Competitieverslag Heren 2

Lokerse H 2 – Pluimplukkers H3: 6 – 2

Om ons definitief te redden hadden we nog één enkel puntje nodig uit onze resterende 2 wedstrijden. Eén kleine moeilijkheid: we moesten nog aantreden tegen de eerste en de tweede uit het klassement. Eigenlijk was het dus aangewezen punten te pakken in onze laatste thuiswedstrijd, want op bezoek bij leider Gentse punten gaan pakken lijkt ons nog een onmogelijker opdracht.
Mul kon niet dus werd Schroyens de B1 van dienst die op zijn beurt werd bijgestaan door een batterij B2’s Paemel, Klaas, Famacci en Buik.

De dubbels:
1ste Schroyo/Buik vs. Peter De Reu (B1) /Erwin De Ley (B1)
Heel straf begonnen wat meteen een grote voorsprong opleverde maar naarmate de eerste set vorderde geraakten de mannen van de Pluimplukkers toch opgewarmd. Dankzij die ruime voorsprong ging de eerste set naar de thuisploeg. In de tweede game bleef het evenwicht een feit. Geen van de 2 ploegen kon afstand nemen wat resulteerde in zenuwachtig spel gespekt van veel fouten langs beide zijden. Wij maakten er net eentje meer waardoor de tweede naar Pl² ging. In de derde game een zelfde beeld, de spanning was te snijden. Het verschil is nooit groter dan één punt geweest. Uiteindelijk wonnen we in verlengingen. Maar tkon evengoed andersom geweest zijn.

3de Paemel/Klaas vs. David Hesters (B1)/Gilles Matthys (B2)
Begonnen met enorm veel col in de startblokken. Eigenlijk gewoon blijven stilstaan. De eerste set werd een pandoering. Blijkbaar hadden ze zoiets nodig om wakker te worden want in de tweede ging plots alles veel beter. De wedstrijd werd volledig omgebogen. Ook de derde werd succesvol afgerond.
Een licht gevleide 2-0 voorsprong was een feit. Maar met de thuismatch tegen Drive nog in het achterhoofd mocht het voor ons ploeg ook eens meezitten. Op naar de tweede dubbelronde.

2de Schroyo/Paemel vs. David Hesters (B1)/Koen De Reu (B1)
Speelden een goede wedstrijd. De eerste werd afgesloten met een nipte winst, de tweede ging heel wat vlotter.

4de Buik/Famacci vs. Erwin De Ley (B1)/Gilles Matthys (B2)
De weerstand van Pluimplukkers was door de achterstand al wat afgezwakt en (!!) Famacci speelde één van zijn beste dubbels van het seizoen. Na een serie van 7 punten ging de eerste set behoorlijk makkelijk naar het Lokerse-koppel. De tweede set bleef langer spannend maar na een gat van 5 punten lieten Erwin en Gilles zich vrij gewillig naar de slachtbank leiden.

Voor de derde keer dit seizoen stond het halfweg de ontmoeting 4-0. Dit kon niet meer mislopen.

De enkels:
4de Buik vs. Peter De Reu (B1)
Buik speelde eindelijk nog eens een sterke wedstrijd in enkel en vooral: hij was eindelijk bevrijd van de stress om competitiepunten te moeten scoren. In een leuk om volgen wedstrijd was Buik net iets beter als zijn opponent en won 2x met 15.

1ste Schroyo vs. David Hesters (B1)
Last van lome benen foeterde hij nadat hij de eerste set verloren had. Ook in de tweede game slaagde Schroyo er niet in het melkzuur weg te spelen. Verdiende overwinning voor Hesters.

2de Famacci vs. Erwin De Ley (B1)
Het offertje van de dag, al speelde Famacci goed mee. 2 spelers met hetzelfde type van spel, dus veel crossdrops en crossnetdrops. Erwin zijn uitschuifbare arm maakte het grootste verschil. Hier en daar haalde hij nog onhaalbare ballen op.

3de Klaas vs. Koen De Reu (B1)
Koen was duidelijk meer aant vechten tegen zichzelf dan tegen Klaas. Toch bleef het verschil vrij beperkt. Klaas won toch wel verdiend in 2 sets.

De scalp van Pluimplukkers was veroverd. Dankzij deze overwinning springt Heren 2 naar een (veilige) 4de plaats in het klassement. Pakken we tegen Gentse nog een punt kan dat zelfs nog een 3de stek worden.
Hierdoor komen de mannen van Wit-Wit wel in zeer nauwe schoentjes. Zij moeten best met 0-8 gaan winnen bij het reeds veroordeelde Buggenhout en daar bovenop nog eens rekenen op verlies van Oudegem bij Badlove. Maar alles moet gespeeld worden en de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Nu we definitief gered zijn mogen we eindelijk (en met recht en reden) uitkijken naar volgend seizoen. Daar springt natuurlijk de clubderby tegen Heren 3 meteen in het oog. Ook bij de Pluimplukkers mogen ze zich verheugen aan een clubderby. Oudegem, Drive en Badlove zijn samen met ons de blijvers en Latem H2 zakt hoogstwaarschijnlijk uit 3de liga.

Omdat het de laatste thuismatch was werden we door Famacci en ‘Mama Miracoli’ Annelies op spaghetti bolognaise getrakteerd. Lege potten waren het mooiste bewijs dat het een verrukkelijke bereiding was. Nog eens een dikke merci van ons allemaal!!

De cijfertjes kan je hier nalezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *