Dringend gezocht: Wedstrijdleiders

De VBL heeft onlangs beslist dat vanaf volgend seizoen ook de wedstrijden in 1ste provinciale onder leiding van een wedstrijdleider moeten staan. Deze mag, in tegenstelling tot de ligawedstrijden, wel deelnemen aan de ontmoeting.
Gezien er volgend jaar op die manier (naast onze 3 huidige) 5 extra ploegen onder deze verplichting vallen heeft onze club dus dringend nood aan bijkomende wedstrijdleiders.
Momenteel zij er slechts 7 clubleden in het bezit van dit attest wat voor 8 teams wel heel krap is.
Wij doen dan ook een vriendelijke maar dringende oproep aan onze competitiespelers om deze cursus te volgen. Ik zou de suggestie willen lanceren om binnen elke ploeg minstens één iemand de opleiding te laten volgen (bij voorkeur de kapitein gezien die ook meestal aanwezig is bij de ontmoeting) zodat we ook naar de toekomst toe save zitten, want naar ik gehoord heb is het de bedoeling op termijn alle provinciale reeksen te laten leiden door een wedstrijdleider.
Er zijn (voorlopig) 2 opleidingen gepland.
• Een avondcursus op dinsdagen 3 – 10 & 17 juni 2008 te Antwerpen-Berchem telkens van 19.30u tot 22.30u; in te schrijven voor 16 mei
• Een weekendcursus op zaterdagen 23 & 30 augustus 2008 te Gent telkens van 9.00u tot 16.00u in te schrijven voor 5 augustus
De onkosten voor deze opleiding (inschrijvingsgeld 25€ + evt. vervoerskosten worden gedragen door de club)
Extra info kan je vinden op http://www.badmintonliga.be/ onder officials / opleidingen of bij David of Chris (aka Buik of Kasteel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *