Ploegen

In totaal telt de LBC gedurende het seizoen 2022-2023 maar liefst 26 competitieploegen, verspreid over 12 herenploegen, 5 damesploegen en 9 gemengde ploegen. Onze ploegen zijn actief in zowel nationale, vlaamse als provinciale reeksen.

Onze 1e gemengde ploeg speelt op het hoogste niveau van het land in divisie 1 van de Victor league. Uitslagen van deze toppers zijn hier terug te vinden:

Lokerse 1G

De andere ploegen, zitten verspreid over verschillende reeksen van de Vlaamse (= Liga) competitie en provinciale competitie.

Overzicht liga-teams

Overzicht provinciale teams

Verdeling-competitieploegen-2021-2022 afdrukbaar

Voor de kapiteins is daarnaast ook nog het concept van de basisploegen belangrijk. Dit zijn de spelers die op papier in een ploeg zitten. Deze basisploegen zijn belangrijk omdat ze de ploegindex bepalen en daardoor mee beslissen welke mensen eventueel kunnen opgeroepen worden, wanneer er door blessures of andere redenen bepaalde spelers niet kunnen meedoen.

Basisspelers mogen niet invallen in:

  • ploegen met een nummer lager dan dat van de ploeg waarin ze basisspeler staan. Een speler die bv. basisspeler staat in heren 10, mag niet invallen in heren 11 of 12.
  • ploegen die op hetzelfde niveau spelen dan dat van de ploeg waarin ze basisspeler staan. Een speler die bv. basisspeler staat in heren 5, mag niet invallen in heren 4 omdat beide ploegen volgend seizoen in tweede provinciale spelen.