Tim Van Herbruggen wint dubbel in Marche

2015 - Tim Van HerbruggenAfgelopen weekend was Tim Van Herbruggen terug te vinden in de sporthal van Marche. Daar ontmoette de Waalse top elkaar aangevuld met enkele Vlaamse outsiders.
Eén van hen was de jongste Van Herbruggen. En dat hebben ze er geweten!

In het heren enkel A kende Tim als tweede reekshoofd weinig weerstand in zijn poule. Ook op de hoofdtabel werden Eeckhoudt & Lejoint simpel opzij gezet. In de finale werd het andere koek met aan de andere kant ervaring troef met Frédéric Gaspard (n°4 op Belgische ranking). Het werd een thriller van formaat! In een héél gelijk opgaande eerste set kon Van Herbruggen als eerste afklokken op 21. Gaspard zette echter de bordjes gelijk. In de derde gaven beide spelers elkaar geen duimbreed toe. Tim kon de ralleys vaak domineren maar kon geen afstand nemen. Drie matchpunten ten spijt was het uiteindelijk Gaspard die de overwinning binnenhaalde na verlengingen (25-23). Heel nipt dus!

In het heren dubbel A was het wel prijs. Met Maarten Lenaerts (W&L), waarmee Van Herbruggen begin 2016 nog de Belgische titel bij de U19 haalde, werd eerst in de poule gewonnen zonder setverlies. Ook in de finalepoule wisten Maarten & Tim hun 2 wedstrijden te winnen. Goud!

Met Yente Van Aerschot mocht Van Herbruggen ook de volledige zondag de piste in. Tim & Yente gingen makkelijk door hun poule. In de finalepoule stonden ze echter tegen één en al mixed-double ervaring. Wel knap hoe de jonkies een set konden afsnoepen van de Belgische nummers 1 Gaspard/Devooght maar tegen de eindwinnaars, de Polen Szymoniak/Jean Villanueva werd er in 2 nipte sets verloren.

Conclusie : Toch weer goud, zilver & brons voor onze Lokerse nummer 1. Volgende week opnieuw op het tornooi van de Pluimplukkers. Met gepaste T-shirt de finales spelen misschien 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *