Recreanten

Soms gaat het er hard aan toe. Soms vriendschappelijk. Soms op hoog niveau. Soms een ontspannen matchke. Zowel super-beginners als gevorderden of ex-competitiespelers die op een recreatieve manier willen badmintonnen zijn welkom op de voor recreanten voorziene speelmomenten. Geen verplichte tornooien of intensieve trainingen, wel gezellig onder ‘ons’ op wisselend niveau badmintonnen.

Recreantenstatuut?
Wie aansluit als recreant heeft het recreantenstutuut. Dit houdt in dat je mag meedoen aan:

  • alle recreatieve tornooien
  • het tornooi georganiseerd door de eigen club

Bij deelname aan een derde officieel tornooi worden recreanten officieel competitiespeler. Als recreant een officiëel tornooi winnen resulteert echter niet in een stijging van klassement!

Recreanten mogen niet deelnemen aan competitie. Zodra een recreant éénmaal deelneemt aan een competitiewedstrijd krijgt die recreant automatisch het statuut van competitiespeler.

Elke recreant die competitiespeler wordt zal een bijkomend lidgeld moeten betalen.

 
Proeven van de sfeer?
Als start kan iedereen tweemaal komen proberen / proeven op één van de  voorziene speelmomenten aan 5 € per speelmoment. Elke week is er een recreantenverantwoordelijke aanwezig als aanspreekpunt.

Na twee keer proberen wordt het lidmaatschap aangevraagd door het VBL aansluitingsformulier nieuw lid in te vullen en af te geven aan de verantwoordelijke. Na betaling van het lidgeld kan de fun definitief beginnen ;-).

Lees alle laatste nieuws over en voor de recreanten via deze link.

 
Recreantentornooien

Recreantentornooien zijn niet- officiële tornooien georganiseerd door clubs die al dan niet aangesloten zijn bij Badmintonvlaanderen. Over het algemeen zijn deze tornooien toegankelijk voor alle spelers van beginners tot C2 spelers. De reglementen voor deze tornooien worden volledig door de organisator bepaald. Zij voldoen dan ook over het algemeen aan geen enkel officieel criterium.

De tornooien voor recreanten zijn er voor diegenen die hun competitieve instelling willen botvieren. Er wordt gespeeld op alle niveau’s, en je kan inschrijven van beginneling tot gevorderde. Het gaat er vriendschappelijk, maar daarom niet ‘zacht’ aan toe. Voor elk wat wils, een toffe sfeer, prijzen,… stuk voor stuk aanraders!

Indien je als club dergelijk tornooi organiseert en je ontmoeting op de site vermeld wilt zien staan, geef dan alle info door via lbcbestuur@gmail.com.