Verslag clubkampioenschap 2011

Een nieuw jaar, een nieuw begin.
En starten doen we traditioneel met de heroïsche strijd om een heel jaar ontzag en verafgoding los te weken
van onze mede clubgenoten … de strijd om de titel van clubkampioen.
Niet minder dan 60 krijgers (ofte 2/3 van onze competitiespelers) hadden zich ingeschreven. Sommigen beschouwden dit als goeie doorgedreven training maar de meesten koesterden toch een stille hoop verrassend scherp voor de dag te komen.
Geen duimbreed werd er toegegeven. En dat werd meteen duidelijk. Alle wedstrijden die om 9u startten werden felbevochten driesetters van meer dan 3 kwartuur. Onze planning werd al meteen onder druk gezet.

Heren enkel B1
Er werd gewerkt met poules van 3 zodat iedereen minstens 2 wedstrijden moest verteren.
Zoals op alle grote tornooien konden we ook hier over een poule des doods spreken.
Het lot besliste dat Frederik Desander, Chris Vandecasteele en Kristoff “Foemp” De Caigny in één poule zaten.
Desander en Kasteel gingen al meteen ver in hun onderlinge strijd… maar het was Desander die in 3 felbevochten sets aan het langste eind trok. Ook Foemp ging er nadien aan voor de moeite waardoor Desander zich als eerste verdiend plaatste voor de finalepoule. In poule B ging de strijd om de finaleplaats tussen Jordy Van Der Sypt en Davy “buZZe” Van De Putte. Jordy won de 1ste maar buZZe maakte met dezelfde cijfers gelijk.
Na méér dan een uur werd de 3de game met 21-18 afgesloten in het voordeel van buZZe.
In poule A tot slot was het behoorlijk moeilijk om een favoriet naar voor te schuiven. Dries De Keukelaere won in de openingswedstrijd tegen Klaas De Waele in 3 sets, maar werd op zijn beurt -eveneens in 3 sets- geklopt door David “Buik” Bauwens. Even dreigde een optelsom van het puntensaldo aan de pas te komen nadat Klaas op zijn beurt de 1ste set won maar Buik kon zeer nipt de tweede set winnen. In de beslissende set ging Klaas er fysiek onderdoor waardoor Buik als de zich plaatste voor de finaleronde.
In die finaleronde stelde Desander tegen buZZe meteen duidelijk wie er de favoriet was. De eerste set was nog een beetje spannend, maar in de tweede werd buZZe snel onder de mat geveegd. Buik had kort nadien eveneens weinig problemen met het restje buZZe dat nog overbleef. De titel “clubkampioen” werd dus uitgedeeld in de laatste poulewedstrijd tussen Desander en Buik. De wedstrijd opende spannend met enkele stevige ralleys maar Desander kon het snelle tempo aanhouden terwijl Buik de fouten aaneentimmerde. In 2 korte games kroonde Frederik Desander zich voor de eerste keer tot clubkampioen! En ’t was zeer verdiend!

Dames enkel B
Door het ontbreken van Kaat & Caroline stond Ellen Vanderveken met stip genoteerd om deze titel te veroveren.
Maar in de openingswedstrijd van deze poule van 4 verraste Vicky D’haen (B2) meteen door kersvers B1 Isabelle Geeraerts in 2 sets te verslaan. Ellen had op hetzelfde moment weinig problemen met Kristel Bingé.
Vicky waagde het in de 2de wedstrijd ook Kristel naar de B1-kroon te steken door de 1ste set te winnen. Maar Kristel vocht terug in de 2de game. De match werd dus op fysiek beslecht en hierin bleek Vicky over de grootste “moteur” te beschikken. Achteraf bleek dat motortje wel opgeblazen want sindsdien sleepte Vicky zich van tribunebankje naar cafétariastoel. In de strijd om de titel werd Ellen nog weinig in de weg gelegd.

Heren enkel B2 – C1
In poule A verslikte favoriet Patrick De Vylder zich bijna in Jens Schuurman. Uiteindelijk kon Patjen nipt winnen in 3 sets. Bart “Famacci” Famaey zette zich in poule B voorbij Van Paemel en Gianni De Wilde.
In poule C wonnen zowel Hannes Beauprez als  Hans Van Den Brande hun partij partij tegen Steven Oste.
In hun spannende tweestrijd wonnen ze elk vrij makkelijk een set gevolgd door een uiterst spannende 3de game waar Hans uiteindelijk in verlengingen het laken naar zich toe trok.
In die finalepoule stak Hans er met kop en schouders boven uit. Eerst werd Famacci in 2 sets verslagen. Even later ging ook Patrick er in 2 sets aan voor de moeite. In de strijd om de 2de plek kon Famacci Patrick afhouden in een spannende driesetter. Eindwinnaar werd dus verdiend Hans Van den Brande.

