Verslag Lokerse G1 – De Mintons G1 : 6 – 2

Met een beetje vertraging door een 12 uur durende vlucht richting Johannesburg gisteren, hier alsnog het verslag van onze match tegen de leider in 2 de liga. Een beetje paniek voor aanvang bij de captain, omdat ik de competitieshuttles nergens kon vinden, gelukkig mocht ik rekenen op mijn ploegmaats om het nodige ganzenveer te voorzien. Na ons debacle tegen WitWit moesten we toch proberen een punt te pakken om ons uit de degradatiezone te houden. Onze opstelling kent geen geheimen meer en dus begonnen Jordy en ik tegen Jurgen en Tim, terwijl Joke en Kaat aantraden tegen Marijke en Helene. De dames speelden een verdienstelijke wedstrijd, maar waren niet opgewassen tegen de verdediging van de Mintons en beten dus 2 keer in het zand. De HD verliep heel wat rustiger dan vorige week en wisten we vlot in 2 sets te winnen. 1-1 de logische uitslag na de dubbels.

Ik had me weer opgeofferd op HE1 om als hapklare brok aan Michiel te worden gevoed, maar het liep anders dan verwacht. Michiel leek wat last te hebben met de switch tussen het skiën(van eerder die dag) naar het badminton en dus kreeg ik”against all odds” een kans. En kansen moet je grijpen dus haalde ik snel de match binnen vooraleer Michiel zijn beste spel zou terug vinden. Ellen moest het opnemen tegen Kathleen en wat een moeilijke opdracht zou worden bleek voor Ellen nog niet moeilijk genoeg. Ellen was haar lenzen vergeten en dus moest ze op gevoel naar ieder shuttle( dixit Ellen: ” Ik zag witten schimmen en dacht, dat moet de pluim zijn, meppen maar”). We waren allen verbaasd dat Ellen met haar beperkt zicht Kathleen toch nog tot verlengingen kon dwingen, maar dus logisch verlies en de bordjes weer in evenwicht op 2-2. Joke liet deze keer geen steken vallen en won vlekkeloos van Marijke. Jordy begon twijfelend aan zijn enkel tegen Tim en kon alleen maar achtervolgen. Naar het einde van set 1 begon Jordy meer punten te scoren, maar het kalf was al verdronken. Vol vertrouwen ging Jordy aan de bak in set 2 en wint die overtuigend. In set 3 werd duidelijk dat Tim niet beschikt over het slagenarsenaal van Jordy, maar Tim zijn spelinzicht en ervaring doen hem meedrijven naar de ontknoping van de beslissende set. De slagenmachinerie haalt het uiteindelijk van het inzicht en met de enig gelukte korte crossnetbal van de match trekt Jordy aan het langste eind. 4-2 met nog 2 mixen te gaan.
Ellen en Jordy hadden nog iets recht te zetten na hun enige verloren mix uit de heenwedstrijd tegen de Mintons en doen dat in stijl tegen Michiel en Kathleen. Goede wedstrijd ondanks de beperkte zichtbaarheid van Ellen.
Kaat en ik nemen het op tegen Peter en Helene. Die laatste 2 blijken over een ijzersterke verdediging te beschikken waardoor het punt niet 1,2 of 3 keer moest gemaakt worden, maar soms wel 6 keer. Dat deed vooral Kaat twijfelen waardoor we een gewonnen eerste set nog uit handen moesten geven. In set 2 bleken er barstjes te komen in die verdediging, maar in set 3 waren die barstje vakkundig weg geplamuurd. Na veel wroeten winnen we de laatste set en dus de ontmoeting. Eindresultaat 6-2.
Mooie overwinning tegen de leider in deze reeks die eigenlijk geen kampioen wil worden! Onze reputatie als scherprechter en giantkiller blijft dus overeind aangezien we als enig ploeg winnen van de Pluimplukkers en De Mintons.
Volgende week wacht ons de moeilijke verplaatsing naar Royal Antwerp.

Rest me nog de familie Van Der Sypt te bedanken voor de lekkere sandwichkes en de lift naar het station. En ook ne dikke merci aan de schatbewaarder van Lokerse die nu ook shuttlebewaarder blijkt te zijn. Merci Patrick voor het bewaren van vergeten shuttles.

the Captain

0 gedachten over “Verslag Lokerse G1 – De Mintons G1 : 6 – 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *