Topdag voor het Lokerse jeugdbadminton

Zaterdag was het eindelijk zo ver! Waar we al een gans jaar naar uitkijken. Waar we hard naartoe gewerkt hebben en waar we zoveel mogelijk van onze spelers hebben trachten warm te maken om hieraan aan deel te nemen! Onze warme oproep werd tot ons groot plezier massaal gevolgd evenals onze oproep naar medewerkers. Bij deze wil ik graag allereerst al onze medewerkers bedanken om zo massaal jullie steentje bij te dragen. Dankzij jullie enthousiaste bijdrage liep alles meer dan op wieltjes. Dank u wel!

Dankzij het engagement van de volwassenen konden onze jeugdspelers zich volledig op het spelletje focussen. Maar liefst 50 jongens en meisjes speelden mee. Velen hadden al enige ervaring en hadden als doelstelling enkele wedstrijden in hun poule te winnen, enkelen van onze meer ervaren spelers stelden iets hogere doelen. Ze deden het met zijn allen fantastisch!

3 provinciale enkeltitels, ook 4x zilver & 7x brons

U9 : Goud & zilver in het Minibad!

Traditiegetrouw starten we de verslagen bij onze Minibadders. Thijs Van Bockxlaer nam voor de eerste maal deel aan een tornooi en miste zijn debuut niet! Thijs won zowaar al zijn partijen. Alleen tegen de ervaren hardklopper Marinx (Brakel) moest hij nipt zijn meerdere erkennen. Leen was door het in laatste instantie wegvallen van Lola Wymeersch jammer genoeg het enige meisje in de reeks. Ze kon net als 3 andere spelers 1 partijtje winnen waardoor ze knap gedeeld derde eindigde in het minibad. Meteen al prijs! Zilver voor Thijs, goud voor Leen. Proficiat! Ook snel herstel gewenst aan Lola, sinds vrijdag met de voet in de plaaster.

U11 : Zilver & 2x brons bij de jongens, zilver bij de meisjes

Bij de jongens -11 kon favoriet Wannes Huyghe (Wit-Wit)zijn status waarmaken. Maar de Lokerenspelers maakten het hem meer dan moeilijk! Straffe prestatie van eerstejaars Maxime De Paepe die in poule 2 het 2e reekshoofd wist te verslaan. Uiteindelijk strandde Maxime in de halve finale tegen zijn één jaar oudere ploeggenoot Jules Everaert. In de andere halve finale nog een 3e Lokerse-gezant. Jarne Maes dwong Wannes al ruim in het rood met een driesetter, maar Wannes hield nipt stand. De meest spetterende wedstrijd werd echter voor het laatst gehouden. In een bijzonder knappe nagelbijter won Jules de 1e set van Wannes. In de 2e set liet Jules bij 20-19 jammer genoeg het matchpunt vantussen de vingers glippen. Wannes stelde alsnog gelijk waarna de veer gebroken was. Jules trachtte in de derde set de bakens nog te verzetten maar slaagde er niet meer in. Knappe partij Jules! De dag dat Jules van Wannes zal winnen komt dichter en dichter ;-).

Bij de meisjes -11 staat er geen maat op de kleine Jade Braeckman van de Pluimplukkers. Vraag was wie er 2 werd. Die eer ging verdiend naar Maïté Boone. Maïté moest echter alles geven want ook de eerstejaars Nena Wymeersch & Elise Bauwens beginnen behoorlijk hard te kloppen. Elise & Nena eindigden beide op een gedeelde 4e plaats.

U13 : Favoriet Jonah strandt op zilver & brons voor Simon & Jente

Maar liefst 9 Lokerse jongens speelden mee bij de jongens -13. Van de 6 poules werden er maar liefst 5 gewonnen. Wolf Hoebeke (Pluimplukkers) was de enige niet Lokeraar op de hoofdtabel. Simon Van Moeseke versloeg in de kwartfinale Jasper De Bruyne, Jente Dhaese won voor het eerst van Yannick Bauwens. In de halve finale was Jente onvoldoende gerecupereerd van zijn vorige partij waardoor de hij Wolf onvoldoende kon bedreigen. In de bovenste tabelhelft wist eerstereekshoofd Jonah De Smedt makkelijk afstand te houden van Simon. De finale werd echter als allerlaatste wedstrijd van het tornooi gespeeld, wat jammer genoeg toch wel invloed had op de kwaliteit van de partij. In een zenuwslopend spelletje wist Wolf 2 keer met het kleinste verschil te winnen. Jammer maar helaas.

Bij de meisjes -13 had Lise Hermans jammer genoeg geen superdag. Ook de loting was niet bijzonder bemoedigend met de eerste 2 partijen in de poule meteen tegen de eerste 2 reekshoofden. Lise eindigde uiteindelijk net buiten de prijzen op een 4e plek.

Goud & brons bij de meisjes, 2x brons bij jongens U15

Het jongens -15 werd zoals verwacht gewonnen door raspaard Noa Swinnen (Denderleeuw). In de kwartfinale waren 4 van de 7 spelers dragers van het Lokerse shirt. Bjarne Verleysen & Lennert Heynderickx sneuvelden echter beide in de halve finale. Arne Boone & Tim De Theije vielen net buiten de medailles.

Bij de meisjes -15 staat dat raspaard aan de Lokerse kant. Mare Van Britsom rees zich zonder setverlies naar het hoogste schavotje. Hannah Everaert bewees ook haar goeie vorm maar strandde in de halve finale.

U17 : Goud voor Michiel Van Britsom

De weelde waarover we beschikken in de jongere leeftijdscategorieën hebben we niet bij de hogere leeftijden. Maar ze kapen wel prijzen. Michiel Van Britsom was de enige Lokeraar die de poules overleefde. Hij bleef echter op de bakens staan tot het bittere eind. Zowel de halve finale (in 2 sets voorbij Stijn Van Herreweghe) als de finale (winst in 3 sets van Lennert Taildeman) waren bijzonder hoogstaand.

Bij de meisjes U17 gaat Katrien Bommelé stap voor stap vooruit na 2 sabbatjaren. Katrien eindigt net na de selectiespeelsters op een knappe 4e plaats. Ook Sander De Coninck valt bij de jongens U19 net naast het podium.

4x goud & heel wat ander eremetaal in dubbel en gemengd

Op naar het dubbelspel dan waar de Lokerse Jongens U11 goed vertegenwoordigd waren. Jarne Maes (met Wannes Huyghe – Wit-Wit) konden hun YBJM-ervaring ten volle uitbuiten en gingen met goud lopen. Jules Everaert & Roel Vandenborre worden verdienstelijk tweede. Nicolas Pringels eindigt met Kasper Keymolen (Brakel) op de 3e plaats. Ook in het gemengd dubbel U11 behaalde Jules Everaert zilver. Samen met Elise Bauwens werden ze 2e na de slokoppen Wannes & Jade. Jarne Maes & Maïté Boone pakken brons.

Bij de jongens dubbel U13 stonden de te verwachten duo’s in de finale. Jonah De Smedt & Wolf Hoebeke (Lokerse/Pluimplukkers) haalden het in een uiterst spannende driesetter van de één jaar jongere Jente Dhaese & Yannick Bauwens. In het gemengd dubbel U13 was het een andere Lokeraar die met de titel ging lopen. Simon Van Moeseke verraste samen met Lotte De Man (Buggenhout) pakten ze goud ten nadele van de uittredende kampioenen Jonah De Smedt & Kaat Keymolen (Brakel). Yannick & Lise verloren in de halve finale.

Nipte wedstrijden kregen we te zien in het jongens dubbel U15. Wannes Soenen en Kobe Huyghe (Lokerse – Wit-Wit) plaatsten zich voor de finale ten nadele van Bjarne Verleysen & Lennert Heynderickx. Xander De Bruyne & Tim De Theije sneuvelden in de andere halve finale. De finale werd ook een topper. Daarin wisten Sebbe Huyghe & Noa Swinnen in 3 sets te winnen van Soenen/Huyghe.

Nog een titel mochten we vieren in het gemengd dubbel U15. Mare Van Britsom pakt hier haar 2e goud met Noa Swinnen (die goud is voor 3x goud). In de finale werd gewonnen van Lennert Heynderickx (met Eva Stal – Eikenlo). Wannes Soenen-Hannah Everaert & Arne Boone (met Luna Mestrum – Pluimplukkers) werden uitgeschakeld in de halve finale.

Bij de U17 sneuvelden Matteo Christiaens & Michiel Van Britsom in de halve finale. Ze verloren (als enige) in 3 sets van de latere winnaars Jarne & Stijn Van Herreweghe (Wetteren/Pluimplukkers). Matteo grijpt in het gemengd dubbel U17 nipt naast de titel na verlies met 21-19 in de derde set. Ook Sander De Coninck pakt zilver in het jongens dubbel U19.

Veteranen houden de medailles thuis

Er werd ook nog een (miniversie) van de provinciale veteranenkampioenschappen gespeeld. Daarin kroonde Eddy Van Herbruggen zich tot provinciaal kampioen enkel bij de veteranen. Sluwe vossen David Bauwens & Davy Van Paemel doen hetzelfde in het heren dubbel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *