Tornooiverslagen Waregem, Challenge Wetteren & Stekene

Marlies Ramboer & Wannes Soenen zegevieren in Waregem

Ramboerke blijft een geweldig seizoen afhaspelen! Op het toptornooi van Waregem won ze samen met Justine Vercruysse (DZ) vlot haar poule in het dames dubbel B1 door oa. 2e reekshoofd Siel Demeyere/Charlot Philips uit te schakelen. In een beklijvende finale wonnen Marlies & Justine in 2 sets maar telkens in verlengingen. In de 2e set werd het zowaar 30-29! Proficiat!
Ook in het gemengd dubbel B1 kwam Marlies in actie. Samen met “guess-who’s back” Sam Van den Broeck kwamen ze tot in de halve finales. Daar werd verloren van Rosius/Poelman. die later ook het tornooi wonnen.
Sam dwong in het heren dubbel A nog een tweede halve finale af. Met Joren Robberecht wonnen ze oa. van De Grauwe/De Smet & van Ryckebusch/Vandenberghe. In de halve finale gingen Joren & Sam na een nipte driesetter ten onder tegen de nummers 2 in België, Lenaerts/De Pauw.

Ook een pluim voor onze 13-jarige (!) Wannes Soenen. In het heren enkel C1 veegde hij de volledige tabel op een hoopje. Op zaterdag nog enkele driesetters nodig, op de finaledag volledig losgeslagen surft Wannes naar tornooiwinst. In de finale werd het alsnog een driesetter en werd gewonnen tegen Philip Vervaeke. Proficiat!

Dubbele winst voor Joris Penneman op tornooi Challenge Wetteren

In datzelfde weekend vloog er ook veel veren in de sporthal van Wetteren. Joris Penneman eiste daar een hoofdrol op met 2 eindoverwinningen! In het heren enkel B1 had Joris vanaf de eerste ronde een driesetter nodig om door te stoten… die traditie werd in ere gehouden, ook de halve en finale werden gewonnen in 3 sets! Stein Bondroit sneuvelde (eveneens na een driesetter) in de halve finale.

In het heren dubbel B1 lieten Joris & Stein er minder gras over groeien, ze plaatsten zich zonder setverlies voor de finale. Daar stond nog een 3e Lokerse-speler, Davy Van De Putte (en Klazenaar Elias Van Haevermaet). Het pleit werd beslecht in 3 sets. Stein & Joris pakten goud, Buzze hield het op zilver.

In het gemengd B1 kwam er nog een tweede en een derde zilver bij. Stein Bondroit & Justine Penneman wonnen eerst hun poule waarna ze ook in de halve finale wonnen. In de finale (reeds de 6e wedstrijd) was het vet van de soep en gingen ze de boot in na een driesetter.

Ook zilver in het heren dubbel C2 voor Dieter De Puysseleir & Mattis De Wilde. Ze wonnen hun poule en versloegen in de halve finale het 2e reekshoofd. In de finale waren de tegenstanders te sterk. Broer Dries De Puysseleir stond dan weer in heren enkel C1 in de halve finale. Daar verloor hij van de latere winnaar in 2 sets. Sara Vydt haalde de halve finale in het dames enkel C2.

7x goud & 5x zilver in Stekene

Na winst vorige week in Wetteren deden Joris Penneman & Stein Bondroit hun kunstje nog eens over in Stekene. Na poulewinst stonden ze meteen in de finale. Daarin werd in een nipte driesetter de maat genomen van Roos/Van Herbruggen. 21-19 werd het in de derde set!
Nog goud in de B1 was er voor Sofie Van Landeghem in het dames enkel B1. Zij versloeg in een Lokerse finale Kimberley Hillaert.
Nicolas Van Bruysel kon niet achterblijven. In het gemengd dubbel C1 winnen Nicolas en Jana Segers de finale na een driesetter.
Ook goud voor Pieter Verlee & Wouter Fransaer in Heren dubbel C1. Na vlotte winst schoven ze door naar de finale. Daar wonnen ze in 3 sets.

De zilveren medailles werden vooral per 2 vergaard. Naast Kimberley was er ook 2x zilver voor Dieter De Puysseleir. Zowel in het heren enkel als het heren dubbel C2 (met Mattis De Wilde) werd de finale verloren.. Ook Thom Beemer hield het op 2x zilver. In het heren enkel C1 verloor hij de finale van Mats Born. In het heren dubbel B2 werd samen met Tom De Foer verloren in 3 sets.