Verslag Lokerse 2H – Latem 1H : 3 – 5

Gisterenavond was het zover, we kregen bezoek van de titelkandidaat in 3de liga. Wij waren eigenlijk zelf ook titelkandidaat tot ik als Captain een fout maakte uit pure zelfoverschatting tegen de Pluimplukkers. Ik bleek namelijk geen B1 meer te zijn in enkel en dus werd er ons achteraf een verdiend punt afgepakt wegens een foutieve opstelling. Wat een eerste confrontatie had moeten zijn in de strijd om de titel, werd dus herleid door absurde reglementen tot een flauw afkooksel. Jammer, maar zo zijn de regeltjes?!?!

De wedstrijden dan maar. We opteerden voor dezelfde dubbelcombinatie als vorige week, want door de examens en de probleempjes bij Heren 1 zitten we nog altijd krap qua spelers opties. Robin/Joren begonnen tegen Karel/Geoffrey. Ze wisten er 3 sets uit te pleuren maar Latem trok door hun ervaring aan het langste eind in set 3.
Jasper/Sander speeleden tegen Jeroen/Lode. De eerste set verliep moeizaam en wisten we maar nipt te winnen door een paar foutjes van de tegenstander. Daarna kon Latem zich niet meer herpakken waardoor we makkelijk de match binnenhaalden.
De volgende 2 dubbels zouden crucialer en spannender worden. Jasper/Sander namen het op tegen Geoffrey/Lode en liepen de hele tijd achter de feiten aan, maar toen de mannen van Latem op matchpunt kwamen gebeurde er iets raar. Plotseling gingen ze fouten maken en kregen wij als bij wonder zelf een setpunt. We konden het jammergenoeg niet benutten en verloren met 22-24. Een derde set hier was misschien niet verdiend geweest, maar de balans had zomaar kunnen omslaan.
Bij Joren/Robin tegen Jeroen/Karel ging het er vanaf het eerste punt spannend aan toe. We verloren de eerste set met 23-25, wisten de tweede te winnen met 21-18 en dan in de derde was het echt nagelbijten. We kregen kansen, maar konden die niet benutten en zo kropen Karel en Jeroen  door het oog van de naald met 22-24. De setstanden spreken boekdelen. Helaas pindakaas, we keken tegen een 1-3 achterstand aan na de dubbels.
De opstelling in enkel was niet onze beste en dus ging het moeilijk worden om nog iets uit de brand te slepen. Joren moest zijn meerdere herkennen in Geoffrey en kon zo snel weer achter zijn bureau duiken om de leerstof nog eens door te nemen voor zijn examens. Succes Joren en merci voor de moeite om toch te komen spelen. Ondertussen moest ik Lode partij geven en dat verliep niet zoals gehoopt. Lode speelde sneller en secuurder dan ik. Eervol ten onder gaan was het enig wat ik kon proberen in set 2. Maar na verloop van tijd begon ik in de match te komen. Toegegeven het was niet dat ik beter ging spelen, ik had gewoon geluk met de netballen en het leek alsof Lode zijn eerdere spel niet meer kon opbrengen door vermoeidheid. Tijd om iets te forceren! Er kwam een derde set en daar bleek het gevoel te kloppen. Lode is een betere enkel speler, maar mijn conditie bleek net iets sterker en doorslaggevender. En dat ene akkefietje had daar niks aan kunnen verhelpen, of toch Jeroen ;-)?
Jasper mocht het dan opnemen tegen Jeroen en de beginfase verliep stormachtig. Lange uitputtende rallies die beide kanten uit konden. Jasper maakte na zo een rally het punt van de avond, maar Jasper was ook wat ziekjes en zat onder de “pillen”. Dus zijn kansen werden een beetje gehypothekeerd. Jeroen stoomde door en wist de match met 2 keer 15 binnen te halen en daarmee de ontmoeting te beslechtten in het voordeel van Latem.
Robin ging dan voor de eer van start tegen Karel. Aanvankelijk verliep alles voorspoedig tegen Karel, maar toen Karel in set 2 zijn alles of niet spel bovenhaalde veranderde het spelbeeld. Robin had geen antwoord meer op de smashes en crossballen van Karel en moest set 2 laten schieten. In de derde speelde Karel wat minder aanvallend en ging iets teveel foutjes maken. Robin kon weer overnemen en vond zo zijn eigen spel terug. Hij stoomde redelijk zorgeloos door naar de overwinning tot er een kramp in de kuit schoot. Het zag er van op de bank redelijk pijnlijk uit, maar na wat oplap werk kon Robin de match toch uitserveren. Eindstand 3-5 en weg titelkansen tenzij Latem steken laat vallen, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk, ze steken er met kop en schouders bovenuit.
Captain Sander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *