Verslag Lokerse H6 – Denderleeuw H1 : 3 – 5

Na de testmatch van vrijdagavond tegen de mannen van heren 8 stonden we met onze voeten terug op de grond. De voorbereiding van onze kapitein leerde ons dat het geen gemakkelijke opdracht zou worden. Terwijl wij vorig jaar nog in 4e provinciale rond huppelden, eindigde Denderleeuw H1 vorig jaar op de tweede plaats in 3e provinciale.

 

Onze voorspelling klopte ongeveer. We hadden gedacht dat zij onze Durmehal zouden bestormen met 4 C1’s. Uiteindelijk betraden ze de heilige vloer met (maar) 3 C1’s en 2 D’s. Voor wie het niet weet: wij met 4 C2’s en 1 D. Maar klassementen zeggen niet (altijd) alles natuurlijk. Onze Kris Vermeulen was hoogstwaarschijnlijk ergens aan het ‘grotten’ in euh… een grot zekers.

 

Nadat we het wedstrijdblad even bekeken hadden konden Rik en Manu de vierde dubbel aanvangen tegen Peter en Karel (2 x D). De Denderleeuwse heren speelden op hoog niveau maar Rik en ikzelf waren goed op dreef (al zeg ik het zelf). We kwamen nooit echt in de problemen. Peter en Karel haalden 15 en 9 punten.

 

Ondertussen was ons ‘dreamteam’ Bocky/Bart het aan het opnemen in de tweede dubbel tegen de gebroeders (denk ik toch) De Bolle (beiden C1). Op papier een moeilijke kaart, en dat bleek echter ook in de cijfers. Bart en Bocky vonden elkaar niet echt en verloren de 2 sets telkens met 11 puntjes.

 

Nadien werd de tweede dubbel afgewerkt door Stefaan/Manu tegen de 2 De Bolle’s (C1). In tegenstelling tot vrijdagavond bleven de smashes niet in het net hangen maar gingen ze er met volle power over en werd er duchtig aanvallend gespeeld door zowel Stefaan als mezelf. David en Joeri konden geen vuist maken (door de plastiek?) en verloren deze wedstrijd in 2 sets, met 12 en13.

 

Om de dubbels af te werken stelden we Stefaan en Bart op tegen het C1-D koppel Filip en Peter. De eerste set werd vrij gemakkelijk binnen gehaald door onze Lokerse vrienden. In de tweede set namen de Denderleeuwse gasten het heft in handen en trokken de set naar zich toe. De derde set was beslissend en zoals de tweede set ging het gelijk op. Gelukkig trokken Bart en Stefaan op tijd het laken naar zich toe en wonnen nipt met 21-19.

 

3-1 na de dubbels…Het gelijkspel konden we al ruiken en hier en daar begon men al te denken aan de eerste Lokerse H6 overwinning van het seizoen. Daarna begonnen we een de enkel, onze sterkste discipline…NOT.

 

Bocky speelde HE2 tegen Joeri De Bolle. Davy speelde wel goed maar kwam toch iets te kort tegen zijn sterke tegenstander.

 

Aangezien Rik nog niet volledig hersteld is van zijn blessure mag hij een tijdje niet enkelen. Manu werd aangesteld om zich op te offeren in de HE1 zodat we onderaan wat sterker stonden. Filip speelde mij niet volledig weg, maar won toch gemakkelijk. Ik haalde 12 en 15 punten.

 

Stefaan was ondertussen bezig tegen David De Bolle. Stefaan speelde naar eigen zeggen niet zo goed en verloor met 16 en 11.

 

De kans om nog gelijk te spelen lag dus in handen van Bart, die het in de HE4 op nam tegen Karel. In de eerste set speelde Bart alleen maar naar Karel zijn forehand en verloor met 17-21. Bart zou Bart niet zijn mocht hij de tweede set (geholpen door enkele ‘pingskes’ en de speel-op-zijn-backhand-raad van Rik) niet winnen. Het was nipt maar setwinst met 24-22. Voor de derde set zat iedereen op het puntje van zijn euh…bank. Zoals u waarschijnlijk al door had waren Karel en Bart aan elkaar gewaagd. Bart begon zich wat op te winden en verloor even concentratie. Dat is genoeg om de derde set te verliezen met 17-21. Het moet gezegd dat Karel in de enkel gemakkelijk C2-C1 niveau haalde.

 

3-1 na de dubbels en toch nog verliezen met 3-5…
Gelukkig hebben we Kris Vermeulen nog achter de hand voor de volgende wedstrijden
J 

 

Conclusie:

          in de dubbels hebben we sterk gespeeld

          in de enkels hebben we zwak gespeeld

          we moeten dringend wat trainen op het enkelspel

          Bart en Bocky hun spelstijl passen niet echt samen (zeggen ze zelf)

          Rik wordt nog beter dan hij ooit was

          geplaatste pluimpjes zijn soms eenvoudig en efficiënt

          ondanks het verlies zijn we toch 3e-provinciale waardig

Eén gedachte over “Verslag Lokerse H6 – Denderleeuw H1 : 3 – 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *