Lokerse domineert jongste categorieën.

Lokerse jongens grote slokop in U11, Marie haalt zilver

In het JE U11 werd het volledige podium ingepalmd door onze Lokerse jeugd. Zowel Maxime De Paepe als Roel Vandenborre wonnen zonder veel problemen hun poule en mochten nadien de finale spelen. Maxime bleek hierin toch nog een tikkeltje sterker en haalde het goud in twee sets naar zich toe. Brons was er dan weer voor Warre De Cubber die zich ontpopte tot ‘best of the rest’.

In het ME U11 was de helft van de deelnemers Lokers en beiden deden ze het erg goed. Elise Bauwens eindigde derde in de poule, en Marie Van Moeseke strandde op een zucht van de overwinning. Na twee erg nipte sets, moest ze zich tevreden stellen met zilver.

Jules zonder setverlies naar goud, Maite haalt zilver

Hoe vaak was het voor Jules Everaert al net niet geweest… Oogde hij zijn eerste wedstrijden nog een beetje vermoeid na een drukke trainingsperiode, groeide hij match na match in het toernooi. Na poulewinst, volgde winst in kwartfinale en halve finale. In de finale moest hij het voor de verandering eens niet opnemen tegen zijn zwarte beest Wannes Huyghe, maar Damas Grande was ook geen cadeau. Na een beklijvende eerste set die pas beslist werd in de verlengingen, bleef het ook in de tweede set tot het einde spannend. Gelukkig was het twee keer Jules die aan het langste eind trok.

Wat een start van 2017!

Jarne Maes won ook zijn poule, maar sneuvelde tegen de latere finalist.  Jasper Van den Broecke werd tweede in zijn poule, en Nicolas Pringels vierde.

Net als in het ME U11, haalde Lokerse ook in het ME U13 de zilveren medaille. Maite Boone vocht voor wat ze waard was, maar na een winnend afgesloten opwarmwedstrijd, en een eveneens gewonnen, maar erg pittige driesetter, zat er niet voldoende energie meer in de tank om de verdiende winnares Helena Bourgeois te verontrusten. Toch weer een mooie tweede plaats!

Dat er in de oudere categorieën minder prijzen vielen, komt omdat veel van onze spelers van die leeftijd reeds opteren voor andere toernooicircuits, volwassencompetitie, etc…

Femke Christien wint enkel & dubbel op jeugdtornooi Herne

Een eindje verder was er in Herne een officieel jeugdtornooi. Femke Christien was daar van de partij en ging zowaar met alle prijzen lopen. In het meisjes enkel U15 won ze zonder setverlies haar 4 wedstrijden. In het meisjes dubbel U17 waren het 3 wedstrijden. Ook deze werden allen in 2 sets gewonnen door Femke. Proficiat!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *