Verslag Lokerse H1 – Oudegem H1 : 7 – 1

VAN BABBELSMURF TOT ZWART SCHAAP; het relaas van een ondergang.

In de aanloop naar deze ontmoeting waren er heel wat twijfels bij ons ploegske. Bij winst waren we quasi zeker van behoud,maar bij verlies zou Oudegem tot op 1 punt komen. Gelukkig had er eentje een plan bedacht om de mannen van Oudegem te bekampen. Een onuitgegeven opstelling had zijn gewenste effect en dus:
“En avant avec les volants”

De eerste HD verliep voorspoedig en voor een keer moesten er geen 3 sets worden gespeeld tegen Gert en Bart.
Ons “defense koppel’ hield wel vast aan de traditie van driesetters tegen Oudegem. Bart en Michael wonnen daar makkelijk set 1, en alhoewel de uitslag iets anders doet vermoeden, wonnen Kasteel en Buzze redelijk vlot set 2. Alleen een bijna “kasteelken” bracht de mannen van Oudegem nog terug tot 19. Set 3 begint dan heel slecht voor ons, maar door foutjes aan de overkant en een massa’s chance komen Kasteel en Buzze terug. De chance bleef aanhouden tot grote ergernis van Michael en dus kon ons “defense koppel ‘door stomen naar winst. Heel schoon matchke om volgen door de onwaarschijnlijk lange rally’s die makkelijk een minuut konden duren.
2-0 na de eerste twee dubbels en alles was dan nog mogelijk of niet? Wij hadden duidelijk vertrouwen getankt en bij de mannen van Oudegem sloop er wat twijfel in de rangen. De gevolgen werden snel duidelijk. Zowel Jordy en ik, als Kasteel met Buzze walsten vervolgens over Gert met Glenn en Bart met Michael. In no time staat er 4-0 op het blad.
We hadden duidelijk een begenadigde avond, waar alles leek te lukken. Fijn voor ons, maar O zo frustrerend voor onze tegenstander. Oudegem leek nog revanche te gaan nemen in de enkels, maar ze kregen ons niet van onze wolk. Jordy en Sander dreven met hun enkels de score op tot 6-0 voor Lokerse en dus werd het tijd voor een potje stoken en speculatie onder de spelers en toeschouwers over de einduitslag.
Was 8-0 haalbaar? Zouden zowel Kasteel en Buzze verliezen? Of zouden we gezegend worden met een zwart schaap, die zijne portemonnee zou mogen boven halen? Mijn geld stond op Kasteel die tegen een normaliter te sterke Bart moest strijden. Maar het liep even anders. Kasteel leek wat geïnspireerd door zoveel goed spel en klopt vanop zijn wolkje Bart met 2 keer 15.
Ondertussen werd stilletjes aan duidelijk dat we getuige zouden worden van een transformatie van smurf naar zwart schaap. Buzze keek al heel snel tegen een 3-11 achterstand aan en was gedoemd om de eerste set te verliezen. Maar Buzze had gezegd dat het in drie sets ging gebeuren en dus trokken we allemaal iets warms aan om de volgende 2 sets te volgen. Buzze leek deze keer wat te vroeg te hebben gekraaid en verbrandde zijn billekes tegen Michael. En wie zijn billekes verbrand aan de tepanyaki plaat, die moet op de blaren zitten. Eindstand 7-1 en wij allemaal blij dat we een via Buzze een stukje van onze RSZ bijdrage konden gaan recupereren. Tijdens de cooling down onder de douche moest Buzze het al ontgelden, maar eenmaal aan de Vedett werd het alleen maar erger. Alle pijltjes richtten zich nu op de smurf, die zowaar opnieuw begon te zweten door alle rake opmerkingen. Den Buzze werd er stilletjes van.

We onthouden dat:

-Buzze beter geen tepanyaki kan eten of drinken voor competitie.
-Buzze zijn traktaties blijkbaar niet cash moet betalen aan Vicky, maar … !
-Een smurf ook groen kan lachen.
-Als den Tony in het schuim zit het niet op een half uurke aankomt.
-Jordy ondanks de liefde met “Michelle ma belle” weer goed op dreef is.
-Tussen de zak broodjes uit 14-18 en de zak van 40-45 we een nieuw logo hebben ontworpen (foto volgt)
-Sander via via,dan toch Lynn wist te strikken voor de mix op ons tornooi en daar heel, heel blij mee is!
-De lunch van Caroline met Hanzz pijnlijke buikspieren veroorzaakte???
-Er in de cafetaria wat krabsalade te vinden is voor op ulder bookes.
-Dit verslag ten einde is en reacties welkom zijn!

Sander

0 gedachten over “Verslag Lokerse H1 – Oudegem H1 : 7 – 1

 1. Door deze overwinning komen we tot 1 punt van de leiders in onze reeks! Knappe prestatie, als zeg ik het zelf! De terugronde zal lastig worden met 4 uit matchen en nog slechts 1 thuis match.

 2. Nog een laatste rondeke smurf bashen! Ge moet eens naar Buzze zijn statistieken gaan kijken op HE bij H1. Zoveel nullen dat ge er duizelig van wordt.

 3. Opvallend stil van Buzze zijne kant.
  Nie normaal, kan zich nu nog altijd nie verdedigen.
  Nog altijd zo aan ’t zweten?

 4. Kuch, kuch en Auw, auw, ben dus ziek en geblesseerd hé….
  En als er ne Vedett of 7 in Sander zit, komt er nogal wat zever uit zenne!!
  Ik heb gewoon hetzelfde probleem als Jordy een tijdje geleden: dubbelen met de Kasteel en winnend proberen afsluiten vraagt zoveel inspanning dat ge niet fris meer zijt om te enkelen…..
  Btw, er zijn ergere zaken hé, ’t is nu niet alsof ik heb verloren van een 50+’er 😉
  Hoedanook: badminton is en blijft een dubbelsport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *