Jeugdcup De Mintons

Vorige week zaterdag verhuisde onze Lokerse jeugd richting St-Niklaas om er deel te nemen aan de jeugdcup van de Mintons.

Jongens en meisjes U9
Maïté Boone blijft het goed doen en wordt knap 3e tussen 6 jongens. In de ranking neemt Maïté nu duidelijk afstand van de concurrentie.

Jongens U11
In de A-reeks mochten Tim Redant & Jonah De Smedt het opnieuw onder elkaar uitmaken wie met de bloemen mocht lopen.  En het was opnieuw Jonah die het haalde en reeds zijn 6e tornooiwinst optekent in de jeugdcuptour! Goed bezig! Jente D’haese (een LBS’er) vervolledigde het Lokerse podium.
In de B-reeks  had Jasper De Bruyne naast een zware loting geen superdag. Jasper werd derde maar won nadien de strijd om de 5e plaats.

Meisjes U11
Mare Van De Sype opende in haar eerste  wedstrijd meteen tegen Lotte De Man. Dat bleek een te taaie klus zo ’s morgens vroeg.  Maar Mare liet het niet aan haar hart komen en won nadien al haar andere wedstrijden. Hierdoor werd ze knap 2e. Lise Hermans (LBS) eindigde derde.

Jongens U13
In de 2 poules van de A-reeks eindigden de 4 Lokerse spelers telkens op de 2 eerste plaatsen. Wannes Soenen & Tim De Theije streedden onderling om de titel. Wannes won de fysieke strijd met 21-19 / 20-21 & 21-12. In de strijd om de 3e plaats won Arne Boone van Pieter Bommelé.
In reeks B rustte alle hoop op Xander De Bruyne. Hij kwam, zag en overwon iedereen.

Jongens U15
Geen meisjes U13, dus gaan we meteen over naar de Jongens U15. Daarin werd de Lokerse hegemonie gebroken door Pluimplukker Zion Lazou. Lazou won de finale van Esslyn De Pauw (LBS). Eerder overwon hij ook Dries De Puysseleir die de strijd om plaats 3 wel won. Bjarne Verleysen (LBS) werd 5e. Kleine kanttekening. Onze jongens die in de U15 deelnemen zijn eigenlijk allemaal U13’ers.
In de B-reeks werd Meerten De Ryck 3e in zijn poule. In de daaropvolgende finale voor de 5e plaats won Meerten in 2 sets.

Komende zondag is er opnieuw een jeugdcup. Ditmaal georganiseerd door Gentse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *