toch afmaken: 22-24 na een fysieke uitputtingsslag. 1-2.
Eef speelde de eerste enkel bij de dames tegen Bea (D). Bea was duidelijk sterker, en zij bracht de bordjes dan ook erg overtuigend (21-2 en 21-5) opnieuw in evenwicht: 2-2.
Ook Céline kon in haar enkel tegen Joke (D) haar wil niet opdringen. Ondanks moedig verweer werd het 21-7 en 21-6. 3-2 dus.
Tom wist dus wat hem te doen stond tegen Lennart (D): winnen zou een serieuze optie betekenen op minstens een punt. De eerste set begon veelbelovend. Tom stond snel 5 punten voor, en deze voorsprong werd behouden: 18-21. In de tweede set begon Lennart kort te serveren, en Tom maakte een overdosis aan fouten. Maar toch ging hij mee tot 18-18. Toen volgden er drie directe fouten op de service return en was het dus 21-18. De derde set zou dus beslissen of we mochten blijven dromen van een punt. Maar die droom was snel voorbij. Een vervelende korte service, een overlast aan fouten en een fysiek die nog ergens in Noorwegen op verlof is zorgden voor een 11-2 achterstand halfweg. Uiteindelijk werd het 21-7 na een rampzalige derde set en draaiden de bordjes naar 4-2.

Mixen.
Mats en Inge speelden de eerste mix tegen Jackie en Joke (C2/D). In de eerste set kon je duidelijk zien dat Mats nog niet volledig scherp staat en volgden de fouten elkaar op. De kloof was uiteindelijk te groot en de eerste set ging dan ook naar Jackie en Joke met 21-18. De tweede set namen Mats en Inge een bliksemstart en fietsten ze naar 11-21. Opnieuw zou de derde set de beslissing moeten brengen. Mats en Inge draaiden op 11-7 en moesten dus een kloofje dichten. Dat gebeurde heel erg snel, en enkele minuten later eindigde de derde set op 13-21. 4-3
Dirk en Eef mochten proberen om een punt te sprokkelen voor de ploeg tegen Lennart en Sylvie (D/D). Maar dat zou niet gemakkelijk worden. Ze hadden nog nooit samen gespeeld, en Eef is nog niet echt gewoon om te mixen. De eerste set ging verloren met 21-9. In de tweede ging het iets beter, waren de rally’s langer en de foutenlast lager, maar het mocht niet baten: 21-11 en dus 5-3.