Dames enkel C1 – C2 – D
Favoriete in deze poule van 5 was natuurlijk Kimberley Hillaert (als enige C1-dame). Maar!
Haar eerste partij was meteen tegen Jana Segers (C2). Het is een ongeschreven wet maar de 1ste partij hoort vaak bij de moeilijkste. Op ervaring won Kimberley een spannende 1ste set maar Jana maakte verdiend gelijk. In de 3de game won Kimberley de wedstrijd al koste het bloed zweet en tranen.
In de wedstrijden tegen de Celine, Delphine en Justine had Kimberley geen problemen. Ze won deze wedstrijden allemaal in 2 sets.
De strijd om de 2de plek ging om teamgenoten Celine Kelem en Jana SegersCeline (die dit jaar al een aardige progressie heeft gemaakt) zette Jana meteen onder druk door de 1ste set te winnen. Voor Jana een teken een versnelling hoger te spelen want Jana legde snel beslag op de 2de game. In de finale game bleef de machtsverhouding in stand want Jana won ook deze. Dus Kimberley op één, Jana tweede en Celine derde. Justine won het voor de vierde plek van Delphine.

Heren enkel C2 – D
Met 23 deelnemers konden we hier met een heus afvalschema werken dat startte met de 1/16de finales.
Nassim Amnad legde een meer dan aardig parcours af. In de 1ste set was hij te sterk voor Frank De Wilde, nadien kreeg hij een walkover cadeau van Bart Pringels.
Davy De Bock werd de 2de halve finalist door achtereenvolgens Wim De Ryck en Wim Brondeel te verslaan. In de kwartfinale won Bocky in 3 zware sets van Pieter Verlee.
In de onderste tak van de tableau won Rik D’hont in de 1ste ronde van Laurens Verhoeven na een zware driesetter. Rik ging daarna wel makkelijk voorbij Wim Audenaert maar moest in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in neo-C2 Joris Penneman (die in de vorige ronde won van Lukas Segers).
De vierde halvefinalist werd Tijl De Backer die het moeilijkste parcours kreeg voorgeschoteld. In de 1ste ronde moest Tijl al meteen au fond gaan tegen recreant Juan Van De Velde. Het werd 28-26 in de 3de set in het voordeel van Tijl. In de 1/8ste finale werd Lander Borgonjon verslagen opnieuw in 3 sets. De kwartfinale ging wel vlotter voor Tijl. In 2 sets werd Gillian Blomme opzij gezet.
In de halve finales won Bocky makkelijk de 1ste set van Nassim, maar hevige krampen in de dijen deden het tij keren. Nassim kwam zo alsnog in 3 sets voorbij Bocky en plaatste zich voor de finale.
In de andere halve finale won de ervaring het van het jeugdig talent. Joris werd in 2 sets opzij gezet door Tijl.
De finale begon zeer spannend. Tijl kon maar nipt de 1ste set binnen halen. Daarna brak de veer wat bij Nassim en kon Tijl zich kronen tot clubkampioen C2 – D.

Morgen volgen de verslagen van de dubbels en de mixen.
Je kan alle winnaars en resultaten bekijken via de links.

4 gedachten over “Verslag clubkampioenschap 2011

 1. Hahahahahahaha ‘maar hevige krampen in de dijen deden het tij keren.’ hij kreeg dus wel kramp in de 3de set toen ik voor stond met 18-13

 2. Omdat iemand te lui is een verslagje te schrijven over de dubbels, hierbij een korte subjectieve nabespreking:
  Niemand was geïnteresseerd in de B1-C1 reeksen en damesdubbel lokte enkel een aantal priesters en potloodventers. Uitslagen van deze volstrekt overbodige matchen kunnen desgewenst nagelezen worden op toernooi.nl.
  Supporters waren echter massaal afgezakt om in het hoofdevenement hun C2-D idolen aan het werk te zien. ‘Pieter, Pieter, Pieter’ weergalmde het dan ook in de zaal, gevolgd door: ‘uw dubbelpartner komt niet opdagen’.
  Het nodige smeergeld werd uitgewisseld en zo raakte ik toch van straat (was de liefde ook maar met geld te koop :p ).
  Met Stan rolde ik de poule op en Tijl-Simon en Nassim-Rik deden in hun respectieve poules hetzelfde. Het publiek werd extatisch toen Tijl-Simon en Nassim-Rik elkaar in een bloedstollende driesetter alle hoeken van het plein lieten zien. Nassim-Rik wonnen de wedstrijd, maar die derde set zou uiteindelijk alles beslissen.
  Al helemaal uit hun dak gingen de supporters toen Stan en ik uiteindelijk het plein betraden. Jammer genoeg waren Tijl-Simon een klasse te sterk en in twee sets moesten we dan ook het onderspit delven.
  Meteen waren alle winstkansen verkeken en de meeste supporters dropen dan ook ontgoocheld af.
  Toch konden we als scherprechter nog beslissen wie HD C2-D won en ondanks grenzeloos respect voor onze (ex-)kapitein konden we niet anders dan Nassim-Rik met lege handen achter te laten.
  Nassim-Rik en Pieter-Stan hadden 2 sets gewonnen, Tijl-Simon 3.
  Zij waren dan ook de terechte winnaar van HD C2-D.
  Pieter bleef huilend achter met een berg sandwichen en aoste-worstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *