Klachten grensoverschrijdend gedrag – Club-API

(ANONIEM) MELDPERSOON VOOR JE KLACHTEN ROND GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG

Mijn naam is Klaas De Waele. Ik ben de AanspreekPersoon Integriteit (Club-API) van de Lokerse Badminton Club en heb daartoe met succes de opleiding gevolgd die aangeboden wordt door Sport Vlaanderen, Badminton Vlaanderen en Centrum Ethiek in de Sport.

Zowel langs mijn professionele activiteiten als mijn hobby’s kom ik in aanraking met beginnende sporters en internationale topsporters en hun entourage.

Als sporter, ouder, trainer, bestuurder of andere vrijwilliger van onze sportclub kan je bij mij als Club-API terecht met een vraag, vermoeden of klacht over grensoverschrijdend gedrag.

Heb je te maken met intimidatie, pesten, (seksueel) ongewenst gedrag, geweld, discriminatie, chantage, overdreven druk, …? Merk je tijdens je sportactiviteiten dat er dingen gebeuren die niet aanvaardbaar zijn of die je ongerust maken?

Je kan me een mailtje sturen op mijn privé e-mail klaas (@) straydesign (punt) com, een berichtje sturen of bellen op 0477 86 29 76. Ik ben op sommige speelmomenten ook aanwezig op de club en je kan mij altijd persoonlijk aanspreken. Afhankelijk van wat je wil, zitten we dan meteen samen of spreken we een gepast moment en plaats af.

Als Club-API luister ik naar je vraag, je verhaal, ik behandel jouw melding in alle discretie én anoniem als je dat wil. Daarbij verleen ik je advies rond mogelijke vervolgstappen of een doorverwijzing afhankelijk van jouw situatie en wensen. Dit alles doe ik onafhankelijk van het bestuur, van andere sporters, trainers,…

Lees het interview met Klaas hier.

Niet enkel onze API is verantwoordelijk voor het welbehagen van iedereen in onze club. Trainers, bestuursleden, spelers, ouders… Iedereen draagt zijn steentje bij. Als club ondersteunen we ten volle enkele gedragsregels waaraan iedereen zich dient te houden. Geen wereldschokkende zaken, maar zeker interessant om eens te bekijken:

GEDRAGSCODE-VOOR-SPORTCLUBS