Verslag Lokerse H1 – Oudegem H1 : 5 – 3

De gemengde competitie zit erop en de bladzijde van het jaar 2013 is omgeslagen. Tijd om dus met de herencompetitie te beginnen. We moeten bij de heren nog altijd Jordy missen door zijn knie blessure en dus treden we dit jaar aan met volgende spelers. Stijn, Laurence, Eddy, Buzze en Sander (cap van dienst).

Als eerste match kregen we in Lokeren, Oudegem H1 op bezoek. We wisten wie we konden verwachten en we wisten dat het geen makkie zou worden om de beide punten thuis te houden. Oudegem beloofde scherp aan de start te komen omdat ze nog een eitje met Lokerse te pellen hadden ivm de mislopen titel in derde liga gemengd.
Stijn en Laurence spelen tegen Glenn en Gert. Een heel geroutineerd koppel, die de vorm van vorig seizoen een beetje kwijt is. De onzen stomen dan ook lekker door naar winst. in twee sets.
Buzze maakte zijn heroptreden in competitie na lang blessureleed aan de zijde van Cap Sander. De eerste set konden we enkel aanklampen, meer zat er niet in. In set 2 leek het dezelfde weg op te gaan, maar Michiel en Bart hadden wat medelijden aan het eind van set 2 en gingen wat fouten maken ,waardoor we op een diefje set 2 winnen. In de beslissende set staan we de hele tijd een paar punten voor en ziet het er goed uit. Maar rond de 15 punten verslikken we ons een paar keer en de mannen van Oudegem winnen verdiend.
Dan een primeur voor onze club en ik vermoed ook voor 2 de liga. Yep, vader en zoon Vanherbruggen spelen samen dubbel. Ze staan gekend als tecduchten tegenstanders, maar dat kwam er niet echt uit. Ze weten wel een derde set uit de brand te slepen tegen Gert en Michiel, maar ze kunnen nooit echt een optie nemen op winst. Jammer, maar als kapitein ben ik ervan overtuigd dat zij nog een paar potten gaan breken dit seizoen.
Laurence en Sander spelen dan ook voor het eerst samen. Sander moest nog een beetje in het ritme komen, maar eenmaal op tempo houden ze Glenn en Michael aan het einde van beide sets makkelijk af. 2-2 na de dubbels
Laurence krijgt dan een loodzware opgave door Michiel (vice vlaams-kampioen) te treffen in enkel. Ik had op een andere tegenstander gehoopt voor Laurence omdat Michiel de laatste weken outstanding is. Maar kijk, Laurence weet zowaar te winnen in 2 sets. (21-11, 21-19) en daar mag hij heel trots op zijn. Het was bij momenten echt heel spannend en het kon zo de andere kant overhellen, maar Laurence bleef rustig en geconcentreerd en daar zat volgens mij het verschil. Want door de zware 21-11 in set 1 vond Michiel die rust eigenlijk nooit.
Stijn heeft dan Glenn partij. In de eerste set doet Glenn verwoede pogingen on Stijn een set af te snoepen, maar daar slaagt hij niet in en de Stijn walst daarna over een overmoeide Glenn die zijn inspanningen van de eerste set nu moest bekopen. (21-16, 21-6)
Daarna begint Eddy tegen Michaël. De eerste set wint Eddy nog, maar dan begint de motor bij Eddy te sputteren. Dat merkt ook de tegenstander en die weet zijn niveau zo op te krikken dat Eddy kansloos in drie sets het onderspit moet delven.
En dan was het tijd voor onze wederoptredende Buzze. Buzze had me nog gesmeekt om niet te moeten enkelen, maar daar wilde ik niet van weten. Ik had een beetje kanonnenvlees nodig om mijn ploegske rond te krijgen. Maar Buzze deed meer dan zomaar zijn soepje bord door Bart te laten leegslurpen. Hij wint de eerste nipt met 19. Daarna slaat de vermoeidheid een beetje toe en moet hij de tweede set aan Bart laten. Door het onvoorziene verlies van Eddy doen we er alles aan om Buzze weer gemotiveerd te krijgen bij het wisselen van kant in de derde set. Ik had er zelfs een bak Duvel voor over! En het inzetten van die bak Duvel had zo zijn effect. Niet op Buzze, maar op Bart. Na de wissel ging Bart de ene na de andere fout maken. En wat beloofde een heel spannend einde van de avond te worden liep dus in het voordeel van Buzze veel te snel af. Buzze met een bak bier weg en wij winnen onze eerste ontmoeting van dit seizoen met 5-3.
Volgende week zondag krijgen we een titel kandidaat over de vloer. Dan spelen we om 20.00 u tegen DZ99
Capitan Sander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *