Jeugdtraining

De trainingen van onze jeugdspelers zijn voorzien op dinsdag, woensdag, donderdag & zaterdag. Alle trainingen gaan door in de Sporthal van Lokeren (Sportlaan 2 – Lokeren).

De (her)indeling van de groepen gebeurt jaarlijks na afname van een vaardigheidsproef eind mei. Als criterium nemen de trainers de vaardigheid van de speler in acht. De hieronder vermelde leeftijdsgrenzen zijn slechts indicatief.

Instapdagen tot eind september

Bij aanvang van het nieuwe seizoen houden we speciale instapdagen voor (potentiële) nieuwe leden. Heb je interesse om badminton te spelen? kom gerust een kijkje nemen!
Indien je geen racket hebt kan je er altijd eentje gebruiken van de club. Na 2 proeftrainingen kan je beslissen of je je gaat aansluiten.

Op woensdag wordt er getraind in 3 groepen:

  • 4 tot 9 jaar – basisvaardigheden traint van 13u30 tot 14u30
  • 10 tot 12 jaar – gevorderden traint van 14u30 tot 16u00
  • 13 tot 17 jaar – vervolmaking traint van 16u00 tot 17u30

Ook op zaterdag wordt in 3 groepen getraind:

  • 4 tot 9 jaar – basisvaardigheden van 08u45 tot 09u45
  • 10 tot 12 jaar – gevorderden van 09u45 tot 11u00
  • 13 tot 17 jaar – vervolmaking van 11u00 tot 12u15

Op dinsdag & donderdag Lokerse badmintonschool (selectie).

De Lokerse  Lokerse Badmintonschool  is gericht naar competitieve jeugdspelers. De belangrijkste voorwaarde om bij de selectie opgenomen te worden is een juiste instelling en motivatie! Spelers moeten zichzelf willen verbeteren dankzij hun enthousiasme en inzet tijdens de trainingen.

Vakantieregeling

Tijdens de schoolvakanties vinden geen jeugdtrainingen plaats op woensdag! De trainingen van de zaterdagochtend lopen in principe wel altijd door tijdens de schoolvakanties. De trainingen van maandag, dinsdag & donderdag worden vervangen door vrij spel. De trainingen gaan in zomerverlof vanaf eind mei tot half augustus. Natuurlijk zijn er ook geen trainingen bij sluiting van de respectievelijk sporthal : zie ook sluitingsdagen!

PBO-jeugdselectie

De PBO (Provinciaal Badmintonraad Oost-Vlaanderen) selecteert jaarlijks getalenteerde en geïnteresseerde jongeren uit alle Oost-Vlaamse clubs. Deze jongeren krijgen de kans om deel te nemen aan regionale trainingen Wachtebeke op woensdagavond & Gent op donderdagavond. Ze krijgen ook de gelegenheid zich te meten met andere spelers op een aantal jeugdtornooien in België.