Verslag Latem-De Pinte 3G – Lokerse 6G

Na het verlies in Wetteren waren de revanchegevoelens groot in het Lokerse kamp. Met een opnieuw onuitgegeven ploegske met Eline en Dominiek als vaste waarden langs de vrouwelijke kant en die harders Bart en Bart in het mannelijke kamp werd er om 19u alles aan gedaan om een eerste zege binnen te halen…  De dames hadden geen makkelijke avond voor de boeg met een C1 en een C2 op het blad werden zij papiermatig naar een figurantenrol verwezen. Echter was dit buiten het enthousiasme gerekend van onze dames…

Inzet, werkbadminton en een gezonde zegedrang zorgden ervoor dat de dames van Latem het niet cadeau kregen, en de cijfers waren zwaarder dan sommige korte? Rally’s deden vermoeden… met 2 keer 21-12 stonden er wel dezelfde cijfers maar helaas de verkeerde volgorde op het blad… Latem 1-0 voor…. Het onuitgegeven duo Bart en Bart aka Famacci en Ping, mochten op hun beurt ook enkele flitsen van hun kunnen laten zien… Een goede start en een coachende Famacci zorgden voor een eerste korte set in het voordeel van Lokeren. In de 2de set werd vooral duidelijk wie de 3 C2’s op het veld waren en waar het talent zich bevond. Ik zal maar zeggen dat Bart op dreef was… welke van de Barten laat ik even in het midden 😉 De bordjes na de dubbels dus terug in evenwicht.

Veel plaats in de sporthal en dus konden er 4 enkels simultaan afgewerkt worden…. Op heren 1 kreeg famacci een gedreven C1 speler voor de kiezen die bij wijlen het spelbeeld van Buzze benaderde, veel klapkes doen tussen de punten, alleen had em gene blauwe T-shirt aan J. Na een tactisch spel met dito analyse nadien van Famacci werd er een extra punt gescoord voor Lokerse. De dames dan: Dominiek kreeg ook een dijk van een wedstrijd voorgeschoteld. Tegen een geroutineerde C1 kwam ze heel moeilijk op gang en vond ze eigenlijk nooit het juiste antwoord op het serve en volley spel van de tegenstrever…  ondanks de nodige kleuring dankzij voldoende inspanningen kon ze helaas geen vuist maken en klom Latem naar een 2-2 stand. Eline had de bui al zien hangen tegen de dame, die naar haar zeggen een moker van een smash in huis had… Er werd inderdaad een extra stevig duwtje gegeven door de tegenstreefster op een hoge pluim. En waar Eline voor vreesde kwam ook daadwerkelijk uit… met misschien iets te zware cijfers werd ze uiteindelijk op rusten aangewezen… Ping was ondertussen nog steeds bezig aan zijn eerste setje… waar het de afgelopen wedstrijd nogal mis ging in het afmaken van de set, werd het deze keer vooral een thriller van formaat waarbij uiteindelijk met 24-22 het pleit beslecht werd in het voordeel van Latem… ondanks 3 setpunten L. In de 2de set taste ondergetekende teveel andere oplossingen af en werden er teveel punten weggegeven. De wil was er wel maar de kunde ontbrak…. Latem na de enkels op 4-2… wouden we een puntje dan zouden we er voor mogen werken. Famacci stond samen met Dominiek voor het eerst op het wedstrijdblad en dat werd in de eerste set cash betaald… in de 2de set was er na een briefing van coach Famacci  geen houden meer aan een sterk spelend Lokers duo dat het nadien in de 3de set ook nog even demonstreerde met enkele fel bevochten maar mooie punten… 4-3  met nog een wedstrijd te gaan…. Pringels/Pringels en geen familie zijn J op het wedstrijdblad is leuk… winnen had nog leuker geweest…. Eline was nog steeds onder de indruk van het dominerende spel van de tegenstanders in zowel haar dubbel als enkelwedstrijd. Maar halverwege de eerste set bleek dat Lokerse toch de beste start had genomen. Alleen kwam naar het einde van de eerste set een deel vertwijfeling in ons spel en begonnen de tegenstanders ook beter te spelen. Set 1 naar Latem en zo dus viruteel 1 set verwijderd van winst. In de 2de set ging Latem door op het elan van het einde van de 1ste set en dus beloofde het een loodzware inhaalrace te worden… In het zicht van de finish sneuvelden we ondanks een sterke remonte toch nog… 5-3 voor Latem en zo geen punten in onze eerste 2 matchen….. Nadien werd er nog een matchke gemixt tussen de 2 ploegen om het af te leren en wonder boven wonder… als je langs elke kant van het net een Pringels opstelt wordt er steeds door een Pringels gewonnen! Op naar een volgende wedstrijd met opnieuw kansen op onze eerste punten!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.