3x Goud bij Jongens op jeugdcup Wit-Wit

De toekomst van de badmintonschool lijkt verzekerd!

Met slechts 6 deelnemers werd er richting Ronse getrokken voor de jeugdcup van Wit-Wit. Maar de jongens en meisjes deden het voortreffelijk!
Bij het minibad U10 was het enkel Tille Van Parys die de Lokerse kleuren verdedigde… maar hij deed het voortreffelijk! 4 wedstrijden gewonnen, 8 sets gewonnen, 0 verloren. A clean sheet zoals dat heet. Proficiat Tille! (is de glunderende jongen rechtsboven op de foto 🙂 )

Ook bij de Jongens U11 was het Lokerse boven! Poule 1 werd gewonnen door Roel Vandenborre, in poule 2 stond Maxime De Paepe helemaal bovenaan. In die poule verloor Warre De Cubber maar nipt de strijd om de 2e plek. De finale om het goud werd vooral in de 1e set een spannende wedstrijd. Maxime won uiteindelijk de match en pakte goud maar even trots op de nummer 2 Roel! Warre werd uiteindelijk na een driesetter 6de.

Maïté Boone was het enige meisje in het gezelschap. Bij de meisjes U13 startte ze sterk na winst in haar eerste 2 wedstrijden. Nadien verloor ze van de zusjes Derycke. Uiteindelijk legde onze eerstejaars beslag op een mooie vierde plaats.

Als laatste Lokerse koene ridder kunnen we steevast rekenen op Pieter Bommele. Bij de jongens U17 B won ook hij alle 4 zijn wedstrijden. De ochtend bracht meteen al een driesetter waarna 2 iets makkelijkere overwinningen volgden.  Zijn laatste partij moest gewonnen worden voor winst en dat deed Pieter uiteindelijk met het kleinste verschil. 22 – 20 winst in de 3e set. Proficiat Pieter!

Het volgend jeugdtornooi is meteen één van de belangrijkste van het seizoen! Lokerse trekt met maar liefst 51 (!!) spelers naar de Provinciale Kampioenschappen jeugd in Temse.

Volgende jeugdcup is op zaterdag 25 maart 2017 in Dendermonde (Drive)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *