Verslag Flee Shuttles H1 – Lokerse H5 : 4 – 4

Op maandag 19/1 stond een zware maar haalbare match gepland voor H5.
We gingen op bezoek bij Flee Shuttle 1H, een ontmoeting tussen de nr 1 en de nr 3 in de rangschikking.
Thuis hadden we nog 7-1 gewonnen en zo geschiedde het dat we vol zelfvertrouwen in Lokeren vertrokken.
Na een goeie ¾ uur rijden kwamen we ter plekke en werd ook Pieter wakker op mijn achterbank… over een voorteken gesproken!!

Den eersten dubbel werd gespeeld door Smurf en mezelve, met aan de overkant ook een B2/C1 koppel onder naam van Rik De Schuyter en Kris Rubben. Al snel werd het mij duidelijk dat de grote forme ver te zoeken was en den tegenstand degelijk was.
Den eersten set verloren we met 18 en ondanks duchtig kaderwerk van mijnentwege trokken we ook in set 2 aan het kortste eind.

Dan maar hopen dat onze jeugd zijn job deftig gedaan had…

Tot onze grote verbazing verloren Jordy en Hannes ook hunnen dubbel en dit met 2 maal 22-20… Tegen Bart Ledeganck en Alexander Debacker (C1/D)

Er begon al wat twijfel en frustratie in de ploeg te sluipen, maar goed met het enkeltalent in onze ploeg hebben we in theorie genoeg aan eenen dubbel.

Den derde match werd gespeeld door Jordy en Pieter tegen Rik De Schuyter en Kris Rubben. C1/B2.
In de eerste set kregen we weer wat hoop want Jordy en Pieter zetten wat meer druk op de tegenstand, maar toch werd er verloren met alweer 22-20.
Drie set in verlenging verliezen geeft blijkbaar nen mentalen tik want in set 2 kwamen we er al helemaal niet meer aan te pas, of was Pieter opnieuw in slaap gedommeld? 8 op den tomat!

Met nog een dubbel voor de boeg was het alles of misschien wel niks…

Dirk en Pieter namen het op tegen Bart en Alexander.
Den eersten set verloren we met 17, maar in de 2de set werd het tij gekeerd met 17-21 winst.
Den derden set kon dus beslissen of we met de overwinning naar huis konden of niet… NOT dus er werd verloren met alweer 17.

Spelen voor een gelijk spel dan maar.

In enkel 1 nam onze joker Davy het op tegen Rik (B2/B2). Een vrij vlotte winst voor de smurf met 12-21 en 17-21.

Hannes kreeg Bart voorgeschoteld (C1/C1) ook hier een vrij vlotte winst met 18-21 en 11-21.

Den derden werd gespeeld door Jordy tegen Kris (C1/C1). Kris bleek in het dubbelspel al een niet te onderschatten tegenstander en Jordy heeft het geweten.
Uiteindelijk werd er, na enkele dubieuze punten, gewonnen in 3 sets 21-18, 19-21 en 17-21.

Alle druk op mijn schouders dus…

Ik kreeg Alexander tegenover mij (D/C1 of was het omgekeerd). In den dubbel hadden we allemaal al gezien dat het genen simpelen D ging worden en zo bleek….
Den dezen begon aan de match met iets te veel zelfvertrouwen en stond al rap op achterstand.
Inhalen is mijn specialiteit, maar blijkbaar dienen avond toch niet want 16 op den tomat… Erger nog ik vond geen oplossingen voor mijn sputterend spel (badminton-gewijs) en den tegenstand had precies den avond van zijn leven…Ik zag mijn competitiepuntjes al in rook opgaan!!

Maar op miraculeuze wijze slaagde ik er toch in onder luidde aanmoedigingen om set 2 binnen te halen met 19-21. Set drie kon ik “vrij” beheerst uitspelen, al kwam Alexander op het einde nog even opzetten, 17-21 werd het.

De 4-4 stond op het bord, jammerlijke punten laten liggen in de titelstrijd, maar eigenlijk mogen we (lees ik) van geluk spreken dat het 4-4 werd!!!

-Hans (met een iets beter geheugen dan Pieter)-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *