Startweekend jeugd

Zaterdagochtend begonnen we al vroeg met het opstartweekend. Normaal gingen we beginnen om 8:45 maar iedereen had er al zoveel zin in om een heel weekend te badmintonnen en plezier te beleven dat de “laatste” er 10 minuten op voorhand was. Dit was een extra motivatie voor de trainers en begeleiders om er een topweekend van te maken. We hadden een lange en zware dag voor de boeg maar dat schrikte niemand af. Het energieniveau alsook de motivatie en het plezier bleef maar stijgen tot de avond. In de voormiddag hebben we getraind van 8:45 tot 11:30.

Daarna was het tijd voor een teambuildingsactiviteit. De spelers kregen een lijst met voorwerpen of plaatsen die doorheen heel de sporthal te vinden waren. De opdracht was om de meest originele foto’s te nemen met het hele groepje. Dit deden ze allemaal super goed en we kregen een pracht aan foto’s te zien. De winnaars van deze opdracht waren Roel, Jolien, Niel en Lucas. Iedereen had super originele foto’s maar deze sprongen er toch net ietsje bovenuit. Een dikke proficiat voor dit groepje.

Nadien stond de lunchpauze op het programma en gingen we allemaal boven op de tribune ons lunchpakket verorberen. De batterijen waren weer opgeladen en we vlogen er, na een uurtje middagpauze, weer in. Iedereen stond weer energiek op het veld en dit was een mooi plaatje om te bewonderen. We hebben getraind tot 16:15 en nadien waren er kleine spelletjes voorzien voordat er gedoucht kon worden. Gedurende de dag waren er fruit en koeken voorzien. Wat we hiervan kunnen onthouden is dat de bananen het meest in de smaak vielen en daarna de platte perziken en de appeltjes. Na het douchen en verfrissen konden de spelers het avondmaal nuttigen met een drankje. Tot grote blijdschap van iedereen waren het hotdogs en een klein dessertje achteraf. Toen het bleek dat er ijsjes waren voorzien met het mooie weer hadden we punten gescoord.

Nadat het avondmaal een beetje gezakt was gingen we richting het verloren bos. Wat we toen nog niet wisten was dat de weergoden andere plannen hadden. Het begon goed met bijna geen regen en we zaten onder de bomen dus hiervan hadden we geen last. Maar na een tiental minuutjes verkleurde de lucht naar een assortiment van grijstinten wat onheil voorspelde. Een beetje miezer ging ons niet tegenhouden om plezier te maken en spelletjes te spelen. De eerste druppels vielen jammer genoeg een 10 minuten later en toen namen we de beslissing om terug te keren naar de sporthal waar we konden schuilen van deze natte vlaag. Gelukkig deden we dit want toen begon het te gieten en het water zagen we zo naar beneden lopen onder de sporthal. We konden gelukkig alle ouders tijdig verwittigen en iedereen werd opgehaald binnen de 10 minuten en dan konden ze zich gaan verwarmen. Jammer genoeg is de dag dus vroeger beëindigd maar zondag stond te wachten op ons dus niet getreurd.

Zondagochtend dachten we dat er misschien wel al een aantal moe zouden zijn van de drukke dag gisteren maar niets was minder waar. Ze stonden er terug met volle goesting en bergen met energie om weer er tegenaan te gaan. In de ochtend hebben we getraind tot 11.55. We kregen tijdens de ochtend bezoek van de trouwe recreanten die elke zondag voormiddag spelen. 2 vrijwilligers daagden 2 spelers van onze jeugd uit. Het werd een helse strijd met supporters voor beide kanten. Het was jong tegen de ervaring. En deze keer trok de ervaring aan het langste eind maar we kijken uit naar een revanche voor volgend jaar. Wie weet wie dan de trofee naar huis haalt.

Na de middagpauze stond er een teamactiviteit op de planning. We gingen een menselijke piramide bouwen. Dit was een uitdaging maar een uitdaging is er om overwonnen te worden. De jeugd ging aan de slag. Ze staken de koppen bij elkaar om de piramides uit te zoeken die ze wouden doen en bespraken wie welke taak kreeg. Op naar de uitvoering. Deze gingen vlot en feilloos vooruit door de steun en het vertrouwen dat iedereen in elkaar had. Het werd een succes.

Na het bouwen van piramides gingen we bouwen op alle vorige trainingen om ons voor te bereiden op de wedstrijden om 14.45. De ouders van de spelers kwamen meestrijden met hun kinderen om de trofee op het einde van de namiddag te winnen. Het werd een strijd tussen ouders en spelers. We speelden eerst 2 rondes waarbij de ouders met hun eigen kinderen speelden. Hierna volgden 2 rondes waar de ouders samen mochten spelen met de kinderen van iemand anders en de laatste 2 rondes speelden de kinderen samen tegen de ouders. De punten werden opgeteld per deelnemer. Op het einde van deze 6 rondes werd de het winnende duo van ouder en kind bepaald door de som van beide eindtotalen te nemen. Het was super nipt. Op plaats 3 geëindigd met 310 punten waren Jolien en Christel, op plaats 2 geëindigd met 327 punten waren Warre en Elise en dan op de eerste plaats de winnaars van het tornooi met 331 punten waren Joren en Alix. Een mooie afsluiter van een zeer geslaagd weekend vol van leerrijke en amusante ervaringen.

Bedankt aan iedereen om het zo een geweldig weekend te maken.

Bedankt aan de spelers voor de motivatie en energie.

Bedankt aan de ouders voor het vertrouwen en het enthousiasme op het tornooi.

Bedankt aan Britt, Elise en Wannes voor de top medewerking en organisatie.

Op naar een 2e editie volgend jaar eind augustus. Houd de datum maar al vrij.

Tot dan!

Bondroit Stein

Jeugcoördinator Lokerse BC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *