Future Nation Cup Individueel – Dag 2 – Belgen Knallen !!

Vandaag stond de 2de competitiedag op het programma van het individuele tornooi.
Heel wat Belgen hadden doorheen het teamevent een reekshoofd bemachtigd en konden bijgevolg deze morgen even uitrusten. Daarna echter zouden de matchen zich snel opvolgen.
De spionkop was vandaag opnieuw aanwezig en bovendien fungeerden enkele zelfs als tellers.
Waarvoor dank !!!
De eerste spelers die aantraden waren
Roy Baptiste (LFBB) zou het opnemen tegen Svetnicka, de derde heer van Tsjechië. Het zag er allemaal goed uit voor Baptiste echter plots keerde het tij. In de derde set was het vat af en jammer genoeg moest Baptiste het tornooi verlaten.

Alexis Mahieu (LFBB) kreeg de Tsjech Janacek aan de andere kant van het net. Hij had weinig in de pap te brokken en ging met 6 en 10 uit het tornooi.

Stijn De Langhe ( Zwijndrecht) moest het opnemen tegen de Oostenrijke Armin Griebler. Hij speelde een voortreffelijke wedstrijde en verzekerde met 21-16 21-15

Flor Spanhove ( Pluimplukkers ) kreeg dadelijk een reekshoofd voorgeschoteld. Dominik Stipitis (5-Oost) Nu en dan toonde hij flitsen van zijn kunnen maar te vaak gaf hij Dominik de mogelijkheid om zijn sterktes uit te spelen. Ongetwijfeld een leerrijke partij.

Thomas Lagasse nam het op tegen de Luxemburger Victor Neumann. Hij was de enige van de Belgen die in deze eerste ronde aantraden die zij match kon winnen. In 3 zware sets pakt hij de winst en een plaatsje in de volgende ronde.

Marijn Put (1) was vrij in de eerste ronde. In zijn 2de rond nam hij het op tegen Michael Kaser. Het werd een rustige partij die ideaal was om in het tornooi te komen. In de volgende ronde beloofde Nejc Ceplak een iets kwaaiere klant. In de eerste set sprong de Tsjech naar alles als een leeuw op zijn prooi. De eerste set pakte hij daarmee met 22-20. Het was echter duidelijk dat hij dit niet zou volhouden en het was bovendien eenvoudig om tegen te spelen. Marijn deed zijn ding en kon in set 2 en set 3 goed afstand nemen. Een belangrijke match voor zijn tornooi. Scherp blijven is de boodschap. In zijn halve finale kwam hij opnieuw een Tsjech tegen. De opdracht was duidelijk en na de break op 11 in de eerste set vond hij zijn ritme. Hij kon deze partij dan ook energiesparend uitspelen. Morgen wacht Adam Mendrek in de finale!

Nick Marcoen (8) had eveneens een seeding verkregen en kreeg de Oostenrijker Frohlich voorgeschoteld. In 2 nipte set (21-19 / 21-19) haalde hij de volgende ronde. Hier kwam hij uit tegen een lange Tsjech en Nick ondervond veel moeite om het spel te spelen dat nodig was. Bovendien kwamen zijn slagen niet uit zoals het moest en zo werd het ondanks 3 sets geen overwinning voor Nick.

Ook Sam Van den Broeck kon zich plaatsen (7) en hij zou opnemen tegen Kristian Krichmeyer. De Zwister bleek niet opgewassen tegen Sam en zo pakte hij een kwartfinaleticket.
In deze kwartfinale tegen Adam Mendrek verloopt alles in de eerste set nog naar wens. Echter in de 2de set past de jonge Mendrek zich goed en rustig aan en bij Sam verliep het stroever en stroever. Het was duidelijk dat er een derde set zat aan te komen. Mendrek nam een sterke start en voor het eerst toonde Sam wat kreuken in zijn tot nu toe schitterende parcours op dit tornooi.

Bij de dames was Presence Beelen (LFBB) de een van de dames die vroeg in de ochtend in actie moest komen tegen de Tsjechische Ublova. Presence speelde een degelijke parij en kon zo aansprak maken op de match tegen reekshoofd Ocean Varrin ( Zwits) Hier lag de druk en het tempo te hoog voor Presence. Haar enkeltornooi stopte dan ook hier.

Ook Elisa Dury kwam vroeg het terrein op. Zij nam het op tegen Simone Von Rotz. Elisa vocht voor wat ze waard was maar kon de nodige spelstijl onvoldoende volhouden. Met1 2x 21-12 zat het tornooi voor Elisa erop.

Alexia Raeymakers kreeg de Zwitsere Laura Kühl als uitdager. Ze begon sterk en vinnig en pakte de eerste set. In de 2de set begon de partij te kantelen. Een valse start in het begin van de derde set zorgde ervoor dat ze dadelijk op een grote achterstand aankeek. Ze kon dit niet meer goed maken en hierdoor zat het tornooi erop.

Stephanie Van Wel (1) kon deze morgen nog wat recuperen en nam het daarna op tegen Stefka Hargiono. Het werd een goede opwarmer want deze dame kon niet tippen aan Stéphanie. Hierna kwam opnieuw een eenvoudige partij. Simone von Rotz ging met 8 en 11 voorde bijl !
In de halve finale werd het een Belgisch onderonsje tegen Ine Lanckriet. In de eerste set ging Stephanie vlot door maar net als Ine’s vorige partij was ze niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Ine vocht zich terug en pakte de 2de game. Na alle inspanningen was de derde set er teveel aan voor Ine. Stéphanie bleef goed haar ding doen en kon zo het finaleticket mee naar huis nemen.

Ook Ine Lanckriet (7) kon nog even rusten alvorens ze de uitdaging tegen Lili Greuter aanging.
Het werd een eenvoudig match waarin Ine zich terug in haar enkel kon spelen. Het werd 21-16 en 21-13. In de 2de ronde kreeg ze dadelijk het 3de reekshoofd voorgeschoteld. De Sloveens Kaja Stankovic zou een heuse waardemeter worden. Het verliep niet goed. Met verlies in de eerste set en een zwakke start in de 2de set leek het een hopeloze partij …. Inderdaad leek want wat vanaf toen gebeurde is nagenoeg ongezien Op een ijzersterke manier vocht Ine zicht punt na punt terug in de partij tot ze de tegenstander aan het wankelen bracht. Het eind was spannend maar later zou blijken dat dit ver van spannend was vergeleken met het matcheinde. In de derde set was het keihard werken en het vat was bijna af .. maar man man man wat een vechtlust. Het was bovendien een erg gelijkopgaande strijd waarin de spanning te snijden was. Komt daar nog bij dat het niveau van de partij nog steeds hoog was ! In de halve finale kwam Ine zoals boven vermeld uit tegen Stéphanie Van Wel. Een erg geslaagd enkeltornooi !

Flore Vandenhoucke (6) profiteerde ook van haar seeding om na de zware dag gisteren nog even wat te recupereren. Zij nam het in haar eerste enkelpartij op tegen Nadine Specha . niet meten een eenvoudige partij om in het tornooi te komen maar wel een interessante. Flore pakte in 3 sets de partij en eveens heel wat vertrouwen voor haar verdere wedstrijden. In haar 2de ronde speelde Flore Anna Demmelmayer naar huis. In de 2de set spruttelde de motor wat tegen maar uiteindelijk was de klus eenvoudig geklaard. In de halve finale, opnieuw !, een Belgisch onderonsje, kwam ze uit tegen het eerste reekshoofd Marie Demy. Het was duidelijk dat wie zich het mest rustig en ‘cool’ zou houden de meeste kansen op de overwinning had. Flore deed dit duidelijk en speelde een stevige partij. Ze pakte dan ook behoorlijk sterk de finaleplaats ! Morgen dus een volledig Belgische finale!
Als 2de geplaatste Marie Demy moest op pas later op de dag aantreden en werd uitgedaagd door de Sloveense Ana Maria Setina. Het was nauwelijks gestart of het einde was er al. Een vlotte 5 en 8 overwinning. Ook de Zwitserse Ocean Varrin ging er vlotjes uit. Met 11 en 12 had ook zij weinig in de pap te brokken. Hierna was de halve finale aan de beurt ( zie boven ).

In de dubbelpartijen ging het er ook voortreffelijk aan toe.
Marijn Put – Sam Van den Broeck dwongen een eerste reekshoofd af doorheen het teamevent en waren daarom vrijgeloot in de eerste ronde. In hun eerste partij kwamen ze uit tegen Kirchmayer en Kaser. Het werd een ideale starter. Zo stonden ze reeds in de halve finale. De Tsjechen Mendrek en Svetnicka waren gebrand om de match in de wacht te slepen maar Marijn en Sam bleven op de juiste momenten koelbloedig en maakten het proper af. Finale op zondag !!
Thomas Lagasse – Alexis Mahieu speelden tegen een gemengd koppel uit Tsjechie – Oostenrijk. Ze kwamen één en ander te kort om het te tegenstander moeilijk te maken en gingen met 21-10 en 21-12 uit het tornooi.
Baptiste Roy – Flor Spanhove ; een gelegenheidskoppel gingen de strijd aan met Victor Neumann – Marc Solanga. Het werd een eenvoudige en vlotte overwining met 21-7 en 21-16.

Bij de dames ook verschillende reekshoofden voor België. Zowel Flore Vandenhoucke-Ine Lanckriet (1) als Marie Demy – Stéphanie Van Wel (3) wisten zich gunstige seedings te verwerven.
Marie en Stéphanie wonnen eenvoudig in hun eerste ronde maar in de 2de ronde draaide het van geen kanten en gingen ze eruit tegen het 2de reekshoofd.
Flore en Ine stonden al het ganse tornooi sterk te spelen. Ze kwamen opnieuw tegen de Oostenrijkers uit ( teamtornooi ) en leken goed op weg om ook nu voor een eenvoudige winst te gaan. Een klein concentratieverlies gooide roet in het eten maar dit kon gelukkig tijdig rechtgezet worden. In de halve finale speelden ze het Oostenrijks-Tsjechich koppel goed uit en konden zo het ticket voor de finale bemachtigen !
Verder was er nog Elisa Dury-Alexia Raeymakers die in de eerste rode uitkwamen tegen Tessy Aulner –Aude Meyer van Luxemburg. Ze wonnen deze eerste partij maar gingen er nadien tegen het 2de reekshoofd uit.

Heel wat sterke resultaten dus, zowel collectief als individueel !!
Zondag, vanaf 09u finales van de Future Nations Cup 2010 in Angleur !

Bedankt voor alle leuke en originele aanmoedigingen !!
– An Soenens –

Uitslagen; http://toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=01B89282-7943-4BC6-9AA5-C4DE4C748E1F&d=20101114

Foto’s te vinden op http://www.facebook.com/album.php?aid=293718&id=623526239&l=cfb70c3b36

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *