Preview Belgisch Kampioenschap jeugd in Spa

Februari is kampioenschappenmaand! Na het Belgisch Kampioenschap voor Elite & de provinciale Jeugd- & Veteranenkampioenschappen is het nu tijd voor de Belgische Kampioenschappen voor de jeugd.
Ondanks de verre verplaatsting naar Spa wagen toch maar liefst 9 spelers van de Lokerse BC een gooi naar het belangrijkste goud in de jeugdreeksen. We mogen trots zijn dat we zelfs meerdere favorieten en outsiders naar voor mogen schuiven. Meer nog, we slagen er dankzij onze prachtige jeugdopleiding in om in alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd te zijn.

 1. Nog meer dan vorig jaar is Tim Van Herbruggen dè topkandidaat voor meerdere Belgische titels. Onze laatstejaars U19 komt in het jongens enkel U19 waarschijnlijk in de 1e ronde tegenover een andere A-speler Dylan Rosius. Mits winst volgt een halve finale tegen de winnaar van Jürgen Voet (Pluimplukkers) & Maarten Lenaerts (W&L). In de finale zou Elias Bracké (W&L) de vermoedelijke tegenstander zijn. Een revancheke voor de Vlaamse van vorig jaar 😉
  Ook in het jongens dubbel U19 staat Tim als eerste reekshoofd genoteerd.  Zijn gelegenheidspartner is de W&L’er Maarten Lenaerts. Ze komen meteen in de halve finale waar ze waarschijnlijk tegen de Pluimplukkers De Grauwe/Voet. Mits winst volgt  een finale tegen vermoedelijk Bracké/Lallemand.
  In het gemengd dubbel U19 moeten Tim & Yente Van Aerschot ‘genoegen’ nemen met de status van 2e reekshoofd. In de halve finale staat waarschijnlijk al een stevige wedstrijd op de agenda tegen Lallemand/Roy. Mits winst volgen waarschijnlijk Elias Bracké & Lise Jaques.
 2. Bij de U17 is het uitkijken naar Stein Bondroit. Als eerstejaars is Stein er toch al in geslaagd zich tot 4e reekshoofd te laten plaatsen in het gemengd dubbel U17. Met Laura Poelmans zit een halve finale er zeker in. Daar staan ze waarschijnlijk tegenover het eerste reekshoofd Juliën Carraggi & Clara Lassaux. In het jongens dubbel U17 speelt Stein met Sander Prenen. In de eerste ronde volgt al meteen een grote test tegen Lodders/Shah.  Als ze winnen ligt de weg naar de halve finale open. Daar volgen Quentin Bouchez & Gertjan Devaere. In het jongens enkel U17 opent Stein met een haalbare kaart tegen Thomas Jaques. Mits winst volgt een 1/8 finale tegen zijn vroegere dubbelmaatje Siebe Lodders. In de kwart volgt waarschijnlijk de international Juliën Carraggi.
 3. Ook in de U15 zijn Lokerse spelers actief. Michiel Van Britsom is het derde reekshoofd en kan daardoor rekenen op een gunstige loting. Maxim Debeuf moet zeker mogelijk zijn. Ook de volgende ronde moet lukken. In de kwartfinale ligt ook Lennert Taildeman binnen de mogelijkheden waarna de halve finale wel een stevige klepper oplevert met Eubil Shannon Cabije. In het jongens dubbel U15 wordt de gouden tandem Van Britsom / De Angelis opnieuw bovengehaald. De loting is echter minder gunstig want in de eerste ronde krijgen ze meteen het 2e reekshoofd Jacob/Slegers tegenover zich. Mits winst volgt een kwartfinale tegen teamgenoot Matteo Christiaens (met Mathieu Ombecq). Voor de winnaar ligt de weg naar de finale open. Ook het gemengd dubbel bracht geen goeie loting voor Michiel. Met Yara Kint loot hij meteen al het 2e reekshoofd Eubil Shannon Cabije/Evelien Cauwenbergh.
 4. Matteo Christiaens zit in de bovenste tabelhelft van het jongens enkel en opent in 1/16e finale tegen Andreas De Winné. Als Matteo wint staat hij oog in oog met het 1e reekshoofd Senne Houthoofd.
 5. We hebben uiteraard ook meisjes in ons team. Mare Van Britsom & Femke Christien verdedigen onze kleuren bij de U13. In het meisjes enkel U13 staat Mare als 3e reekshoofd genoteerd. Met een beetje geluk spelen Femke & Mare tegen elkaar in de kwartfinale. De winnares van hen mag tegen het 2e reekshoofd Evy Taveirne spelen voor een plek in de finale. Zowel in het meisjes dubbel (met Ellis Daneels) als in het gemengd dubbel (met Noa Swinnen) staat Mare Van Britsom als 2e reekshoofd genoteerd. In beide disciplines valt een finale binnen de mogelijkheden. Duimen maar!
  Femke Christien speelt meisjes dubbel met Margaux Desender. De kans dat ze doorstoten is klein want ze lootten meteen het 1e reekshoofd (De Sutter/Taveirne). In het gemengd is Arno Monsaert haar partner. Ook daar staat in de 1e ronde meteen een zwaar koppel te wachten, De Baere/Lammertyn. Bij winst spelen ze halve finale tegen Mare & Noa.
 6. De Jongens zijn ditmaal in de minderheid bij de U13. Wannes Soenen is de enige die de Lokerse kleuren verdedigd. Als winnaars van het Belgian Junior Master Circuit worden Wannes Soenen & Kobe Huyghe bestempeld als één van de outsiders. In de 1e ronde lootten ze het 4e reekshoofd Hoebeke/Fouyn, naar onze mening zeker een haalbare kaart. Nadien spelen ze waarschijnlijk tegen Loukili/Saber voor een plaats in de halve finale. Dit valt zeker binnen de mogelijkheden. De halve finale zou tegen de twinbrothers Van Delsen zijn (1e reekshoofd). In het jongens enkel U13 lootten de dubbelmaatjes Wannes & Kobe elkaar. De winnaar mag zich meten met het 4e reekshoofd Liam Bauwens.
 7. Naar de jongste reeks tot slot. Yannick Bauwens & Jente Dhaese hebben wat pech in de loting door in het jongens dubbel U11 meteen het 1e reekshoofd te trekken. Onmogelijk is het echter niet wat de laatste keer verloren onze jongens nipt tegen Jen Nuyts & Jonah Quintens. In het jongens enkel U11 kunnen onze jongens wel dromen om ver te geraken. Yannick Bauwens ontmoet in de 1e ronde Maxime Verstrepen. Bij winst speelt hij tegen Vivian Beelen voor de kwartfinale tegen Miguel Soares (2e reekshoofd). Jente Dhaese start al een ronde verder en speelt tegen de winnaar van de match Rolin/Ericx. Bij winst komt hij uit tegen het 4e reekshoofd Jonah Quintens. Jente speelt voor de gelegenheid ook eens gemengd met Jade Braeckman. De 1e ronde is haalbaar met Navarra/Glaude, nadien volgen Albers/Van Parys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *