Preview PK : maar liefst 46 Lokerse-spelers in actie!

Komend weekend staat de eerste Hoogmis van het seizoen op het programma. Ik geef toe dat we er al een tijdje halsreikend naar toe aan het kijken zijn.  Dit weekend worden nl. de Provinciale Kampioenschappen georganiseerd en gaan heel wat spelers op zoek naar de glorie van het eremetaal. De Kampioenschappen gaan door in de sporthal van St-Amandsberg, de thuishaven van de Pluimplukkers!

Zoals de traditie het wil maken wij bij zulk een evenement steeds tijd voor een preview. Kwestie dat iedereen op scherp staat :-).

We kunnen met Lokerse eigenlijk vooraf al spreken van een succeseditie want dit jaar zakken niet minder dan 46 Lokerse-spelers af naar Sporthal de Rozebroeken.

Een overzicht :

In de A-reeks hebben we na enkele jaren afwezigheid opnieuw een vertegenwoordiger… en wat voor één! Stijn Van Herbruggen kan in het enkelspel aan de slag als eerste reekshoofd en kreeg een redelijk gunstige loting. In het dubbelspel speelt hij samen met David Hesters van Pluimplukkers. Topfavorieten daar zijn Piqueur – Van Schuerbeeck.

Ook in de B1-reeks leveren we het eerste reekshoofd bij het heren enkel. Laurens Pluquet zit in een haalbare poule en plaatst zich mits winst meteen voor de halve finales. In het dubbelspel timmert Laurens voor de gelegenheid met Jordy Van Der Sypt. Ook zij staan benoemd als 1ste reekshoofd.
Onze dames worden vertegenwoordigd door Joke D’hont & Kaat De Keukelaere. Zij staan in een moeilijke eerste poule.

Bij de B2’s is het uitkijken naar de prestaties van Joris Penneman. Jasper Poppe & Thom Beemer zijn de outsiders. De 2 laatstgenoemde spelen samen in het dubbel terwijl Joris in de mix actief is. Beide duo’s hebben wel een lastige loting. Bij de dames speelt Kimberley Hillaert de 3 disciplines, waarvan dubbel met Justine.

Justine Penneman staat als 2e reekshoofd enkel genoteerd in de C1. Bij de heren staan Gregory Hillaert, Lander Borgonjon, Evert Bastiaens & Seppe Maesen. De loting is dermate uitgekiemd dat we een volledig Lokerse halve finale kunnen bereiken :-). Eline De Keukelaere & Merel Van Eynde nemen de Lokerse eer op in het dames dubbel terwijl Merel samen met Evert de gemengd spelen.

De piramide is nog iets breder bij de C2’s. Hier spelen 7 heren enkel (Wouter, Wim, Nassim, Pieter, Laurens, Pringels & 5e reekshoofd Tijl). In het dubbel is het uitkijken naar Stefaan Van Moeseke en vooral Manu Vercauteren die in december zijn racket aan de wilgen hangt & Frank De Wilde met Stan Pannier. Aan vrouwelijk geweld ook geen gebrek. Laurence Fermont is wel de enige die zich aan het enkelspel waagt. Nog leuker is dat er maar liefst 4 gemengd koppels in actie komen!

Bij de D-reeks tot slot maken Rik D’hont & Jelle Christiaens en Thijs De Coninck & Jochen Everaert kans op de dubbeltitel. Jelle & Mattis De Wilde spelen ook enkelspel. In het dames speelt Dominik Dufraing enkel en daarnaast dubbelt ze met Eline Pringels.

Veel succes iedereen!

2 gedachten over “Preview PK : maar liefst 46 Lokerse-spelers in actie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *