Verslag Latem H2 – Lokerse H3 : 5 – 3

Het begint een gewoonte te worden. Alhoewel alles goed draait in ons ploegske zijn we bijna nooit op volle sterkte. Eerst wat gesukkel van den Dries, dan de motivatiedip van de Smurf, Wymie geblesseerd en nu dus de Pense die zijnen enkel achterstevoren gedraaid heeft.

Dit gaf natuurlijk alweer de mogelijkheid aan onze technische directeur TW om ingenieuze opstellingen te bedenken; en daar had hij de tijd voor; want de poesie was weer eens een half uur te laat in Latem (vandaar de naam…). Drie B1’s en nen B2 stonden ons gezellig op te wachten: voor hen een te winnen match, ze gaan voor kampioen, voor ons hopen op een mirakel voor een puntje.

HD1: Patrick en ikzelf kregen alvast een frisse opwarmpartij tegen Naessens – Sioncke (B1-B1). Het begint vlot te lopen in onzen dubbel en we werden zeker niet weggespeeld. Feit was wel dat we op de cruciale momenten even moesten ondergaan en wat foutjes maakten en telkens een klein kloofje moesten toestaan; dat haal je niet meer op en verlies met 18 en 16 ongeveer. O ja, de Sioncke is nen linksen, dat moeten we dus wel onthouden als we diep op zijnen backhand willen spelen… .

HD4 Wymie en Davy speelden speelden ondertussen tegen Pouseele en De Zutter; het was weer zo een typische Lokerenmatch van de voorbije maanden. Verlies met 2 keer 18 of zoiets en alweer het gevoel van; dit moeten we toch eens kunnen winnen. Deze wedstrijd zou wel eens cruciaal kunnen blijken.

HD3 De Wymie zat blijkbaar fysiek goed want na enkele minuutjes voelde hij zich al fris en monter genoeg om samen met Dries der nog eens voor te gaan. Ook hier bleek de tegenstander toch een maatje te sterk, maar onze jongens hebben absoluut hun best gedaan.

HD2 Dries en Davy deden toch maar weer wat er van hen verwacht werd: het koppel waar ze wellicht de beste kans tegen hadden (De Zutter en Pouseele) werd dan ook overwonnen en met een 3-1 achterstand moesten we beginnen aan een loodzware reeks enkels.

Het briljante genie van Wymeersch had natuurlijk al op een aantal zaken geanticipeerd en zo kwam het dat we effectief wel kans hadden om hier een punt te pakken.

Dries werd op HE4 geparkeerd en zou zo zijn match wellicht winnen, onverwacht moest Naessens echter forfait geven om te gaan werken waardoor dries vrijgesteld werd. Zo had Patrick op HE3 een meer haalbare kaart tegen De Zutter. Maar Bavo heeft al menig B1 het vuur aan de schenen gelegd en zelfs overwonnen en dat mocht Patrick dus ook ondervinden; na 3 sets was het vat af en jammelijk verlies.

HE2: Onze hoop werd weer op Davy gelegd om tegen Pouseele te stunten. Dit leek te gaan lukken. In de eerste set was de smurf duidelijk beter en had geen pouseele geen verhaal tegen de snelle drops van Davy. In de 2e en dan ook 3e set begon pouseele fel aan te vallen en bizar genoeg had Davy hier geen verhaal tegen; ook verlies in 3 sets dus.

HE1: Ondertussen werd ik (nog maar eens) ritueel geofferd om als slachtrijp lammetje opgepeuzeld te worden door Karel Sioncke; toch wel een sterke B1. De eerste verloren met 22-20 en dan zijn we maar verhuisd naar een ander plein vlak voor onze supportersbank. De steun van de collega’s hielp want de (lange) 2e set kon ik pakken met 19. In de derde werd zelfs Sioncke een beetje moe en vond ik nog een mini beetje fysiek in mijnen linker teen en kon ik zowaar Sioncke laten rondcrossen; onverwachte winst met 21-18 en onzen duvel was weer verdiend. Overall verlies met 5-3 en we blijven in de degradatiezone, maar de motivatie en team spirit is er. Wij gaan ervoor en wij blijven in eerste provinciale!!

Zoals u ook kan lezen in het verslagje van 17/10 van den Buik, beschikken de heren studenten van Latem over een kot dat toch iets meer is dan in onzen tijd. Tv, internet, living, keuken, toog, 5 soorten bier en 10 soorten sterken drank en nog meer soorten sterke verhalen. We kregen alweer een hartelijke ontvangst met bitterballetjes en drank naar keuze. Voor dat ge het weet is het ruim half 2 en dan is het vetrek naar het werk om half 8 slechts 6 uur verder; en ik had nog 45 minuten rijden voor de boeg. We hebben alvast de belofte gemaakt aan de Latem boys dat ze van ons ook heerlijke hapjes en sandwichkes krijgen chez Walter; hij mag zijn best doen. De duvel staat koud!

– El poesie met fysiek –

Eén gedachte over “Verslag Latem H2 – Lokerse H3 : 5 – 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *