Verslag Deinze H1 – Lokerse H5 : 1 – 7

Gisteren gingen we op weg naar Vinkt om Deinze 1H partij te geven.

Thuis hadden we de ploeg geklopt met 5-3 door alle dubbels te winnen én net daar hadden we de vorige wedstrijd een 0 gescoord … bang afwachten dus.

De opstelling werd met dit gegeven in het achterhoofd wat bijgeschaafd. Kersvers B2 Sam stond samen met nog niet officieel maar al wel officieus B2 Hannes (11 comp ptn) de eerste dubbel voor de rekening nemen. Ze mochten het bewijzen ;-).

Terwijl Pieter al aan het zagen was dat ik te lang babbelde met de tegenstander : seg ik wil opwarmen … a Pieterke wa geduld he. Eerst die mannen overtuigen alles met veerkes te spelen he. Pieter content, nu 2x dubbeken met wit ipv geel. Merci he Pieter, de tractatie volgt nog?

Van tractatie gesproken … der zijn der nog die in het krijt staan, vooral de jeugdige stijgers dus ;-).

Door de toegift op materiaal deden wij een toegift op speelvolgorde : eerst dubbel 2 & 3.

Davy & Dirk gaven partij aan Patrick (B2) & Frank (kersvers C1 – proficiat). Secuur spel aan de Lokerse kant en eigenlijk nooit een probleem. Voila de toon was gezet : eerste tweesetterke was binnen.

Op het andere veld kregen Hans & Pieter als tegenstanders Erik (C1) & Dirk (C2). Er werd rustig gespeeld, gelijkopgaand … tot Hans halfweg den truuk beet had : aanvalleeeeeeeeeeeeee, dan gaan we winnen. En de eerstvolgende slag van den Hans : nen trage clear. Pieter efkes in de war 🙂
Toch werd de voorsprong uitgebouwd tot 18-12. Efkes een dipke en 19-18 achter om uit te maken met winst op 21-19. Oef! Tweede set werd dan volop aangevallen met ruime winst als gevolg.

Dubbel 1 werd op Dirk (B2) en Alex (C1) gestuit. Onze youngsters Sam & Hannes zagen het zitten. Oppassen zei ik die Alex kan goe smashen : misschien niet te veel omhoog spelen. Jawel zei Hannes, dat hebben we juist graag … Ale een gelijkopgaande eerste set maar intrinsiek zie je in het spel dat het Lokerse dubbelkoppel beter is. Dit resulteert in een nipte 22-20 winst. Toen werd overgeschakeld op kort spel, alles zo kort mogelijk over het net spelen. De tegenpartij bleek dit ook te beheersen. Die ‘oudere’ mannen moesten niet lopen en konden goed volgen aan het net. Foutjes van het Lokerse duo resulteerde in verlies van de tweede set.
De supporters Annick & Werner vonden dat er wat efficiënter mocht gespeeld worden dan steeds die ‘schoon’ pluimpkes te slaan. Het was duidelijk : als ze het tempo niet een beetje omhoog duwden zou het moeilijk worden. De derde set was spannend, bij momenten ging het tempo omhoog met voorsprong tot gevolg. Maar de wil om ‘schoon’ pluimen te slaan gaf de doorslag … Verlies in HD1.

Op het andere veld hadden Pieter & Dirk intussen al lang gedaan tegen Frank (C1) en Dirk (C2). Rustig spel, slagen controleren en afmaken. Winst in 2 sets, alweer een prima partij van Pieter & mezelf!

1-3 na de dubbels. De overwinning zat erin.

Davy bewees nogmaals dat hij zijn huidige klassement niet meer waard is. Het werd een simpele overwinning met 13 & 8. Dat nieuwe kaartje mag snel binnenkomen 😉 met een hoger klassementje erop.

Sam kreeg het aan de stok met Dirk (B2) die in de heenronde Steven alle hoeken van het terrein had laten zien. We hadden vertrouwen in Sam. En Sam ook : ik ga die wegspelen … En zo gebeurde het ook. In de eerste set werd nog heftig tegengesparteld en dit leverde nog veel punten op. Maar dit deels door rechtstreekse fouten van Sam. In de tweede set was het verschil duidelijk. Eerste puntje voor Sam …

Op de derde enkel ging Hannes zijn kans tegen Alex (C1). Stevig weerwerk kon hij niet bieden. Hannes stond al snel 11-1 achter … oei wat gaat dat hier worden. Een beetje steun van je ploegmaats (Pieter & ik) doet soms wonderen. Hannes klampte aan, scoorde en stond zelfs op setpunt ! Maar helaas 22-20 werd het verdikt. Dan maar in 3 sets?
Hannes schakelde over op secuur badminton. dit was ook nodig om buiten het slagenbereik van Alex te blijven. Want eens erin gaf problemen … Hannes bracht deze opdracht alweer tot een goed einde en partijwinst was een feit. Puntje 12 voor de klassementscommisie in maart ;-).

Als laatste ging Hans in de koude wei … want kou was het er wel. Ook voor Hans stond er een puntje op het menu. Erik (C1) gaf weerwerk maar schoot tekort tegen beresterk spelende Hans. Alhoewel af en toe eens op den backhand gejost … maar kom da mag als ge overschot hebt.

Ziezo 1-7 een feit! En een traktatieke rijker op da lijstje.

Op naar de volgende verre verplaatsing. Recrean here we come 🙂 Alleen nog ne chauffeur zoeken want Hans heeft gezegd dat hij nie meer rijdt … ik denk dat den Davy daar wel voor iets tussenzit. Hij heeft alle knoppekes gesmurft tijdens de terugrit. Nie meer smurfen he Buzze!!
-Dirk Bondroit-

2 gedachten over “Verslag Deinze H1 – Lokerse H5 : 1 – 7

  1. Toch efkes zeggen dat het nooit 11-1 is geweest. Twas 7-2, maar ik geef toe, toen werd het 14-2 :PAleejong Hanz, twas just zo tof in uwen auto 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *