Verslag Lokerse G2 -Latem G2 : 4 – 4

We konden afgelopen zondag terugkijken op een algemene off day van onze ploeg. Niemand was echt in vorm. De dames konden gelukkig de schade nog beperken. De heren daarentegen incasseerden rake klappen.
Latem kwam opdagen met 4 spelers, Jeroen Pousseele als enige B1, Bavo, Evelyn en Evelien waren B2. Op papier één van de makkelijkere ploegen. Maar het draaide anders uit. Onze tenoren draaiden alles behalve op hoog niveau.

De dubbels:
Mul/Buik vs. Jeroen Poussele/Bavo De Zutter (B1/B2)
We kwamen nooit echt in ons spel. De eerste set winnen we nog in verlengingen (na eerst achter te staan), de tweede verliezen we nipt (na heel de tijd voor te staan). De derde was er niets van inspiratie en gingen we gezellig de boot in.

Kristel/Caroline vs. Evelyn De Meyer/Evelien Struyvelt (B2/B2)
Ook hier draaide het voor geen meter maar het grote verschil met de andere partij is dat zij de wedstrijd wel winnend konden afsluiten. De eerste set diende als opwarming met dik verlies, de tweede was op karakter en de derde ging het als door boter.

1-1 na de dubbels

De enkels:
1ste heren: Kasteel vs. Jeroen Poussele (B1)
Na Buik in de vorige 2 ontmoetingen dit seizoen ging ook Kasteel er in 2 sets aan tegen Jeroen. Te traag, te weinig flitsen en te weinig inspiratie.

1ste dames: Caroline vs. Evelyn De Meyer (B2)
Het draaide niet echt, maar gelukkig was het niveauverschil tussen beide speelsters groot genoeg om de buit binnen te halen.

2de heren: Buik vs. Bavo De Zutter (B2)
Zonder echt goed te spelen kon Buik de eerste set nipt winnen. In de tweede game vergat hij een matchpunt af te maken en dan bots je met de werkelijkheid. De derde game ging verdiend naar Bavo, Buik stond te opgefokt te spelen. Eén crossclear belandde zelfs bijna bovenop de tribune. Da zegt genoeg.

2de dames: Kristel vs. Evelien Struyvelt (B2)
Kristel kende weinig problemen met Evelien. Zonder goed te spelen won ze in 2 sets

3-3 was de tussenstand. De mixen worden allesbeslissend.

De mixen:
1ste mix: Kasteel/Kristel vs. Jeroen Poussele/Evelyn De Meyer (B1/B2)
Kasteel & Kristel stoomden in de eerste set recht naar winst toe. 21-7 was het resultaat, en bij zo een dikke winst weet je gewoon dat het een driesetter zal worden.
De tweede ging inderdaad verloren. In de derde was het steen en been klagen… er lukte vrij weinig maar toch schoven we mee tot 13-13 en dan plots kon Kasteel een versnellingske hoger schakelen met 7 punten op rij. Hèhè. De eerste was binnen.

2de mix: Mul/Caroline vs. Bavo De Zutter/Evelien Struyvelt (B2/B2)
Net als bij Buik was Mul zijn niveau eerder laag. De eerste set ging hopeloos verloren. De verdediging lukte niet en de aanval telde opvallend veel unforced errors. Maar de tweede bleef spannend tot het eind. Na eerst een setpunt te hebben verknoeid gingen er nog 2 opeenvolgende punten verloren en was een gelijkspel een feit.

Conclusie:
Een collectieve offday waarbij de heren het vooral laten schieten. Al moet ik wel zeggen dat we met een beetje geluk altijd winnen. Zowel in de HD als HE2 laten we één of meerdere matchpunten schieten en in de mix 2 een setpunt.
Met een klein beetje geluk (ne kadersmash/netband-erover/buitenkant-lijn-bal bijvoorbeeld) winnen we die match.
Matchwinnaar is ongetwijfeld Bavo met 3 overwinningen tegen hogere rankings. We hebben ons verdriet maar weggegeten en weggespoeld bij de Walter.
Een pluspunt is wel dat Tots Keerbergen dit weekend verloor waardoor we een puntje uitlopen voor de 3de plaats.
Zondag spelen we thuis tegen Beveren.

Wedstrijdgegevens vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *