Overzicht competitiejaar 2009 – 2010 (deel 3)

OVERZICHT PROVINCIALE COMPETITIE 2009 – 2010 (deel 2)

Heren 6: (3de prov. B : 7de op 8 )
Op de laatste speeldag werd maar nipt de degradatie vermeden (dankzij een gelijkspel tegen de laatste). Het team van kapitein Stefaan Van Moeseke had waarschijnlijk iets meer van verwacht dan één enkele overwinning…al werd het doel van behoud verwezenlijkt.

Gemengd 5: (3de prov. A : 4de op 8 )
Vooral een ijzersterke thuisreputatie zorgde ervoor dat dit team een knappe 4de plaats behaalde. Thuis werd er maar één maal verloren.

Gemengd 6: (3de prov. D : 7de op 7)
Ploegje waarbij het vooral de bedoeling was de  jeugd te laten proeven van volwassencompetitie. Er werd jammer genoeg geen enkele keer gewonnen, maar deze ploeg zorgde er wel voor dat Jens en Jana voldoende competitiepunten konden sprokkelen voor een klassementsstijging. 

Heren 7 (4de prov. B : 3de op 7 )
De mengeling van jong en … minder jong werkte wonderwel in dit nieuwe team. Er werd zelfs tot opt laatste meegestreden voor de titel. Jammer genoeg ontbrak de eindspurt een beetje. Desalnietemin een schitterende klassering.

Heren 8: (4de prov. D : 6de op 7)
Het jeugdteam onder leiding van Rik D’Hont kon zijn behoorlijke heenronde niet bevestigen. In de terugronde werd geen enkel puntje meer gepakt waardoor ze alsnog wegzakten naar de voorlaatste plaats. Veel jonge jongens konden wel een stap richting C2 zetten.

Heren 9: (4de prov. C : 7de op 7)
Het doel van de terugronde werd bereikt, er werden punten gepakt. Meer nog, ze konden winnen van hun rechtstreekse concurrent Wetteren, jammer genoeg kwam H9 één gewonnen wedstrijd tekort om voorlaatste te eindigen.

Heren 10: (4de prov. A : 8ste op 8 )
De A-reeks in 4de provinciale is niet van de poes gezien er veel 1ste ploegen van kleinere clubs in die reeks spelen. In de terugronde werd toch een eerste overwinning geboekt, maar dat was net niet genoeg om over Aalst te springen.

Gemengd 7: (4de prov. : 7de op 7)
Met enkele invallers werd tegen de voorlaatste een puntje gepakt. Toch iets te licht bevonden. Voor de meeste dames uit de ploeg was het wel het allereerste jaar competitie. Er zit dus nog groei in.

Conclusie:
Lokerse BC draait -zoals u gelezen hebt- een prachtig competitieseizoen. 
3 ploegen dwingen promotie af:
In 2de provinciale spelen 2 herenploegen  zowel in reeks A als reeks B kampioen waardoor we volgend seizoen 3 teams in 1ste provinciale hebben.
De Gemengd 3 kan als 2de in 1ste provinciale de overstap maken naar de liga.
Wat ook mooi is is dat er geen enkel team degradeert. In 4de provinciale sprokkelen we wel enkele rode lantaarns, maar die ploegen bestaan voornamelijk om jeugdspelers te laten doorschuiven naar het volwassenenstatuut. Ik ben ervan overtuigd dat zowel de spelers als de club hier op termijn de vruchten van zal plukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *