Verslag Drive H1 – Lokerse H2 : 2 – 6

Voor de lastige verplaatsing naar Drive Dendermonde kon Buik wederom rekenen op een 6 man sterke ploeg. Iedereen 2 wedstrijden dus. In de opstelling werd geëxperimenteerd met het dubbelkoppel Klaas/Hannes en schoof Klaas op eigen vraag naar 1ste enkel.
Drive was van de partij met het vaste trio Steve De Ridder, “Snuf” (Sven Van Nuffel dus) & de sterk op dreef zijnde Bart Tourné. Daarnaast werden ook ouwe getrouwen Geert Troch en Ive De Ruysscher opgetrommeld.
Ons standaard-eerste-koppel Dries/Buzze opende tegen Steve & Bart. Gene cadeau, maar toch acteerden ons mannen meer dan behoorlijk. Met geregeld mooie ralleys wonnen ze de eerste set. Iets minder “drive” toch in de 2de waardoor die werd verloren. In een spannende 3de set moest constant achtervolgd worden. Uiteindelijk sprongen Dries & Buzze op het juiste moment uit het wiel (ik dacht echt dat het binnen was) maar bij een 19-18 voorsprong werd niet koelbloedig genoeg geacteerd waardoor we alsnog de boot ingingen. Hier hadden we niet echt rekening mee gehouden.

Op 4de dubbel stonden Klaas & Hannes plezier te maken tegen Ive & Geert. Hannes sloeg alles lang rechts buiten… waarna Klaas de hint gaf om meer naar links te mikken… waardoor langs die kant alles buiten vloog. Int midden was de ultieme tip waarna alle pluimen int net belandden.
Buitengewoon hilarisch volgens onze 2 heren. Ik heb ze veel zien lachen maar weinig zien serveren.
Gelukkig zagen Klaas & Hannes in dat dit niet een doordeweekse donderdagavondtraining was en namen ze de 2de set veel serieuzer op. Op het einde van die set lieten ze de tegenstanders nog bijna volledig terugkomen, maar toch werd deze binnengehaald.
Intussen volledig op elkaar ingespeeld haspelden ze de 3de game af en wonnen die uiteindelijk makkelijk.
Gelukkig toch 1-1
De 2de en 3de dubbel waren voor Buik & Paemel.
Tegen Steve & Snuf opnieuw hetzelfde recept als bij de vorige dubbels. De eerste werd verdiend binnengehaald waarna de bordjes (even verdiend) opnieuw gelijk werden gesteld.
In de 3de game konden we meteen 5-0 & 11-2 uitlopen waarna we de partij op reserve konden uitspelen.
Intussen mocht Hannes de 4de enkel reeds starten tegen Ive. Hannes had het alles behalve makkelijk tegen Ive maar legde toch beslag op de 1ste set. Nog meer spanning in de 2de… waar het gelijkop ging tot aan de verlengingen. Gelukkig kon ook die set gewonnen worden.
3-1 voor Lokerse. Op de goeie weg.
Niet veel tijd om te rusten voor Buik & Paemel want de zaak moest vóór 23u geklaard worden. En dat zag je ook aan het wedstrijdbegin. Tegen Bart & Geert werd totaal ongeconcentreerd begonnen en stonden we binnen de kortste keren 4 punten achter. Langzaam aan kwam de concentratie terug en werd het initiatief overgenomen. Eens op voorsprong was aan de overkant de schwung volledig weg waardoor we makkelijk wonnen. In de 2de game werd meteen een 5-puntenkloof geslagen die eigenlijk alleen maar groter werd. Makkelijke overwinning dus in 2 sets en een 1ste puntje was binnen!
Gelijk met de 3de dubbel mocht mister Blue afrekenen met Sven. Elk om beurt hadden ze de ralley in handen en zo schoven ze gelijkmatig richting einde. Buzze won nipt de eerste. Het bleef even spannend in de 2de maar ook op deze werd (in verlengingen) beslag gelegd.
1-5 en YES!!! de 2 verhoopte punten zijn binnen.
De verdere statistieken werden verzorgd door Klaas tegen Bart en Dries tegen Steve.
Opofferingske Klaas deed het meer dan behoorlijk tegen Tourné en had de 1ste game volledig in handen. Tourné wel niet volledig in normale doen want zijn gekapte drops eindigden geregeld eens op zijn eigen tenen… maar laat ons alleszins de sterke prestatie van Klaas niet uit de weg gaan.
Hij had hier wel 3 racketten voor nodig (die heeft precies ne goeie bespanner;-) ) en uiteindelijk met een geleend racket van de wedstrijdleider bleef klaas ook in de 2de game de bovenhand houden. Verdiende winst in 2 sets dus.
Tot slot kwam Dries in actie tegen Steve… 
De traditie wil dat bij een 7-1 overwinning de enige verliezer(s) trakteren… en was het nu net niet dat Dries tot dit kamp behoorde :-p .
Dries had (naar eigen zeggen) niet de friste benen… en verloor zijn 1ste game in verlengingen.
Ook de tweede game was spannend… maar ook die ging verloren.
De commissie voor kansspelen voert een deskundig onderzoek uit en enkele leden van de ploeg hebben reeds een klacht ingediend teneinde deze te-goed-zijnde traktatie  op een later tijdstip te incasseren. Wordt vervolgd!

Afsluiten deden we met een streekbierenfestival waarbij we nog een mooie scène opgevoerd kregen int Oud Dendermonds… De bogen blijven gespannen….

Volgende week zondag trekken we voor onze laatste wedstrijd uit de heenronde naar Oudegem. En opnieuw zal alles uit de kast gehaald moeten worden.

– Buik –

0 gedachten over “Verslag Drive H1 – Lokerse H2 : 2 – 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *