Lokerse G1 op kop in 2e liga!!! Verslag Lokerse G1 – De Valkaart G1 : 6 – 2

Na de redelijke rust van de maand november mochten we gisterenavond weer aantreden in een thuismatch tegen de Valkaart. Groot was mijn verbazing toen Joke als eerste kwam binnengedruppeld. Nooit eerder gezien van Joke en het bleef niet bij die ene verbazing, want ze bleek nu ook nog te beschikken over een rood-zwart Lokerse t-shirt. Ik wist even niet waar gebleven met al die “positive vibes” van Joke. En alhoewel ik twijfelde aan de opstelling kregen Joke en Kaat door zoveel goeie intenties weer het voordeel van de twijfel om te tonen wat ze waard zijn in damesdubbel. Maar dus niet zonder dat hartig woordje.

En de reprimande bleek niet in dovemansoren te zijn terechtgekomen, want onze dames trekken in een razend tempo de eerste set naar zich toe met 21-13. Ze verslappen niet en winnen ook set 2 met 21-17. Hail Mary, de dames brengen me in vervoering. Voorbeeldige prestatie van Joke en Kaat.
Ondertussen hadden Jordy en ik de HD ook in 2 sets op zak gestoken, maar dat was niet met overschot. We bleken teveel fouten te maken om echt te swingen, maar op de momenten dat het moest, deden we het ook. Geruststellend mag je zo iets noemen.
Jordy en ik beginnen dan aan de enkels terwijl de dames even een welverdiend koffiekletske houden. Jordy neemt deze keer makkelijker afstand van Bjorn. De reden hiervoor moeten we niet te ver gaan zoeken. Jordy speelt betere enkels na zijn prestatie op de PBO en waarschijnlijk nog doorslaggevender is de toestand van Bjorn zijn vrouw. Die is hoogzwanger en had al 3 centimeter opening tijden het matchpoint. Bij deze wensen we Bjorn en vrouw het allerbeste met dit vers, jong leven. Proficiat en veel toffe slapeloze nachten toegewenst! 😉
In mijn wedstrijd had ik het moeilijk tegen Wouter. Wouter maakte bijna geen fouten en ik wist niet waar eerst de pluimpkes te gaan oprapen. In set 2 kreeg ik mijn treintje wel op de sporen en reis ik mee tot 18-18, waar ik dan weer op een zijspoor werd gezet door piet, chance en pure klasse van Wouter. Het eerste punt voor de Valkaart was een feit.
De dames, die mij dus eerder hadden betoverd, bleken nog meer in petto te hebben voor hun Captain. Joke wint van Joke door wel erg sterk voor de dag te komen. Zowel fysiek als mentaal had onze Joke constant de bovenhand, wat tegen Joke van Buren echt geen sinecure is. En Ellen bleek ook mee te gaan varen op de “GIRLPOWER”van de avond, want ook zij speelt een slimme en sterke wedstrijd tegen Elly. Vooral de fel verbeterde conditie van Ellen bleek op moeilijke momenten de doorslag te geven. Ellen wint in 2 sets en daar werd een fles Fanta de dupe van! De zaalwachter kon er niet echt mee lachen, maar wij wel, want de winst was een feit. Dan denkt Jordy wat geld uit mijn zak te gaan kloppen door mij te gaan opzadelen met de “zwarte piet” van de enige verliesmatch, maar hij en Ellen zouden dan wel moeten winnen van een wel heel degelijk koppel. En dus vermoedde ik dat het geld wel op zak zou blijven. Ze kunnen Joke en Wouter nog tot een derde set dwingen, maar door de slechte start in set 3 kunnen ze jammergenoeg niet stunten en bleef ik er dus warmpjes inzitten.
Kaat en ik geven Koen en Elly dan partij en winnen redelijk makkelijk set 1. De tweede set werd heel wat moeilijker doordat Elly wat vaker achterin te vinden was en het bij hen meer op een dubbel leek dan op mix. Na wat aanpassen en hollen winnen we toch nog met 21-18. Weer een leuke overwinning met 6-2 die nog wat leuker werd door het goede nieuws dat we mochten ontvingen vanop rechteroever tijdens het verorberen van de lekkere sandwiches van Ellen’s mama. In Antwerpen hadden die dames en heren van Royal Antwerp blijkbaar door blessures en hun vrees voor het behoud de hulp ingeroepen van hun betere godenkinderen. De Mintons gingen dus geheel tegen de verwachting met 5-3 de boot in. Berichtgever van dienst, Neeze bleek voor één keer heel kort van stof.
We komen dus voor het eerste en misschien wel de enige keer voorlopig alleen aan de leiding, maar dat zou slechts van korte duur kunnen zijn aangezien de Pluimplukkers morgenavond WitWit partij moet geven in Ronse. WitWit moet echter punten pakken indien ze in deze reeks willen blijven. Alles kan dus nog en het zal dan ook spannend blijven tot de laatste speeldag. Zie deze link voor een update van de stand.
Sander “the stoomboat” Captain

0 gedachten over “Lokerse G1 op kop in 2e liga!!! Verslag Lokerse G1 – De Valkaart G1 : 6 – 2

  1. Da kort van stof kwam wel degelijk door die lekkere sandwich(en) 🙂 Bij deze blijven er nog 2 ploegen over voor de titel. Wij zullen gaan verliezen in Oostkamp en dan spreken we nog is met Lokerse over onze laatste match thuis tegen de Pluimplukkers. Hier valt iets te rapen Neeze …. 🙂

  2. Yep een regeling zou mogelijk moeten zijn, maar er zijn een paar probleemkes opgedoken.
    1. de beleggingen van Lokerse doen het niet echt goed op de beurs.
    2. paardeworsten zouden soelaas kunnen brengen in tijden van crisis, maar die van GAIA hebben ons ploegske en zeker de Neze in de smiezen.

    Iemand een ander voorstel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *