Verslag Lokerse H1 – Lebad H1 : 4 – 4

We hebben reeds 2 wedstrijden achter de rug en we hebben slechts 1 punt. Een redelijk slecht begin mag je zoiets noemen,zeker als je vooraf door een paar directe tegenstanders als favoriet werd bestempeld samen met Lebad.  

Hier het relaas.
Het begon eigenlijk allemaal op ons superleuk clubkampioenschap, waar we het allemaal zwaar te verduren kregen, door de vele matchen in een moordend tempo en dan nog eens een receptie waar de champagne in een zo mogelijk nog moordender tempo werd uitgeschonken. Het gevolg was zondagavond duidelijk merkbaar op onze eerste wedstrijd tegen Oudegem. We wilden, wel maar het liep bij sommigen voor geen meter. Vooral in de dubbels lieten we punten liggen. De enkels zouden dan nog een punt kunnen opleveren, maar de Oudegem beschikt over een heel uitgebalanceerd team waardoor dat alles behalve evident zou zijn. Daarbij kwam dat ik in mijn HE tegen Gert moet opgeven door blessure en dus was het verlies een feit. Balen, echt balen. maar we wisten allemaal waar de reden voor dit verlies te vinden was.
Vorige zondag kregen we dan bezoek van mijn oude liefde en tevens Sam’s nieuwe minnares Lebad. De titel kandidaat en dat zag je meteen aan de kwaliteit die ze bij zich hadden. Mijn enkel was bijlange nog niet hersteld en dus deden we beroep op Davy om ons ploegske te depanneren. Wel tof, dat Lebad hun A spelers meebrengt, want waar anders krijg je de kans om tegen een van de betere dubbelkoppels(Roel en Matijs) van ons land te spelen. Kasteel en Davy kregen de eer om tegen hen te openen. In de tweede set deden we goed mee, maar het verschil was te groot om hen te bedreigen. Sam en Jordy hadden ondertussen hun dubbel gewonnen tegen Wout en Jan. Nu, was het hun beurt om Roel en Matijs partij te geven. De eerste set speelden Jordy en Sam heel goed en waren Roel en Matijs  op zoek naar hun eigen spel en ritme. Zij vonden hun ritme niet op tijd terug en dus verdienden Sam en Jordy het om de eerste set te winnen. De tweede set gaat gelijk op al merkte je wel dat Roel en Matijs steeds beter gingen spelen terwijl Sam en Jordy meer en meer foutjes gingen maken. In de derde set viel er niks meer te beginnen tegen Roel en Matijs. Ondertussen waren Kasteel en Davy aan het dubbelen tegen Bert en Wout. Heel belangrijke match wilden we een punt halen tegen Lebad. Zoals verwacht werd het heel spannend, maar trokken we gelukkig aan het langste eind. Na de dubbels dus alles in evenwicht en met Sam op HE3 tegen Wout en Jordy op HE 4 tegen Bert hielden we onze kansen op een punt gaaf. Kasteel ging het gevecht aan tegen Matijs en wat Kasteel liet zien in set 2 was gewoon schitterend. Zelden Kasteel zo goed zien spelen. Matijs moest knokken om zijn eer als A hoog te houden en de match in 2 sets binnen te halen. Davy gaf Roel partij en deed redelijk goed mee alleen ging Roel weer beter en beter spelen waardoor Davy kansloos was. Jordy wint vlot na een moeilijke eerste set en Sam won ook eens vlot van Wout, wat vroeger wel eens anders was. 
4-4 tegen Lebad wat een mooi resultaat is. Het gevolg van de competitie is koffiedik kijken. Nu zondag trekken we naar Herne en hopelijk kunnen we daar voor het eerst 2 punten pakken. Dat zal niet makkelijk zijn, maar we zijn het aan onszelf verschuldigd na het puntenverlies in Oudegem.
Sander 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *