4x goud, 5x zilver en 1x brons op het tornooi van Stekene BC

In de B1 reeksen stond Laurens Pluquet op het hoogste schavotje in de Heren enkel B1. Hij won zijn enkel finale tegen Bjorn Van De Pas met 21-18 en 23-21. Ook in de dubbel finale stond Laurens te stralen op het hoogste schavot, dit keer samen met zijn dubbelpartner Yoren D’Haese (VAG Evergem BC). Zij wonnen hun dubbel finale van Edwin Hurst en Yves Vandenbergh met 21-17 en 21-10. Naast Laurens, streden Nicolas Van Bruysel samen met Tom de Witte, Jasper Poppe met Pieter-Jan Van Puyvelde en Tom De Foer samen met Jo Van De Perre mee naar de winst in de heren dubbel B1. Kaat De Keukelaere en Froni Van Daele hebben hun verdedigd in hun poule, in de dames dubbel B1. Ze hebben één gewonnen en één verloren. Deze laatste match hebben ze verloren tegen de uiteindelijke finalisten van het dames dubbel B1. In de gemende reeks (B1) werden Froni van Daele en Davy Van De Putte de winnaars. Deze keer namen ze het op in de finale tegen Shane Herssens en Brenda De Wilde.

In de Heren enkel B2 reek deden Michiel Van Britsom, Jasper Poppe en Davy Van De Putte mee. Hier werd Davy de winnaar door het op te nemen in de finale tegen Senne Houthoofd. Hij won de finale met 21-9 en 21-9. In de dames enkel B2 reeks zaten Kimberley Hillaert en Sofie Van Landegem in dezelfde poule. Kimberley behaalde de zilveren  medaille, de derde was voor Sofie. Naast het enkel nam Kimberley ook deel in het dames dubbel B2. Hier speelde ze samen met Isabelle Geeraerts (De Nekker). Hier behaalden ze de zilveren medaille. Bij de heren dubbels deed Michiel Van Britsom mee samen met Jarne Van Herreweghe. Zij stranden op een voorlaatste plaats in hun poule.

In het gemengd dubbel B2 speelden er vijf clubgenoten mee. Kimberley Hillaert speelde samen met Nicolas van Bruysel en eindigden 3e in hun poule. Sofie Van Landeghem speelde met Pluimplukker Bart Pede en moesten in de halve finale de duimen leggen tegen Senne Houthoofd en Siebelijn De Sutter. Jasper Poppe speelde samen met Merel Van Eynde, samen schopten ze het tot in de finale. Deze verloren ze in een spannende drie setter van Senne en Siebelijn, met 19-21 21-16 19-21.

In de C1 reeks deden Bart Pringels en Jens Schuurman mee in de Heren enkel C1. Hier werd Jens de winnaar door te winnen van Stijn van Herreweghe, in de finale met 22-20 en 21-16. Bij de heren dubbels C1 streden  Tijl De Backer samen met zijn partner Frederik Sys, Frank De Wilde samen met Stefaan Van Moeseke, Mattheo Christiaens samen met Robby Symoens en Bart Pringels met Kurt Tollenaere mee naar de winst. Jammer genoeg stootte geen enkel koppel door naar de halve finales. Bij de dames namen Eline Stremus samen met Sabine Van Hecke en Merel Van Eynde samen met Jana Segers het op in de dames dubbel C1 reeks. Hierbij stootte Merel en Jana door naar de finale waar ze uitkwamen tegen Johanna Breyne en Elise Maes. Hier verloren ze van in een onverwachte drie setter met 18-21 21-14 10-21.

In de mix reeks namen broer en zus, Michiel en Mare Van Britsom het op in een zware reeks. Ze hebben hun waardig verdedigd, maar stootte jammer genoeg niet door naar de halve finales.

In de C2 reeks namen Karen Van Lancker en Mare Van Britsom deel aan de dames enkel C2. Bij de mannen enkel reeks deden Siebe Verhoeven en Pieter Jan Vermeire mee. Deze kon doorstoten naar de tweede ronde waar hij strande tegen Roy Samuels. Bij de heren dubbel C2 deden Sander De Coninck samen met Rik D’Hont en Siebe Verhoeven samen met Thomas Balthau mee. Beide koppels konden hun stempel niet drukken in de poules. Bij de dubbel dames namen Karen Van Lancker samen met Inge De Moor en Mare Van Britsom met Ellis Daneels het op in hun poules. Mare en Ellis konden doorstoten naar de finale. Deze verloren ze in drie sets van Hanne Umans en Kirsten Van Boghout, met 21-17 10-21 8-21. In de gemengde reeks streden Sabine Van Hecke samen met Brecht Dobbenie, Karen Van Lancker samen met Bart Pringels, Inge De Moor samen met Michael Koolen, Nancy Van Malderen met Frank De Wilde en Jana Segers samen met Gert Van Bouwel in hun poules. Sabine samen met haar partner behaalden een gedeelde derde/vierde plaats.

Last but not least deden Inge De Moor en Jan Slabbinck mee in de D reeks. Inge verloor haar dames enkel D in de eerste ronde van Alice Vertommen, met een drie setter. Jan won zijn eerste enkel ronde, maar strandde jammer genoeg in zijn tweede ronde tegen Noel Maes.

Met dank aan Jana Segers voor het verslag!

0 gedachten over “4x goud, 5x zilver en 1x brons op het tornooi van Stekene BC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *