Jeugdtraining

De trainingen van onze jeugdspelers zijn voorzien op dinsdag, woensdag, donderdag & zaterdag. Alle trainingen gaan door in de Sporthal van Lokeren (Sportlaan 2 – Lokeren).

De (her)indeling van de groepen gebeurt jaarlijks na afname van een vaardigheidsproef eind mei. Als criterium nemen de trainers de vaardigheid van de speler in acht. De hieronder vermelde leeftijdsgrenzen zijn slechts indicatief.

Instapdagen tot eind september

Bij aanvang van het nieuwe seizoen houden we speciale instapdagen voor (potentiële) nieuwe leden. Heb je interesse om badminton te spelen? kom gerust een kijkje nemen!
Indien je geen racket hebt kan je er altijd eentje gebruiken van de club. Na 2 proeftrainingen kan je beslissen of je je gaat aansluiten.

Op woensdag wordt er getraind in 2 groepen:

  • 5 tot 12 jaar traint van 14u30 tot 16u00
  • 13 tot 17 jaar van 16u00 tot 17u30

Ook op zaterdag wordt in 2 groepen getraind:

  • 4 tot 12 jaar van 08u45 tot 10u15
  • 13 tot 17 jaar van 10u15 tot 12u

Op dinsdag & donderdag Lokerse badmintonschool (selectie).

De Lokerse  Lokerse Badmintonschool  is gericht naar competitieve jeugdspelers. De belangrijkste voorwaarde om bij de selectie opgenomen te worden is een juiste instelling, motivatie en goesting om competitie te spelen! Spelers moeten zichzelf willen verbeteren dankzij hun enthousiasme en inzet tijdens de trainingen.

Vakantieregeling

Tijdens de schoolvakanties vinden geen jeugdtrainingen plaats op woensdag! De trainingen van de zaterdagochtend lopen in principe wel altijd door tijdens de schoolvakanties. De trainingen van maandag, dinsdag & donderdag worden vervangen door vrij spel. De trainingen gaan in zomerverlof vanaf eind mei tot half augustus. Natuurlijk zijn er ook geen trainingen bij sluiting van de respectievelijk sporthal : zie ook sluitingsdagen!

PBO-jeugdselectie

De PBO (Provinciaal Badmintonraad Oost-Vlaanderen) selecteert jaarlijks getalenteerde en geïnteresseerde jongeren uit alle Oost-Vlaamse clubs. Deze jongeren krijgen de kans om deel te nemen aan regionale trainingen in Gent op woensdagnamiddag. Ze krijgen ook de gelegenheid zich te meten met andere spelers op een aantal jeugdtornooien in België.