Historiek

De Lokerse BadmintonSchool zag in augustus 2013 het levenslicht. David Bauwens (voorzitter) & Merel Van Eynde (jeugdcoördinator) zetten een idee dat enkele jaren eerder beschreven werd in een Actieplan om in de praktijk. Belangrijkste doel was onze allerbeste jeugdspelers  de mogelijkheid aan te bieden om binnen de club trainingen te volgen van het allerhoogste niveau zodat zij de aansluiting kunnen maken/behouden met de Belgische top/subtop in hun leeftijdscategorie.
Intussen heeft de praktijk ons duidelijk gemaakt dat alle gemotiveerde spelers in dit project een enorme evolutie kunnen maken.

In het eerste seizoen bleek al meteen dat de nood aan dergelijk initiatief groot was. Op de testdagen in augustus kwamen naast onze eigen jeugdleden héél wat niet-leden opdagen. Uiteindelijk schreven er in totaal 36 spelers in op dit project. Zij kregen 66 trainingen of 100 trainingsuren voorgeschoteld binnen de badmintonschool. De evolutie van de spelersgroep liet niet op zich wachten. Op de Oostvlaamse jeugdcups speelden onze jeugdspelers steeds mee voor de prijzen. En ook in het officiële tornooicircuit boekten de Lokerse Badmintonscholers mooie resultaten. Op de IPJO van 2016 in Leuven kwam nagenoeg de helft van de PBO-selectie uit de Lokerse BadmintonSchool. Daar mogen we trots op zijn!
Elk seizoen wordt de badmintonschool een beetje groter. In september 2016 staat de teller af op maar liefst 64 jeugdspelers die één of twee keer per week trainen.

Het is duidelijk dat we met dit initiatief de juiste weg zijn ingeslagen. De investering is groot. Wat we er van terugkrijgen is gelukkig nog groter! We doen er alles aan om onze leuze “Kampioen in Opleiding” eer aan te doen. En hopelijk kunnen we deze leuze op een dag veranderen in “Kampioen door Opleiding”.

Historiek mooiste resultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *