Gentse 4H – Lokerse 4H : 1-7 en champion du troisième provincial

Foer en Ley bleven nog wat keuvelen in de sporthal  en douche, een fatale beslissing zo bleek, want op de parking had Captain Pat zijnen koffer al omgetoverd tot Champagnebar.   Toch nog een slokske kampioensvocht gekregen en dan op zoek naar een open horeca gelegenheid in de buurt.   Na onze 1-7 overwinning, waarover later meer, vonden enkel de GPS-en van Pens en Ley het Mariakerkeplein, Tom de Foer en Patrick de Vylder reden zich hopeloos verloren in het labyrint van kleine straatjes, en kwamen pas vele  minuten later aan (ps: twas ongeveer ne kilometer).

Café den Boer ter Mariakerke city was het toneel voor een schranspartij met  bordjes met verse kop, kaazekes, heelder pitabroden met préparé, franchipane taart, carré-confituurkers in een driehoekske en veel trappisten Rochefort.  De dames en heren van G6, met oa de 2 pringelsen, de één al wa knapper dan de andere,  vergezelden ons ter plaatse en dus cafeetje afgeladen vol.  Een sanitaire pauze leidde u door 2 deuren terug naar buiten, twas immers op de koer te doen, zo rustiek dus.

Met onze ploeg voltallig was de opstelling simpel:  gewoon op sterkte spelen.  Vermeldenswaardig zijn de dubbels;  de eerste overwinning van het jaar voor ons voormalig unbeatables koppel Wymie en Pens. Na een spannende verlenging wonnen ze de 2e set met 24-26.  Thom  en Tom hadden voordien al efficiënt HD1 gewonnen. Pat en Wymie konden ook al in verlengingen HD3 binnenhalen dus Pens en Ley konden  de 4-0 op het bord zetten.  Jammer genoeg had ik om 17.00 uur (2 uurkes voor de wedstrijd dus)  een klein lief receptieke gehad met biertjes, karmeliet, en afgesloten met een droge bourgogne.  Volgens de Pens hing er een bepaald alcohol geurtje rond mij.  De gevolgen waren dan ook dramatisch, hartslag 180 na ne ralley van 3 slagen en ondanks verwoede pogingen (vooral vd Pens dan) toch den boot in.  Gelukkig kon ik een kwartierke languit op de parket liggen en werden alle enkels vlot gewonnen.  Met deze  1-7 en dus niet 0-8 eindstand zal ik dus moeten leren leven, tzal wel lukken.

Bedankt ook aan invaller Dirk De Gucht: hij had zijn aandeel  in de overwinning tegen Evergem ;   in Hamme  pakte hij een belangrijk  punt voor de ploeg  en vooral tegen Gent toen we 7-0 leidden en hij ervoor zorgde dat we toch op een pintje konden rekenen toen hij zijn enkel sportief verloor, hehe.

Samengevat kunnen we zeggen dat we niet geheel op onze plaats zaten in derde provinciale met 4 b2’s en 2 c1’s, ook al vermeldden verschillende tegenstanders dat we echt wel een redelijke oude ploeg waren… .   Ondanks onze leeftijd gaan we ons volgend jaar echt wel weren tussen het jongere B-geweld van 2e provinciale. De strijd voor het behoud wordt prioriteit nr.1 met de nodige aandacht voor spelplezier uiteraard.   Vermits Tom De Foer en ikzelf zakken naar C1 in enkel (ondanks het feit dat we zo goed als elke wedstrijd hebben gewonnen) en Wymie en pens naar C2, zullen we creatief moeten zijn met opstellingen; gelukkig één vd Wymie zijn vele sterke kanten

Sollicitaties om in ons ploegske te komen spelen mogen per aangetekend schrijven  of in persoon afgegeven worden aan onze HR-directeur K. Pensaert op eigen risico.  Liquide relatiegeschenken en bruine envelopkes met groene en gele briefkes helpen uw kandidatuur een extra stapje in de goede richting.  .  Iedereen is bij deze uitgenodigd op zondag 30/3 bij onze laatste wedstrijd thuis.

Uw verslaggever Ley.

Ps: 71.4% vd spelers van ons ploegske gaat naar de bekerfinale: wie doet beter?

Eén gedachte over “Gentse 4H – Lokerse 4H : 1-7 en champion du troisième provincial

  1. Super, proficiat en het leek me daar heel plezant. Wanneer volgt het verslag van de bar zelf? Of is dat niet voor publicatie geschikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *