Verslag oefenwedstrijd Lokerse 7G – Lokerse 8G

Vorig seizoen lieten de ervaren rotten van G7 zich nog verrassen door de nieuwkomers van G8. Na een 3-5 mocht G8 zich een seizoen lang de beste Lokerse mixploeg van vierde provinciale noemen. Maar het ene seizoen is het andere niet…

Bij G7 ontbraken Inge en Dirk, hierdoor werd vaste invaller Frederik D’hondt opgeroepen, niet meteen een verzwakking. Kapitein Tom (last van de knie na een uit de hand gelopen wandeltocht in de buurt van Bornem) liet de enkelmatchen aan zich voorbij gaan, waardoor we op de heren enkels (vorig jaar gingen die nog allebei verloren) een stuk sterker stonden. Er zullen maar weinig ploegen in vierde op die matchen twee C1’s opstellen.

Over naar Lokerse G8, de ploeg van kapitein Frank de Wilde. Daar ontbrak met Werner toch een absolute sterkhouder, hij werd vervangen door Peter De Wolf. Het werd afwachten of topdame Nathalie Hoste (de enige C2 dame van beide ploegen) haar ploeg opnieuw over de meet kon trekken.

In het heren dubbel trokken Tom en Frederik zoals verwacht het laken naar zich toe in twee sets. Het niveau was zeker niet wat het moet zijn, maar Frank en Frank (Hoste) vielen toch een maatje te licht uit. Bij de dames meteen een verrassing van formaat: Melissa en Astrid haalden ook deze match binnen voor G7 na een driesetter tegen Nathalie en Nancy. Knap resultaat van de G7 dames!

De herenmatch tussen Mats en Peter was van korte duur, Peter maakte teveel fouten, waardoor er nooit een echte strijd kwam. Winst in twee korte sets. Frederik had het een pak moeilijker tegen Frank Hoste. Onze kersverse C1 verloor de eerste set in de verlengingen, pakte de tweede met 21-18 maar stond in de derde set op de rand van de afgrond. Bij 17-20 kreeg hij drie matchpunten tegen. Het eerste werd gered met dank aan de netrand en bij het tweede pakte Frank een smash die meters buiten zou zijn gegaan. Frederik kon ook het derde matchpunt redden en de match binnenhalen met 24-22. Een punt voor G7, maar de morele overwinnaar stond aan de overkant.

De dames dan, Nathalie kreeg zeker in de eerste set weerwerk van Melissa, maar hield het toch op twee sets. Een eerste punt voor G8. Celine haalde tegen Nancy de definitieve eindezege voor G7 binnen met winst in twee sets.

De mixen waren enkel nog voor de eer. Celine en Mats wonnen set 1 met duidelijke cijfers, set twee ging met al even duidelijke cijfers naar Frank en Nathalie. In set 3 zetten Celine en Mats dan toch orde op zaken. Tom en Astrid haalden het in de andere match vlot van Peter en Nancy.

Eindstand: 7-1.

Een mooie gelegenheid voor beide ploegen om na een lange zomerstop het stof van de rackets te slaan. Lokerse G7 kwam ditmaal veel sterker voor de dag dan vorig seizoen en haalde het dan ook met overtuigende cijfers. Het weerwerk van Lokerse G8 was echter meer dan degelijk, met een dikke pluim voor Frank Hoste voor zijn supermatch tegen Frederik. Het seizoen wordt lang, maar we zijn er alvast allemaal goed aan begonnen.

– Mats –

2 gedachten over “Verslag oefenwedstrijd Lokerse 7G – Lokerse 8G

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *