Verslag Lokerse G1 – Dilbeek G1 : 4 – 4

Zondagavond ging voor de Lokerse G1 eindelijk de competitie van start. De aanloop was niet echt veelbelovend door blessures en late vakanties. Maar we waren hongerig om ons nu eindelijk te meten met de andere teams in 2de liga A.
Het team van Dilbeek heeft ook een jong talentvol team en dus was ik niet echt zeker van onze kansen tegen hen.

De dubbels: Sam en Sander – Thomas en Nick. Deze match ging heel gelijk op. Door de vele servicefouten van Sander haalden Nick en Thomas het nipt met 20-22. De tweede set maakte Sander iets minder service fouten en kregen we dus meer grip op de wedstrijd.Sam maakte bijna geen enkele servicefout! Opmerkelijk, noemen ze dat dan! We winnen de tweede met 21-14. In de derde kregen we de mooiste rally’s te zien. Door iets teveel fouten op het einde van set 3 bij Thomas halen wij de wedstrijd binnen met 21-19.
Ellen en Kaat namen het op tegen Femke en Sara. De eerste set ging heel snel naar Dilbeek,21-11. Onze dames moeten duidelijk nog een beetje wennen aan elkaar. Maar dat er toekomst in ons nieuw dameskoppel zit werd duidelijk in set 2, die ging maar nipt met 21-19 verloren. Positief dus want we zagen mooi spel dat alleen maar beter gaat worden.

Dan de enkels: Sam nam het op tegen Thomas. Het werd een heel mooie en spannende wedstrijd. Ik was echt verbaasd over het niveau van die jonge garde. Veelbelovend voor het Belgisch badminton.Sam had blijkbaar iets meer overzicht en speelde makkelijker rond dan Thomas waardoor hij de eerste set met 21-17 binnenhaalt. In de tweede set kreeg Sam het moeilijker. Thomas ging nog meer in de aanval, waardoor Sam niet de routine vond van de eerste set. Uiteindelijk en soms met wat geluk haalde Sam het nipt met 22-20.
Ellen moest het opnemen tegen Sara, maar om geen risico’s te nemen met de revalidatie van Ellen hadden we besloten om de wedstrijd aan Dilbeek te laten. 21-5 en 21-6.
Voor alle mensen die meelezen van de andere teams in onze reeks. Het gaat gelukkig goed met Ellen en dus moeten jullie niet op hetzelfde cadeautje rekenen.Integendeel, Ellen haar spel is een echte aanwinst voor ons team en we hopen dat ze snel punten voor ons gaat pakken.
Jordy nam het in zijn enkel op tegen Arnaud. Ik had vooraf erg getwijfeld of Jordy ook ik zou gaan enkelen. Mijn gok bleek de goeie. Jordy speelde een heel goede enkel. De eerste set ging met 23 -25 naar Arnaud.Oei! Vorig jaar zou Jordy dan waarschijnlijk heel snel de wedstrijd verliezen, maar kijk, een jaartje wijzer en het omgekeerde gebeurt. Jordy speelt vol vertrouwen Arnaud van de baan met 21-9. Waarschijnlijk was er wel sprake van decompressie bij Arnaud na die eerste set, maar toch een dikke pluim voor Jordy. De derde set was weer gelijkopgaand en we zagen heel mooi punten aan beide kanten. De spanning werd zo groot dat er zelfs onder de supporters een beetje wrevel ontstond over het al dan niet binnen of buiten vallen van de pluimen. De heren zelf hielden het hoofd koel en Jordy won met 21-19 de match.
Kaat begon veelbelovend aan haar enkel, maar moest vanaf 11-10 de rol lossen. Kaat, net terug uit vakantie, moet nog een beetje ritme opdoen en gaat in de terugronde voor winst.

De mixen: Kaat en Sander tegen Nick en Femke. Moeilijke match! Nick is een van de talenten in mix en dubbels en ik ondervond onmiddellijk waarom. Overal waar ik de shuttle heen stuurde stond hij hem gewoon op te wachten. We liepen dus achter de feiten aan. Op een of andere manier kantelt de wedstrijd plotseling en komen we terug tot 18-17. Nick en Femke hadden het ook niet zien aankomen en verloren waarschijnlijk daardoor nipt set 1. In set 2 lukt bij mij niks meer. We worden met 11-1 opzij gezet. Kaat heeft echter de kwaliteit om het grappige van de situatie op mij over te brengen en noopt mij om de rest van de set te gebruiken om er weer een beetje door te komen. Dankzij de postieve houding van Kaat staan we er terug in set 3. Het spel dat we op het einde van set 1 als bij toeval gingen spelen liep nu nog vlotter. We winnen met 21-16. En halen zo het eerste punt van deze competitie binnen.
Jordy en Ellen konden nog voor de overwinning zorgen maar als kersvers mixkoppel tegen geroutineerde koppel Sara en Arnaud beloofde dat geen sinecure te worden. In de eerste set stond Arnaud duidelijk de lakens uit te delen en maakte Sara af waar nodig. 21-8. De tweede set verliep anders. Jordy en Ellen begonnen gaatjes te vinden in het spel en kregen daardoor het vertrouwen. Jammergenoeg, konden ze het setpunt niet afmaken en haalde Dilbeek dus ook zijn eerste punt van deze competitie binnen. Set 2 22-20.

Eindstand 4-4 en daarmee was eigenlijk iedereen gelukkig.