8-Nations U15: eerste dag

De Belgen stonden in een poule met Frankrijk, Nederland en Zweden. Vooraf werd dit ingeschat als waarschijnlijk twee verliespartijen (Frankrijk en Nederland), en mogelijk kans om tegen Zweden te winnen om zo de derde plaats in de poule te pakken.
Eerste ronde werd verloren tegen een sterk Nederland. Sam speelde dubbel en verloor samen met Marijn Put, maar desondanks toch een goeie prestatie. Ondertussen won Frankrijk van Zweden. Tweede ontmoeting was tegen Frankrijk, en de Belgen sloegen iedereen met verstomming; Via een collectieve sterke prestatie won België met 5-4. Sam won zijn dubbelpartij in 3 sets, opnieuw met vaste partner Marijn. Er werd op zeer hoog niveau gepresteerd. Nederland ging vlot voorbij Zweden.
Nadien volgde Zweden voor de Belgen, en ze kregen zowaar uitzicht op een tweede plaats in de poule. En ja hoor, de Belgen wonnen opnieuw met 5-4, en opnieuw wonnen Sam en Marijn hun dubbel, na alweer een puike prestatie, in 3 sets. Maal al snel volgde de ontgoocheling, Nederland liet hun beste spelers rusten en verloor alzo nipt van Frankrijk. Hierdoor eindigden 3 ploegen met twee winstontmoetingen, België, Nederland en Frankrijk. De gewonnen wedstrijden moesten dan uitsluitsel brengen, en hierdoor werden de Belgen, ondanks een zeer sterke prestatie, toch als derde geplaatst in hun poule. Morgen het vervolg tegen de derde van de andere poule…
Nederland werd eerste in de poule, Frankrijk tweede en Zweden uiteindelijk laatste.
We’ll keep you posted.

-Werner-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *