Verslag De Mintons G2 – Lokerse G3 : 2 – 6

Naar de Mintons dus gisteren, wetende dat den Buik had gezegd “dat wordt een zware”. Maar dat viel al bij al nog mee. Aan de overkant geen opgetrommelde B1-ers.

Test van de shuttles: alles vliegt 1 meter achter het plein. Alle veertjes worden gekraakt.

Els en Romy stonden als eerste op het plein voor een matchke tegen Veroniek DB en Ellen R. Gezien Els dé nieuwkomer is van onze ploeg gebeurt dat niet veel, maar het werd een vlotte partij. Goed aanvoelen, goede positie, sterk spel. 21-7 en 21-11. Een vast dubbelkoppel in wording?

Om Dries niet te veel te verwarren met ‘raar dubbelspel’ had ik mezelf opgesteld met Hans VDB. Tegen Frederik DB en Nicolas VB zou het normaalgezien een opgave zijn. Maar op een of andere manier klikt het wel tussen mij en Hans. We liepen nooit in elkaars weg en een ijzersterke verdediging én zelfs aanval (!) resulteerde in 21-10 21-12 voor ons

2-0 na de dubbels

Dries mocht dan op tegen B2 Nicolas VB. Goed begonnen en met mooie rallies stond Dries op voorsprong bij de 11-pauze. Maar dan ging het bergaf. Te veel nadenken, te veel ‘andere’ dingen proberen,… de eerste set ging nipt naar Nicolas, de tweede werd geschonken aan de Mintons: 20-22 en 13-21.

Op het andere pleintje stond Kaat tegen Veroniek mooi spel te maken. Kaat speelt altijd rechtoe-rechtaan badminton, zonder veel tralala of schijn – bijzonder efficiënt en scherp. Niet in de problemen gekomen dus, comfortabel resultaat 21-14 21-15.

Hans kwam op het Herenplein op tegen Frederik DB. C1 tegen B2 – een situatie die we wel vaker zullen zien dit jaar. Hans kreeg het in set 1 nog even moeilijk met de pluimbeheersing. Els zei het nog: ‘hij moet wel slaan op de pluim, niet dat ding gewoon laten botsen’. In deel twee van die set ging het supervlot. 21-12. Ook set twee werd binnengehaald dankzij Frederik die veel en ver buitensloeg. 21-19. +2 punten voor Hans.

Romy had intussen een reserve t-shirt gevonden (dopseltje beter toe doen volgende keer) en stond tegenover Angelique De Mey. Bij de opwarming vroeg Romy nog haar kap-drop te oefenen, maar dat hadden we beter niet gedaan. Schijnbewegingen en kunst-slagen zijn niet Romy haar ding – gericht spelen naar waar de tegenstander niet is zou beter zijn. Ondanks de missers daar is Romy echter nog steeds een supergoeie speelster (die een half jaar geleden nog beweerde ‘nooit B2 te zullen worden’ – waarna ze B2 werd en dit jaar spontaan het eerste B2 tornooi op haar naam schreef in twee disciplines). Dus: ze was de betere, vooral in het netspel. 21-17 21-18.

5-1 na de enkels

Dries en Kaat stonden op eerste mix tegen Frederik DB en Ellen R. Veel heb ik hier niet van gezien maar volgens extern verslag was set 1 de vlotheid zelve, waarna set 2 meer een controle-oefening was. Te verwachten – Dries en Kaat worden stilaan een geroutineerd koppel. 21-10 21-17

Els en ikzelve hadden het intussen moeilijk in de andere mix. Na een beresterke start ging het bergaf, vooral door eigen fouten. In verlenging konden we er nog winst uithalen. Set 2 werd overheerst door Angelique met een aantal verschroeiend sterke aanvallen. Set 3 stonden we wat beteuterd op het plein en vonden we helemaal geen ritme of positie meer, gekenmerkt door Nicolas die stevig cross-cross aan het tennissen was. Dries moest niet trakteren, we verloren met 22-20 16-21 15-21.

We werden nog vergast op een drink in de buurt, gezellig in een nis van het cafe aan de Molen. 6-2 is niet slecht en enkele combinaties in de opstelling hebben goed werk geleverd. Bemoedigend voor de rest van het seizoen.

Resultaat: 6-2 voor Lokerse

– Klaas –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *