5 LBS’ers ontmoeten Europese top op tornooi OLVE

Op het grootste jeugdtornooi van België (het JOT in Edegem) ontmoetten de nationale selecties en topsportdepartementen van maar liefst 23 (hoofdzakelijk Europese) landen.
Kortom, de crème de la crème van de Europese badmintonjeugd waaronder ongetwijfeld enkele toekomstige kampioenen.
Tussen al dat moois konden maar liefst 5 Lokerse Badmintonscholers gespot worden die de topsport-selectie haalden en de eer hadden deel te nemen aan dit tornooi.
Daar zijn we uiteraard bijzonder trots op. Enerzijds moeten we inzien dat de Olympische weg waaraan getimmerd wordt nog lang is. Anderzijds kunnen we vaststellen de kern van Belgische toppers die meedoen om de prijzen breder wordt. Bij die Belgische toppers zijn ook enkele Lokeraars terug te vinden. Ziehier hun prestaties.

Bij de U13 mochten we maar liefst 4 spelers voordragen uit de Lokerse Badmintonschool. In het enkelspel zat Yannick Bauwens het dichtst bij de 2e ronde. Hij miste die eigenlijk op een haar na want hij verloor met 21-19 in de derde set van een Engelse selectiespeler. Jente Dhaese kon ervaring lopen tegen een Nederlander & een Schot, speelde knap maar kon geen set meegraaien.
Ook Jules Everaert was er als eerstejaars bij. Eerst bekampte hij een Rus waar hij even aanspraak leek te maken op setwinst. Het werd net niet. Zijn 2e wedstrijd was tegen een toppertje, de Fransman Taing, die uiteindelijk de kwartfinale haalde. Ook Lander Van Coillie zat dicht bij setwinst tegen de Nederlander Duwel, en ook een Franse selectiespeler was beter dan onze eerstejaars.

In het dubbelspel U13 knalden onze Oostvlaamse kampioenen Yannick & Jente wel door de eerste ronde te winnen. Ze deden dat in een beklijvende driesetter tegen een Frans duo na een driesetter in verlengingen. Knap! In de 2e ronde stonden ze oog in oog met het 2e reekshoofd. Onze jongens deden wat ze konden, maar de Russen Dubovenko & Sergeev speelden heel solide en brachten echt alles terug. Zij werden uiteindelijk ook de winnaars van het tornooi. Lander Van Coillie (met Nemeth) bracht het in het dubbelspel tot een driesetter tegen 2 Portugezen… de derde was jammer genoeg voor de Iberen. Jules Everaert (met Gerben Van Damme) werden dan weer uitgeschakeld door een Russisch duo.

Jente Dhaese mocht als enige Lokeraar proeven van het gemengd dubbel waar hij een Bulgaars meisje als partner kreeg. De communicatie was zeker niet makkelijk en het eerste reekshoofd was nog minder makkelijk. Verlies tegen de latere winnaars.

Bij de U15 telde Lokerse (slechts) één deelnemer. Eigenlijk onbegrijpelijk dat onze topper Wannes Soenen niet geselecteerd werd. Ook Mare Van Britsom werd niet geselecteerd.
Jonah De Smedt had als eerstejaars eerst een Welschman als tegenstander. Het werd een nipte nederlaag in 3 sets. Ook de 2e wedstrijd was net niet tegen een Engelsman.
In het gemengd dubbel U15 & het jongens dubbel U15 (met Hoebeke) werd Jonah nooit weggespeeld maar winst zat er niet in.

(foto’s by Ricky Van Coillie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *