Heren 1 haalt knappe 3 op 4!

Met een beetje pijn overal in het oude lijf schrijf ik nu om middernacht snel een verslagje over een toch wel onverwacht formidabel weekend op de vlaamse badmintonvelden.

Het begon zaterdagochtend met de moeilijke verplaatsing naar DZ99 en werd zonet afgesloten hier in Gent op het veld van de pluimplukkers. We hoopten dit weekend een 2 op 4 te scoren, maar we zijn uitgekomen op een 3 op 4 en dat betekent dat we alle kansen om kampioen te worden in 2de liga weer zelf in handen hebben. En dat is voor ons inferieur ploegje een topprestatie. En ja, mocht je nog twijfelen, we willen kampioen worden. Dat afzien volgend jaar nemen we er graag bij, om nog een keer de roes van kampioen te kunnen ervaren in de hogere sferen van het badminton.
Het relaas van de zondagavond tegen de pluimplukkers. Zoals altijd is het echt wel koffiedik kijken tot je de opstelling van de mannen uit Gent onder ogen krijgt, want ze zijn tot alles in staat. Kapitein Wimmokio vond het vodje papier niet onmiddellijk terug en dus was Andy zo vrij om snel eens een en ander op papier te zetten. Simon VG deed mee, David H. bleef thuis met zijn lief en ditmaal was Flor S. van de partij. Gene kattenpis dus. Een punt was de inzet.
Jordy en ik stonden in HD op 1 en 2, en deden waar we al heel het seizoen goed in zijn. Namelijk lang achter staan, maar op ‘moneytime’ foutloos naar de eindstreep sprinten. De uitslagen liegen er niet om. Vooral dit weekend waren we in de eindfases van de sets superieur. We hebben er zelfs een naam voor bedacht het “fausse Kasteeelken”. Wel een beetje frustrerend voor onze tegenstanders, die soms wel wat meer verdienden.
Kasteel en Buzze draaiden warm tegen Flor en Kris, maar moeten het allemaal een beetje ondergaan. Dat was ook de enig dubbel die we mochten verliezen. In hun tweede dubbel is er geen marche meer en moet er gewoon gewonnen worden. Ons ‘defensekoppel’ start een beetje traag en ondoordacht tot ze voelen dat aanvallen zowaar de beste tactiek lijkt te zijn in deze match. Ons ‘defensekoppel’ begint slim te spelen en zetten in set 2 de puntjes op de i. De vooropgestelde 1-3 na de dubbels was een feit. Maar dan het gevreesde rondje enkels.
Jordy gaat in 2 sets de boot in tegen Simon. Er was een kans, maar dat zou tot eindwinst geleid hebben en dat zou een te sterk staaltje geweest zijn. Ik moet ferm mijn best doen om een druppeltje te zweet te doen verschijnen op Flor zijn neus. Buzze probeert alles om eens een set te pakken in een herenenkel, maar strand jammergenoeg voor de 2 de keer dit weekend op 19. Zowel tegen Matthias Raepsaet als Kris Dedoncker is 19 halen echt wel een topprestatie. Noblesse s’oblige om dit te vermelden. De 1-3 voorsprong smelt dus om naar een 4-3 achterstand. En dan, … , dan is al onze hoop gevestigd op captain Kasteel die het mag opnemen tegen Arne, een ondergekwalificeerde C1. Tijdens de match heb ik een paar keer op schoot willen kruipen bij Buzze door de spanning. Kasteel ondergaat in set 1 weer eens een soort “kasteelken” door 4 setpunten niet af te maken. Stress bleek een grotere tegenstander dan Arne aan de overkant van het net. Het begin van set 2 verloopt ook niet naar wens en ik voelde de bui des nederlaag al hangen. Maar plotseling lijkt het stressmonster bij Kasteel weg en stoomt hij door naar 21.
Een derde set moet dus uitmaken of we met een punt weggeraken uit Gent of dat we daar onze laatste strohalm moeten achterlaten. Het wordt een dubbeltje op zijn kant en Kasteel staat meermaals 4 punten achter. Maar Kasteel lijkt toch over de beste wapens te beschikken en sleept ons er helemaal door. Het gelijkspel is een feit. We werden al vaak uitgelachen door de garde van de pluimplukkers, maar vanavond lachten voor het eerst sinds lang eens mee.Want zowel in de heen als terug maken zij meer punten en winnen meer sets maar kunnen ons niet opzij zetten.
Met een 3 op 4 dit weekend na uitmatchen tegen DZ en de Pluimplukkers komen we tot op 2 punten van Royal Antwerp die ons volgende week na de bekerfinale voetbal een bezoekje gaat brengen. Als we zondag kunnen winnen krijgen we een superkans op de titel doordat het programma van R. Antwerp met DZ en Pluimplukkers als tegenstanders moeilijker oogt dan ons programma met Oudegem en Herne. We zien wel wat er gebeurt, maar na ons grandfinal van vorig jaar in Lebad lijken we weer eens te kunnen stunten. Dus wie na de gewonnen match van Lokeren tegen Kortrijk op de heizel nog wat goesting heeft in meer gerstenat en ambiance die weet waar hij moet zijn zondag om 20.u. Tot dan!
Sander

Lokerse H1 vs DZ99

Naar deze ontmoeting keken we het minst naar uit: competitie om 9u zaterdagochtend!! Maar met de belofte van frieten achteraf werd de pijn al direct een stuk zachter. We spraken af om 7u45(!!!) aan de sporthal waar we er tot onze grote spijt achterkwamen dat zelfs onze trouwste supporter (Tony) ons in de steek liet om zijnen hof om te spitten…. Dit terwijl onze Kasteel speciaal een begrafenis miste om aanwezig te zijn….

Kasteel voerde ons richting Gent waar we overstapten in de luxe-bus van Sander. Deze had voor de gelegenheid een thermos Zuid-Amerikaanse koffie, fruitsap met brokken en een 15-tal chocoladekoeken voorzien die gretig naar binnen werden gewerkt richting Zwevegem.

Aangekomen in de sporthal en naar het zien van de tegenstand drukte Sander ons op het hart dat we voluit voor winst moesten gaan. Thijs Demeyere en Lode Devos waren namelijk nergens te bespeuren.

DZ speelde met Mathias Raepsaet, Kristof Planckaert, Michiel Filliaert, Thomas Raepsaet en Dieter Cabu.

DE DUBBELS

Aan onze dubbel tegen Thomas en Dieter moeten we niet teveel woorden vuil maken.  In set 1 was Kasteel zijne wekker nog niet afgegaan en sliep hij babygewijs voort. Gelukkig was buZZe  goed genoeg om set 1 binnen te halen . Set 2 was quasi hetzelfde, Kasteel bleef net genoeg wakker, al werd de snooze-knop af en toe toch nog ingedrukt.  Maar er werd gelukkig toch gewonnen.

Ondertussen waren Jordy en Sander bezig tegen Kristof en Matthias. In set 1 stond Jordy zijne kader gloeiend rood en was Sander, na een goed begin, ook mee beginnen sukkelen met duidelijk verlies tot gevolg in set 1. Set 2 was alleszins een stuk beter en werd dan ook gewonnen. De beslissende set werd dramatisch gestart en er werd van kant gewisseld met een 11-4 achterstand.Weinigen geloofden nog in de kansen, maar als er één duo is die een match kan doen kantelen, dan is het wel Jordy/Sander. En wat bleek, na enkele chance-punten en tactisch beter spel sloop het Lokerse duo dichter en dichter om over de pakken op 19 en de match nipt te winnen.

Belangrijke winst en 2-0 voor!!

Daarna moesten de overige dubbels één per één gespeeld worden. Kasteel en buZZe speelden tegen Matthias en Michiel, allebei een harde smash en snel spel… We wisten dat we foutloos en zonder show moesten spelen, maar door een gebrek aan geloof in onze eigen kansen moesten we set 1 laten gaan. Set 2 was van hetzelfde laken een broek, buZZe’s verdediging en Kasteel zijn aftikvermogen aan de net bleken van geen al te hoog niveau. Al was er bijna een mirakel gebeurd, want we kwamen terug van 20-11 tot 20-19, maar we strandden net voor de meet….

In de laatste dubbel bleken Sander en Jordy een maat te groot voor Michiel en Kristof zodat we op een geruststellende voorsprong stonden na de dubbels: 3-1, op koers voor winst….

DE ENKELS

Zoals steeds werd buZZe geslachtofferd op 1, nu tegen Matthias, nr 26 op de enkelranking B1. Maar buZZe speelde nog eens een goeien enkel, weliswaar net niet genoeg om de winst of zelfs een set te pakken, maar we komen dichter bij de 1ste setwinst dit seizoen bij H1 ….. 😉  Verlies met 19 en 16.

Jordy had met Dieter een op papier makkelijke tegenstander en dat vertaalde zich ook in set 1: 21-9. Maar da’s meestal geen goed teken want dan vindt hij het nodig om een beetje te beginnen ‘knosselen’. Resultaat : verlies in set 2 in verlengingen. In het begin van de 3de set geen beterschap en 11-5 of zo achter, maar Jordy zette ternauwernood zijn zegereeks verder dit seizoen en een gelijkspel was reeds een feit.

Kasteel speelde in zijn enkel tegen Michiel. Wakker was hij deze keer wel, maar hij speelde net iets te geforceerd (mede door de mindere kwaliteit van de shuttles) en hij verloor set 1 in de verlenging. Set 2 net hetzelfde en zijn racket moest het dan ook ontgelden.  Waar zijn racket in Antwerpen nog de ganse sporthal mocht doorvliegen, ging deze nu keihard linea recta richting de vloer. Wonder boven wonder was zijn  racket nu ook niet kapot te krijgen. Meer zelfs, net zoals in Antwerpen begon hij beter(lees: slimmer) te spelen en hij boog een 13-17 achterstand om in 21-17 winst! Set 3 was dan nog een koud kunstje om het af te maken, temeer omdat Michiel het hoofd al snel liet hangen.

2-5 voor en de 2 punten waren binnen!!

Sander mocht dan de kers op de taart zetten door ook zijn enkel tegen Thomas te proberen winnen en hij deed dat met verve! Waar hij dinsdag op training nog roemloos ten onder ging tegen buZZe (J) speelde Sander deze keer wel uitstekend en hij won in 2 korte sets. Alhoewel de tegenstander volgens Sander in de 2de set toch redelijk veel punten had gemaakt: de volle 9 zo bleek 5 sec later 🙂 🙂

2-6 winst tegen DZ

Te onthouden:

–          Na de match werden we getrakteerd op de lekkerste frieten ooit!

–          Door deze overwinning scoren we 9 op 12 waardoor we niet meer naar de ploegen onder ons moeten kijken maar eerder naar deze boven ons

–          Dat we mits een punt nu zondag tegen de PPL zelfs kunnen dromen van de 1ste plek

–          Deze droom meteen aan diggelen werd geslagen na het zien van de kalender, we spelen namelijk zondag 25 maart tegen de huidige nummer 1

–          Da’s 1 dag nadat Lokeren de Beker van België heeft gewonnen wat wil zeggen dat waarschijnlijk de ganse ploeg nog zat opt plein zal staan

We onthouden vooral dat:

–          Er wat meer reacties mogen komen op verslagen

–          Dat er ook positieve reacties mogen bijzitten, zelfs voor Van De Putte J

GreetzzZ

buZZe

0 gedachten over “Heren 1 haalt knappe 3 op 4!

  1. Ik ben duidelijk wat milder om 1 uur ’s nachts en met een paar blonde leffes op. Misschien die leffes onthouden Buzze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *