Lokerse G2 stunt tegen Antwerp!

Lokerse G2 – Royal Antwerp G2 : 5 – 3

Vorige week liepen we onze eerste nederlaag van het seizoen op zodat we naar een grijze 4de plaats waren gezakt. Onze titeldroom lag heel ver weg, zeker omdat we het ongeslagen Antwerp op bezoek kregen. Die waren er blijkbaar niet gerust in want hun luxe-invaller Wannes Ruts (A) stond ook op het wedstrijdblad (Jeroen Roeymans speelde de finale in Drive hoorden we achteraf).
Niets te verliezen dus en captain Buik koos voor de klassieke opstelling.

De dubbels:
Mul/Buik vs. Wannes Ruts/Stefan Brys (A/B1)
Onze hoop om deze wedstrijd binnen te halen was miniem. Aan de overkant van het net stond namelijk de nummer 16 van het Belgische A-dubbelcircuit. Maar blijkbaar bevrijdde dit ons van de stress. Buik & Mul boekten meteen een 5-0 voorsprong en konden die vasthouden tot 19-15. Tja, en plots was da stressbeest er weer. Mul serveerde (zoals gewoonlijk bij 19) op de netband en Wannes en Stefan kwamen in één beurt terug. Gelukkig vonden we net op tijd de kalmte terug. Tegen alle verwachtingen in pakken we de 1ste set!
In de 2de kwamen we snel op achterstand en slaagden we er niet meer in over te pakken wat zich ook in de 3de game voordeed. Maar dan voltrok zich het wonder van Lokeren. Buik & Mul overleefden bij 20-17 de 3 matchpunten en kwamen zelfs direct zelf op matchpunt. Uiteindelijk wonnen we de partij met 26-24! Een knalprestatie.

Kristel/Caroline vs. Eva Jacobs/Sandy Zweedijk (B1/B2)
Opnieuw geen te beste start in hun dubbel. De eerste set ging nipt naar Antwerp. Gelukkig zetten onze dames orde op zaken in de 2de set. De belle werd een spannende nek-aan-nekrace die uiteindelijk in ons voordeel eindigde.

Een onverhoopte 2-0 tussenstand.

De enkels:
1ste heren: Kasteel vs. Wannes Ruts (A)
Ook Kasteel pakte uit met een bere-partij tegen Wannes. De Wuste stond constant aan de leiding en was met knap badminton de evenknie van Wannes. Met een nipte voorsprong haalde hij zelfs de 1ste set binnen. Tijdens de break had de tegenstander blijkbaar een goede analyse gemaakt en speelde hij Kasteel (vooral met veel kortjes) op grote achterstand. Kasteel kon het evenwicht opnieuw herstellen in de belle. Meer nog, hij kwam op een riante 18-13 voorsprong. En toen dacht hij waarschijnlijk ‘ik kan winnen’. Het kasteel-fenomeen dook weer op. Kasteel maakte nog één puntje en laat zo de kans passeren om eens te winnen van nen A.

1ste dames: Caroline vs. Joke Bevers (B1)
Ook hier geen makkelijke partij want in de partij tegen W&L had Joke gewonnen van Karolien Hauwaerts (en daar had Caroline -om het op zijn Kasteels te zeggen- vorige week “nog sloag van g’ad”). Maar de ene partij is de andere blijkbaar niet. Caroline was in alle opzichten sterker dan haar tegenstander. Joke kwam zowat overal te laat en Caroline speelde een zeer geconcentreerde wedstrijd die ze winnend afsloot in 2 korte sets. Heel goe bezig Caroline!

2de heren: Buik vs. Tom Mertens (B1)
Ook Buik speelt een goed enkelseizoen. Tegen Tom begon hij aanvankelijk met een achterstand maar met een schone serie van 12 tegen 1 haalde hij vrij makkelijk de 1ste game binnen. In de 2de ging Tom duidelijk een versnellingske hoger spelen. Buik liet iets te veel het initiatief aan de tegenstander waarna de bordjes weer gelijk kwamen. In de belle lieten beide spelers elkaar niet los. In gelijke tred richting de finish waar Buik uiteindelijk de koelbloedigste bleef.
Een eerste punt is binnen!

2de dames: Kristel vs. Sandy Zweedijk (B2)
Kristel haar sterke punten bleken net de zwakke punten van Sandy te zijn. Met sprekend gemak won ze in Caesariaanse stijl (veni-vidi-vici).

Tegen alle verwachtingen in waren de 2 punten al binnen! Wat een thuisvoordeel toch niet kan doen. Lokerse rook bloed en wou in de mixen doorgaan op dit elan. Maar het draaide jammerlijk anders uit. Wat ook de verdienste was van Antwerp natuurlijk. Ze bleven er voor gaan.

De mixen:
1ste mix: Kasteel/Kristel vs. Tom Mertens/Joke Bevers (B1/B1)
Het draaide nie wist Kasteel achteraf te vertellen. Blijkbaar is er druk nodig om dat trapje hoger te kunnen. Kasteel & Kristel stonden eigenlijk van in de eerste set op achterstand maar die werd op een diefje nog binnen gehaald. Nog minder druk tot gevolg jammer genoeg. Met een hoge foutenlast en maar sporadisch een mooi punt verloren ze de 2 volgende sets.

2de mix: Mul/Caroline vs. Stefan Brys/Eva Jacobs (B1/B1)
Ook hier zat er zand in de machine. Mul & Caroline kwamen zeer moeilijk tot hun spel (wat natuurlijk ook de verdienste is van de tegenstanders). De eerste werd toch winnend afgesloten… maar daar bleef het jammer genoeg bij. In de beslissende derde set kwam de vechtlust net iets te laat boven, van 18-13 ging het naar 19-18 maar 2 domme foutjes deden ons de das om.

Gepakt in onze strafste discipline… maar de overwinning was gelukkig al een feit.
Lokerse G2 stunt en de competitie is opnieuw spannend.
Volgende week staat reeds de laatste wedstrijd van de heenronde genoteerd tegen Jurgen Vrijmoed en co van Tots Keerbergen.
De verbroedering met de mannen en vrouwen van Antwerp was zeer hartelijk. Kon ook moeilijk anders na een zeer sportieve wedstrijd. De broodjes déjà-manger en de straffere biertjes gingen weer vlot binnen. Captain Buik sloot de tent met Antwerp-speler Tom rond een uur of 2u. Khad weer klein oogskes van de morgen;-)