Verslag Lokerse H3 – Lokerse H2 : 1 – 7

Voor de tweede keer in evenweel weken stond een clubderby op het programma.
Heel wat meer gepuzzel voor captain Buik want naast Klaas (gekwetst) konden we dit keer ook niet rekenen op Dries (die door ons strak competitieschema in januari en februari gene congé kon krijgen op zijn werk). Heren 3 kon wel op een voltallige ploeg rekenen.
Zo een derbyke zorgt altijd voor een ontspannen sfeer… om 17.30u -de start van de ontmoeting- was er nog geen kat te bespeuren in de ganse Durmehal. Druppelgewijs sloften de titanen één voor één richting kleedkamer. Buik spande de kroon met een kwartierke retard… maar het feit dat de kleedkamer nog afgeladen vol zat was dit niet zoveel later dan de anderen.

Voor de opstelling kozen we voor een flatline van dezelfde sterktes B1-B2. Heren 3 had blijkbaar net hetzelfde idee, want ook zij vormden 4 koppels van dezelfde sterkte… zij het een tandje lager nl. B2-C1.
Van De Putte/Beauprez openden tegen Oste/Wymie terwijl Paemel/Buik het duo Pense/Hanzzz bekampten. Het eerstgenoemde koppel nam een vlammende start (of waren het Oste/Wymie die niet in gang schoten?). Feit is dat de eerste set bijzonder snel voorbij was. Bij Paemel/Buik ging het een pak minder snel vooruit. Vooral Buik had zich voorgenomen om zijn opgespaarde buikvet van tijdens de feestdagen zo min mogelijk te hoeven aanspreken. Het verschil bleef bijgevolg bijzonder klein in de eerste set. Uiteindelijk haalden we die binnen met verlengingen.
buZZe en Hannes hadden tijdens de pauze hun concentratie en inzet op de bank laten liggen en stelden alles (echt alles) in het werk om Wymie en Oste in de partij de laten komen. Ze slaagden met brio want Heren 3 dwong een 3de set af.
Intussen hadden Paemel & Buik ook het overwicht in set 2. Bij een 5-puntenvoorsprong brak de weerstand bij Pense en Hans compleet waardoor we heel simpel de rit konden uitfietsen.
Terug naar VdPutte en Hannes die in de belle opnieuw een versnellingske hoger schakelden. Er werd opnieuw druk gezet zodat ze snel een veilige voorprong hadden die niet meer verloren ging.
Deel 2 van de dubbels werd ook gedomineerd door het hoogste “nummerke”.
buZZe en Paemel konden in 2 sets afrekenen met Wymie/Patjen.
Buik met Hannes deden hetzelfde met de clubkampioenen Ley & Pense.

4-0 na de dubbels; we hebben er al slechter voorgestaan 😀

In het enkelspel had Buik zichzelf de eerste enkel gegund in de hoop met de heer Poesieley een hapje te krijgen voorgeschoteld… maar Patrick had dit snode plan blijkbaar goed doorzien want Buik’s hapje verscheen op het bord van buZZe die met plezier zijn prooi verorberde. Al moet ik er wel bijzeggen dat de mooiste punten gescoord worden met het kattenpootje van Deley.
Buik en Patrick blonken op het terrein daarnaast uit in tammigheid. Eigenlijk hadden we beter afgesproken van te starten bij een 16-16 tussenstand… want daarvoor gebeurde er echt niets.
Veel spek weinig takel wist Hans het met de juiste quote te omschrijven.
Het was wel Buik die tot 2 keer toe op het einde een sterkere eindspurt in de benen had.
Winst zonder glans.
En dan the Battle of de B2’s hé.
Paemel (niet echt iemand met enkelambities) stond voor het eerst tegenover Steven Oste. En het werd weer een typische Paemelwedstrijd. De eerste staat er geen maat op onze Paemel… maar die 2de set interesseert hem niet. Na 21-13 maakte Oste gelijk met dezelfde cijfers.
De derde set is er steeds enen van pompen of verzuipen. Beide spelers haalden alles uit de kast maar het was Paemel die aan het langste eind trok. 7-0 en heel veel druk op Hannes zijn schouders 😀
Een mini-clubkampioenschap-rematch waarin Hannes zijn zeer nipte nederlaag (en uitschakeling) met 23-21 in de derde set nog niet vergeten was. Met geregeld pittige ralleys haalde Hannes overtuigend de eerste set binnen. Maar Hans blijft een kuitenbijterke. Hannes kon zijn tempo van de 1ste game niet volhouden en Hans nam gaandeweg het commando over. Een 3de set moest opnieuw de beslissing brengen.
En deze ging (wat dacht u) zeer gelijk op. Hannes had wel steeds de voorsprong in handen maar Hans schoof gelijkmatig mee. Hannes kreeg als eerste een matchpunt maar kon dit niet benutten, Hans ging erop en erover… en kon bij zijn eerste matchpunt wel direct uitmaken. Een 8ste competitiepuntje voor Hans… en ne kostelijken avond voor Hannes 😀 want 7 – 1 is trakteren!!!
Iedereen content dus!
Nadien konden we bij Walter genieten van echte binnenseats (op nen barkruk) en zagen we soms beestig goe badminton tussen onze Heren 1 en Lebad 1 (met Matijs Dierickx, Wout Naessens en Roel Van Heuckelom)
En dan kan een bestellingske ‘kebab aan huis’ er altijd bij!
Dankzij onze overwinning en de grandioze medewerking van Oudegem tegen Pluimplukkers komt Heren 2 alleen aan de leiding in 1ste provinciale met respectievelijk 3 & 4 punten voorsprong op de dichtste concurrenten (die wel een wedstrijd minder gespeeld hebben)
Volgende week hebben wij een weekje rust. De zondag nadien spelen we thuis tegen Drive 1, klaar om onze tocht richting 3e liga verder te zetten!
Voor Heren 3 en Heren 4 breekt volgende week het moment van de waarheid aan. Wint heren 4 dan staan ze al zeer dicht bij hun behoud in de hoogste provinciale. Wint heren 3 dan is de strijd weer volledig open en zal het spannend blijven tot de laatste speeldag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *