Jeugd

Onze jeugdwerking mocht in 2024 het a+ kwaliteitslabel ontvangen van BVL (Badminton Vlaanderen)!

De jeugdwerking staat open voor alle jongeren, beginners en gevorderden vanaf 5 jaar. Wanneer je waar kan trainen vind je in het luik Jeugdtraining. Sinds 2013 zijn we ook gestart met een badmintonschool. Meer informatie is te vinden op de aparte pagina.

Interesse?
Krijg je al kriebels in je buik? Wil je het eens proberen? Je kan steeds een paar ‘probeerlessen’ volgen, zonder verdere verplichtingen! Dus kom woensdagnamidag (vanaf 14.30u) of zaterdagochtend (vanaf 8.45u) zeker eens een kijkje nemen in de Stedelijke Sporthal “Durmehal”! Je kan daar nog veel meer te weten komen door info te vragen aan Stein, Pieter of een andere aanwezige coach. Als je eens hebt ‘geproefd’ van deze lessen en je wil ermee doorgaan, schrijf jezelf dan in bij onze club. De club schrijft je automatisch in bij Badminton Vlaanderen.

Ook extra helpende handen kunnen we altijd gebruiken. Het jeugdbestuur van de Lokerse BC is op zoek naar ouders die de activiteiten van onze jeugdspelers willen ondersteunen. Ben je geïnteresseerd ? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Stefaan of Stein.

Jeugdtornooien
Een zeer goede manier om beter te worden, is meedoen aan competitie en tornooien. Spelers van de Lokerse BC kunnen deelnemen aan de Jeugdcup en aan het Yonex Belgian Master Circuit.

Elk jaar organiseert de Lokerse BC een clubkampioenschap voor de jeugd. Aan dit tornooi kunnen alleen leden van de LBC deelnemen. Natuurlijk vallen hier steeds mooie prijzen te winnen. Om de band met de club te versterken heeft er een heus Jeugd-Oudertoernooi plaats waar ook de ouders hun beste badmintonbeentje moeten voorzetten. De datum hiervan vindt u bij Clubactiviteiten.